Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
Adventi zarándoklat Máriacellbe
2022. december 10-11.
Programvázlat:
1. nap: zarándoklat Maria Schutzba és Máriacellbe.
2. nap: látogatás a göttweigi és a klosterneuburgi apátságokban.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása Maria Schutz zarándoktemploma lesz, melyet az 1700-as évek első felében emeltek egy csodatévő forrás fölé. A templom előtti teraszról megtekintjük a remek kilátást, majd továbbutazunk az Alpok hófödte hegycsúcsai között található Máriacellbe. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint a mai templom helyén egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, melynek legfőbb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor. Ezután ellátogatunk az Arzberger gyógynövénylikőr manufaktúrába, majd megtekintjük a mechanikus betlehemet, ahol több mint 300 figura segítségével nyerünk betekintést Jézus életének főbb eseményeibe. Délután szabadprogram a hangulatos adventi vásárban, ahol a világ egyik legnagyobb adventi koszorúját, kézműves termékeket és forró puncsot találunk. Szállás Máriacell közelében (1 éj).
2. nap: Zarándokutunk második napján Alsó-Ausztria két jelentős és látványos kolostorát keressük fel. Első megállónk a Göttweigi bencés apátság lesz, mely az UNESCO világörökség része. Az 1083-ban alapított rendház a Duna völgyében egy dombtetőn áll, mai pompás barokk formáját egy 1718-as tűzvész után nyerte el. Bejárjuk az apátsági templomot és a hatalmas kolostort, melynek leglátványosabb része a monumentális Császár-lépcsője. Folytatjuk utunkat a Klosterneuburgi apátsághoz. Az Ágoston-rendi kolostort Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapította több, mint 900 éve. A hatalmas épületkomplexum napjainkban barokk, gótikus és reneszánsz épületekből áll, legértékesebb kincse pedig a Verdun oltár, mely 51 bibliai témájú zománcképet jelenít meg. Szentmisén veszünk részt, majd szabadprogram következik az adventi vásárban, mely után hazautazunk Budapestre.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:20 óra Budaörs, M1 Budaörsi pihenőhely, MOL kút és Mc Donalds
07:00 óra Tata, M1 Remeteségi pihenőhely, Shell kút és KFC
07:45 óra Győr, vasútállomás

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

49 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 1 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 35 Euró/fő.
Egyágyas felár: 18 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 020 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 020 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. december 10-11.
| 2 nap | 1 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Szentföldi zarándoklat
az adventben


IDŐPONT
2022. november 28 - december 4. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos atya

449 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.