Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Zarándoklat Rómába - autóbusszal
(Padova, Assisi és Aquileia)
2020. október 22-28.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Róma (Falakon kívüli Szent Pál bazilika).
3. nap: Róma (Szent Callixtus katakomba, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Maria Maggiore bazilika).
4. nap: Róma (az ókori Róma emlékei és a barokk belváros).
5. nap: Róma (Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok).
6. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika).
7. nap: Aquileia (kora keresztény bazilika), Fogliano (I. világháborús katonatemető).

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a Szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, ahol a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Rómába, ahol kora délután csatlakoznak hozzánk a repülővel érkező zarándoktársak. A város felfedezését a Falakon kívüli Szent Pál bazilikánál kezdjük. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Szentmisén veszünk részt, majd elfoglaljuk szobáinkat a külvárosban található zarándokházban (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándoklat során fedezzük fel az Örök Várost. Reggel az ókeresztény földalatti temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához utazunk. Szentmise után zarándoklatunk a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Napunk a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál ér véget, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. Szabadprogram, majd visszautazás a szálláshelyre.
4. nap: Délelőtt az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat a jezsuiták főtemplomához, az Il Gesuhoz. Sokan a barokk építészet legnagyobb alkotásának tartják, amelyben a rendalapító Loyolai Szent Ignác sírja, valamint egy 15. századi Úti Madonna kép is megtalálható. A Tizenkét apostol bazilikában folytatódik programunk, mely Fülöp és Jakab apostolok sírja fölé épült. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd szentmisén veszünk részt a Santa Maria Maddalena kamilliánus templomban, ahol Lellisi Szent Kamill földi maradványait őrzik. Sétánk végén a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél is eltöltünk egy kis időt.
5. nap: Kora reggel a kereszténység legnagyobb templomához, a Szent Péter bazilikához indulunk. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban – lehetőség szerint – szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végig járva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
6. nap: Elbúcsúzunk Rómától, és Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Városnéző sétánkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára és testvére, Szent Ágnes nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise, majd szabadprogram után a délutáni órákban a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Napunkat Aquileiában kezdjük, mely egykor a Római Birodalom jelentős kikötővárosa volt. A szentmisében hálát adunk zarándoklatunkért. A pompás mozaikokkal díszített, kora keresztény bazilika megtekintése után zarándoklatunk utolsó állomásaként Foglianóba utazunk, ahol az I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőben koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Fakultatív vacsora 1. és 6. nap estére. Rómában szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában autóbusszal és gyalogosan).

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét és az adományokat, mely összesen 80 Euró / fő.
Vacsora felár: 8 000 Ft/fő (2 db vacsora)
Egyágyas felár: 48 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 570 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:8 970 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2020. október 22-28.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Medveczky Miklós atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A szervezés és az idő kihasználás is nagyon jó volt. Az idegenvezető tudás, határozottsága kiváló volt. Az atya beszédei tartalmasak, lelkiekben megerősítőek voltak. Jó volt az arány az utazási élmény és a lelki tartalom között. Nem voltam még zarándoklaton, de nagyon pozitívan éltem meg. Köszönöm, hogy eljöhettem, remélem lesz alkalmam máskor is. (Róma, 2019. október)
Rengeteg élménnyel, lelki tartalommal, rengeteg ismerettel lettem gazdagabb. A szentmisék a nap csúcspontjai voltak, melyek olyan templomokban kerültek bemutatásra, amiről álmodni sem mertem volna. Minden várakozásomat felülmúlta az út. Köszönöm szépen! Isten áldja munkájukat! (Róma, 2018. október)

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2021. június 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

109 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2021. április 19-25. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Szentföldi zarándoklat


IDŐPONT
2021. február 1-7. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

284 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk