Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 627
    Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
  • 628
    Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
  • 683
    wawel-i székesegyház (Krakkó)
  • 682
    Fekete Madonna kegykép (Czestochowa)
  • 631
    plébánia templom (Wadowice)
Az Isteni Irgalmasság ünnepe Krakkóban
- Zarándoklat Lengyelországba
2024. április 3-7.
„Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek tengerét árasztom minden lélekre,
aki irgalmam forrásához közelít.” (Napló 699)
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, zarándoklat Czestochowába.
2. nap: szentmise Czestochowában, látogatás Kalwaria Zebrzydowskán.
3. nap: kirándulás a wieliczkai sóbányába, látogatás Wadowiczében.
4. nap: egész napos városnézés Krakkóban.
5. nap: ünnepi szentmise a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikánál, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, majd Győrből, utazás Lengyelországba. Kora délután érkezünk meg a keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyére, Czestochowába. A magyar pálos szerzetesek által 1382-ben alapított kolostor napjainkra a világ egyik legnagyobb zarándokhelyévé vált, ahová évente 5 millió zarándok érkezik. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttes Szűzanya kápolnájában, ahol a csodatévő Fekete Madonna kegyképet őrzik, lelkivezetőnk mutat be szentmisét. Ezután megtekintjük a bazilikát, majd szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély szomszédságában található zarándokházban (1 éj). Vacsora után a Kegykápolnában lehetőség lesz részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében zárják le a kegyképet.
2. nap: Reggel szentmisén veszünk részt Czestochowában, majd megtekintjük a múzeumot. Szabadprogram után kora délután Krakkó felé indulunk, útközben azonban felkeressük Kalwaria Zebrzydowskát. A település Czestochowa után a második legnépszerűbb lengyel zarándokhely, amely a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szabadprogram után a krakkói szálláshelyünkre utazunk (3 éj).
3. nap: Egy különleges természeti látványosság, a wieliczkai sóbánya felfedezésével kezdjük napunkat. Sétánk során, a mélybe ereszkedve sós tavakat, fa bányagépeket és sószobrokat megtekintve érkezünk a bánya leglátványosabb termébe, a sóból faragott Szent Kinga kápolnába. A délutánt Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában töltjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest.
4. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Fő téren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után folytatjuk óvárosi sétánkat a Flórián kapun keresztül a Barbakánig.
5. nap: Reggel az Isteni Irgalmasság bazilikához utazunk, ahol ünnepi szentmisén részt veszünk az Isteni Irgalmasság vasárnapján. Az ünnepet, melyet minden évben húsvét második vasárnapján tartanak, II. János Pál rendelte el 2000. április 30-án, eleget téve Jézus kérésének, melyet Szent Fausztina nővérnek fejezett ki. Ugyan ezen a napon iktatta a szentek közé Fausztina nővért, az isteni irgalmasság apostolát, majd 2002-ben felszentelte a krakkói Isteni Irgalmasság bazilikát. Szabadprogram után zarándokutunk utolsó látnivalójaként a közelben található Szent II. János Pál templomot keressük fel, melyben számos, a lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk. Hazautazás a Budapest – Győr útvonalon, megérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (1 éj) és hotel ** (3 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:30 óra Győr, vasútállomás

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

134 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 300 PLN/fő.
Egyágyas felár: 40 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:8 400 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. április 3-7.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház és hotel

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Tóth Kálmán atya
(Budapest-Farkasréti Mindenszentek Plébánia)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Czestochowa és Krakkó


IDŐPONT
2024. augusztus 10-13. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2024. október 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.