Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 683
  • 682
  • 631
  • 685
  • 627
Zarándoklat Lengyelországba
2020. október 22-25.
Szent II. János Pál pápa nyomában a czestochowai Fekete Madonnához
 
Programvázlat:
1. nap: zarándoklat Czestochowába.
2. nap: zarándoklat Wadowicébe és Kalwaria Zebrzydowskába.
3. nap: városnézés Krakkóban.
4. nap: zarándoklat Ószandecbe, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás Lengyelországba. Kora délután érkezünk meg a keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyére, Czestochowába. A magyar pálos szerzetesek által 1382-ben alapított kolostor napjainkra a világ egyik legnagyobb zarándokhelyévé vált, ahová évente 5 millió zarándok érkezik. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttesben részt veszünk a lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén a Szűzanya kápolnában, ahol a csodatévő Fekete Madonna kegyképet őrzik. Ezután megtekintjük a bazilikát és a múzeumot, majd szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély szomszédságában található zarándokházban (1 éj). Vacsora után a Kegykápolnában lehetőség lesz részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében zárják le a kegyképet.
2. nap: Napunkat Wadowicében, II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük. Felkeressük a szülőházát, melyben színvonalas kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Betekintünk a plébániatemplomba, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szállás és vacsora a helyi zarándokházban (2 éj).
3. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után autóbusszal utazunk az Isteni Irgalmasság Bazilikához. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Napunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál ér véget, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk.
4. nap: Reggel egy újabb magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise után hazautazás Budapestre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 120 PLN/fő.
Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 040 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 440 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2020. október 22-25.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Szép és tartalmas út volt. Sikerült a hétköznapi problémákat elfelejteni. Hatalmas élmény volt a Fekete Madonna előtt bemutatott szentmise. (Lengyelország, 2019. október)
Először voltam zarándokúton, élményekben gazdag, felejthetetlen percekkel lettem gazdagabb. Lelkileg feltöltődve térek haza az útról, mindezt köszönve a szervezőnek és a lelki vezetőnknek. (Lengyelország, 2018. június)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Rómába - autóbusszal
(Padova, Assisi és Aquileia)


IDŐPONT
2020. október 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Medveczky Miklós atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat


IDŐPONT
2021. május 11-16. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk