Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 627
  • 628
  • 629
  • 682
  • 631
Zarándoklat Lengyelországba
- az Isteni Irgalmasság ünnepe
2020. április 18-21.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Az Isteni Irgalmasság ünnepe Czestochowában
 
Programvázlat:
1. nap: Wadowice
2. nap: Czestochowa (az Isteni Irgalmasság ünnepe)
3. nap: Krakkó (Isteni Irgalmasság Bazilika és Szent Fausztina nővér sírja), Kalwaria Zebrzydowska
4. nap: Ószandec

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Szegedről, majd Budapestről, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Továbbutazunk Czestochowába, ahol elfoglaljuk a szobáinkat a szentély melletti zarándokházban (2 éj).
2. nap: Napunkat a keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyén, Czestochowában töltjük. A magyar pálos szerzetesek által 1382-ben alapított kolostor napjainkra a világ egyik legnagyobb zarándokhelyévé vált, ahová évente 5 millió zarándok érkezik. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttesben felkeressük a Szűzanya kápolnát, ahol a csodatévő Fekete Madonna kegyképet őrzik. Ezután részt veszünk az Isteni Irgalmasság ünnepén megtartott ünnepi szentmisén, valamint megtekintjük a bazilikát és a múzeumot. Szabadprogram, majd vacsora után Apel imádság a Kegykápolnában.
3. nap: Délelőtt a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk, ahol a zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál. Szentmisén veszünk részt a Szentek közössége magyar kápolnában, majd a közelben található Szent II. János Pál templomnál folytatódik programunk. Késő délután Kalwaria Zebrzydowskára utazunk. A település az egyik legnépszerűbb lengyel zarándokhely, amely a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szállás a helyi zarándokházban (1 éj).
4. nap: Reggel egy újabb magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise és szabadprogram után hazautazás Budapest érintésével Szegedre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora a szálláshelyen)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:30 óra Szeged, Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

64 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az idegenforgalmi adó költségét, mely összesen 100 PLN/fő.
Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 600 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2020. április 18-21.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 7 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kovács Levente kamilliánus atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Lélekfelemelő, lelki feltöltődést adó, jól szervezett út. Kiváló idegenvezető és lelkivezető. (Lengyelország, 2019. április)
Tartalmas programok voltak. Az idegenvezetés nagyon jó volt, sok új ismerettel gazdagodtunk. Nem volt unalmas, lekötött az ismertetés. A lelkivezetés felemelő volt. Az egész út hangulatos volt, jó közösségé kovácsolódtunk. (Lengyelország, 2019. április)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2020. október 22-25. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kálinger Rozsé atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk