Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 2271
  • 2245
    Aachen (dóm)
  • 2246
    Aachen (városháza)
  • 1848
  • 2247
    Marburg (Szent Erzsébet templom)
AACHENI BÚCSÚ 2023
- Zarándoklat Németországba
2023. június 11-17.
Programvázlat:
1. nap: utazás Németországba, szentmise Altöttingben.
2. nap: továbbutazás Aachenbe.
3. nap: részvétel az aacheni búcsún (bíborosi szentmise).
4. nap: városnézés Aachenben, zarándoklat Kevelaerbe.
5. nap: egész napos kirándulás Kölnbe.
6. nap: szentmise a marburgi Szent Erzsébet templomban.
7. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás az M1-es autópályán, majd Ausztrián keresztül Németországba. Zarándoklatunk első állomása a legjelentősebb bajor Mária-kegyhely, Altötting lesz, mely XVI. Benedek pápa szerint „Bajorország szíve, Európa szíveinek egyike”. Felkeressük a 700 körül épült Kegykápolnát, ahol a Fekete Madonna kegyszobrot őrzik. A faragott Mária szobor feltehetően az 1330-as években került a városba, ami később több imameghallgatás és számos csodás gyógyulás következtében vált híressé. Napjainkban évente több, mint 1 millió zarándok keresi fel a várost, melyet Európa 5 legnagyobb Mária szentélye között tartanak számon. Szentmisén veszünk részt a kapucinus templomban, ahol a szent portást, Parzhami Konrádot helyezték örök nyugalomra, majd szabadprogram után a München környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat a Németország nyugati szélén fekvő búcsújáróhelyre, Aachenbe. A város a kora középkorban Róma és Santiago de Compostela mellett Európa egyik legnagyobb zarándokhelye volt, melyet számos magyar zarándok is felkeresett. Szállás Aachenben (4 éj).
3. nap: Egész napunkat Aachenben töltjük, ahol bekapcsolódunk a 7 évente megrendezésre kerülő aacheni búcsú programjába. Aachen városának jelentőséget Nagy Károly frank uralkodó alapozta meg, aki 768-ban székhelyéül tette a települést, nagy palotakomplexumot és kápolnát (Pfalzkapelle) építtetett, ahová később eltemették. A búcsújárás kezdete is erre az időszaka tehető, ugyanis Nagy Károly 4 jelentős ereklyét (Szűz Mária ruhája, Jézus pólyája, a kendő, amelyen Keresztelő Szent János feje feküdt, illetve az ágyékkötő, amely a kereszten függő Jézust testét fedte) ajándékozott a templomnak, melyeket a jeruzsálemi pátriárkától kapott. A 14. század óta hétévente rendeznek zarándoklatot a relikviák tiszteletére, a legutóbbi, 2014-es búcsún több mint százhúszezer ember ünnepelt együtt. Aachen a magyarság életében Nagy Lajos uralkodásától kezdődően játszik fontos szerepet, ugyanis a király 1367-ben kápolnát építtetett a székesegyházhoz, melybe oltárokat emeltetett Szent István, Szent Imre és Szent László ereklyéivel. Zarándoklatunk egyik lelki csúcspontjaként részt veszünk az Erdő Péter bíboros által bemutatott szentmisén, majd betérünk egy közös imádságra a magyar kápolnába.
4. nap: Délelőtt városnéző sétára indulunk Aachen óvárosában az Elisenbrunnen szökőkút, a Szent Foillan templom, a dómkincstár, a Városháza és a Piactér érintésével. Szabadprogram után Kevelaerbe, Németország második legnagyobb Mária-kegyhelyére indulunk. A zarándokhely kialakulása a harmincéves háború idejére tehető, ugyanis az 1642-ben épült az a kápolna, melyben a Szomorúak vigasztalója képet őrzik, és amelyhez számos imameghallgatás kapcsolódik. Szentmisén veszünk részt a Szűz Mária bazilikában, felkeressük a Kegykápolnát és a Gyertyakápolnát, majd visszautazunk Aachenbe.
5. nap: Egész napos kirándulásra indulunk Németország egyik legnagyobb és legrégebbi városába, Kölnbe. Városnézésünk első állomása a gótikus Szent Péter- és Szűz Mária dóm lesz. A pompás székesegyházat a 13. században kezdték el építeni, de csak 1880-ban fejezték be, napjainkra a város szimbólumává és az UNESCO világörökség részévé vált. Szentmisén veszünk részt a templomban, ahol egy arany ereklyetartóban őrzik a három Napkeleti bölcs földi maradványait. Sétánk az óváros legfontosabb látnivalóinak felkeresésével folytatódik: többek között látjuk majd a 4711-es házat, ahol a kölnivizet először készítették el, a Városháza épületét, a 13. századi Overstolzenhaus lakóházat és több belvárosi román stílusú templomot, melyből 12 található a városban. Szabadprogram után visszautazunk aacheni szálláshelyünkre.
6. nap: Délelőtt Marburgba utazunk, ahol Árpád-házi Szent Erzsébet élt férje, IV. Lajos türingiai tartománygróf halála után. Szentmisén veszünk részt a Szent Erzsébet templomban, melyet 1231-es halála után emeltek sírja fölé, majd a hangulatos óvárosban teszünk egy sétát. Szabadprogram után Frankfurt környéki szálláshelyünkre utazunk. (1 éj).
7. nap: Reggeli után hazautazás Ausztrián keresztül, megérkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2023. június 11-17.
| 7 nap | 6 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Horváth Zoltán atya
(Budapest - Avilai Nagy Szent Teréz templom)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Bajorország szíve (Altötting)


IDŐPONT
2024. július 4-7. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

149 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Baltikumi zarándokkörút


IDŐPONT
2024. július 7-14. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

649 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.