Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 682
  Fekete Madonna kegykép (Czestochowa)
 • 683
  wawel-i székesegyház (Krakkó)
 • 631
  plébánia templom (Wadowice)
 • 685
  Kalwaria Zebrzydowska
 • 627
  Isteni Irgalmasság bazilika (Krakkó)
Zarándoklat Lengyelországba
2022. augusztus 10-14.
Szent II. János Pál pápa nyomában a czestochowai Fekete Madonnához Szabó István atya lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: zarándoklat Wadowicébe és Kalwaria Zebrzydowskába.
2. nap: városnézés Krakkó belvárosában.
3. nap: zarándoklat Czestochowába.
4. nap: látogatás a wieliczkai sóbányában, szentmise az Isteni Irgalmasság bazilikában.
5. nap: kirándulás Zakopanéba, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, amely a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szállás és vacsora a helyi zarándokházban (4 éj).
2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után folytatjuk óvárosi sétánkat a Flórián kapun keresztül a Barbakánig.
3. nap: Zarándoklatunk egyik csúcspontjaként napunk nagyobbik részét Czestochowában töltjük. A keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyét magyar pálos szerzetesek alapították, napjainkban évente 5 millió zarándok érkezik ide. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttesben felkeressük a Szűzanya kápolnát, ahol a csodatevő Fekete Madonna kegyképet őrzik, majd megtekintjük a bazilikát és a múzeumot. Szentmisén veszünk részt a Kegykép előtt, majd szabadprogram.
4. nap: Egy különleges természeti látványosság, a wieliczkai sóbánya felfedezésével kezdjük napunkat. Sétánk során, a mélybe ereszkedve sós tavakat, fa bányagépeket és só szobrokat megtekintve érkezünk a bánya leglátványosabb termébe, a sóból faragott Szent Kinga kápolnába. Délután folytatjuk ismerkedésünket Krakkóval, és az Isteni Irgalmasság bazilikához utazunk. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Napunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál ér véget, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét láthatunk.
5. nap: Reggel Lengyelország legnépszerűbb üdülő- és sí központjába, Zakopanéba utazunk. Elsőként a modern Fatimai Szűzanya templomhoz vezet zarándokutunk, melyet a helyi hívek hálaadományaként építettek, miután II. János Pál pápa túlélte az 1981-es merényletet. Szentmise után programunk folytatásaként siklóval az 1123 méter magas Gubalówka hegyre kirándulunk, ahonnan a város és a Magas-Tátra lenyűgöző panorámája tárul elénk. Szabadprogram a város központjában található sétálóutcákban, majd hazautazás. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.
Fontos információk:
 • Lengyelországba oltási igazolvánnyal (elfogadott vakcinák: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson, Moderna – amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap), továbbá 48 óránál nem régebbi negatív PCR vagy negatív antigén gyors teszttel (lengyel vagy angol nyelvű) lehet utazni.
 • További információk: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

84 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 250 PLN/fő.
Egyágyas felár: 36 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 550 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 950 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. augusztus 10-14.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szabó István atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Szép és tartalmas út volt. Sikerült a hétköznapi problémákat elfelejteni. Hatalmas élmény volt a Fekete Madonna előtt bemutatott szentmise. (Lengyelország, 2019. október)
Először voltam zarándokúton, élményekben gazdag, felejthetetlen percekkel lettem gazdagabb. Lelkileg feltöltődve térek haza az útról, mindezt köszönve a szervezőnek és a lelki vezetőnknek. (Lengyelország, 2018. június)

Hasonló programok

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2022. október 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

NAGY ZARÁNDOKLAT - La Salette, Lourdes, Santiago, Fatima


IDŐPONT
2022. szeptember 9-18. | 10 nap

LELKIVEZETŐ
Kovács Levente kamilliánus atya

429 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.