Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Zarándoklat Rómába - repülővel
2020. október 23-27.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Falakon kívüli Szent Pál bazilika.
2. nap: Szent Callixtus katakomba, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika.
3. nap: az ókori Róma emlékei és a barokk belváros.
4. nap: Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok.
5. nap: hazautazás

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 12:10-kor induló menetrend szerinti járattal Rómába, ahol csatlakozunk az autóbusszal érkező zarándoktársakhoz. A város felfedezését a Falakon kívüli Szent Pál bazilikánál kezdjük. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szentmisén veszünk részt, majd elfoglaljuk szobáinkat a külvárosban található zarándokházban (4 éj).
2. nap: Egész napos zarándoklat során fedezzük fel az Örök Várost. Reggel az ókeresztény földalatti temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához utazunk. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Napunk a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál ér véget, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
3. nap: Délelőtt az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat a jezsuiták főtemplomához, az Il Gesuhoz. Sokan a barokk építészet legnagyobb alkotásának tartják, amelyben a rendalapító Loyolai Szent Ignác sírja, valamint egy 15. századi Úti Madonna kép is megtalálható. A Tizenkét apostol bazilikában folytatódik programunk, mely Fülöp és Jakab apostolok sírja fölé épült. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd szentmisén veszünk részt a Santa Maria Maddalena kamilliánus templomban, ahol Lellisi Szent Kamill földi maradványait őrzik. Sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is eltöltünk egy kis időt.
4. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – lehetőség szerint – szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végig járva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
5. nap: A reggeli hideg csomagok átvétele után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 09:05-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 10:50-kor.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Rómában szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni).

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal (Rómában autóbusszal és gyalogosan).

RÉSZVÉTELI DÍJ

139 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os feladott poggyásszal), a szállást 4 éjszakára reggelivel, az autóbuszos transzfert a szálláshelyről a repülőtérre, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket és a kerozin pótdíjat (45.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét és az adományokat, mely összesen 70 Euró / fő.
Egyágyas felár: 32 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 700 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:9 300 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
MUNKASZÜNETI NAP

IDŐPONT

2020. október 23-27.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

repülő

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Medveczky Miklós atya

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2021. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

109 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2021. április 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk