Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 682
  • 683
  • 631
  • 685
  • 627
Zarándoklat Lengyelországba
2020. május 18-22.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Lengyel és magyar szentek nyomában II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóján.
 
Programvázlat:
1. nap: zarándoklat Wadowicében és Kalwaria Zebrzydowskába.
2. nap: városnézés Krakkó belvárosában.
3. nap: zarándoklat Czestochowába.
4. nap: látogatás a wieliczkai sóbányában, szentmise az Isteni Irgalmasság bazilikában
5. nap: kirándulás Zakopánéba, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről és Tatáról, utazás Lengyelországba. Zarándoklatunkat Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük, ahol felkeressük a szülőházát, melyben egy kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Szentmisén veszünk részt a plébánia templomban, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szállás és vacsora a helyi zarándokházban (4 éj).
2. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után folytatjuk óvárosi sétánkat a Flórián kapun keresztül a Barbakánig.
3. nap: Zarándoklatunk egyik csúcspontjaként napunk nagyobbik részét Czestochowában töltjük. A keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyét magyar pálos szerzetesek alapították, napjainkban évente 5 millió zarándok érkezik ide. A Fényes-hegynek nevezett kolostor együttesben felkeressük a Szűzanya kápolnát, ahol a csodatevő Fekete Madonna kegyképet őrzik, majd megtekintjük a bazilikát és a múzeumot. Szentmisén veszünk részt a Kegykép előtt, majd szabadprogram.
4. nap: Egy nagyon különleges természeti látványosság, a wieliczkai sóbánya felfedezésével kezdjük napunkat. Sétánk során, a mélybe ereszkedve sós tavakat, fa bányagépeket és só szobrokat érintve érkezünk a bánya leglátványosabb termébe, a sóból faragott Szent Kinga kápolnába. Délután az Isteni Irgalmasság Bazilikához utazunk. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Programunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál folytatódik, melyben számos, a lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk. Késő délután visszautazunk Kalwaria Zebrzydowskába.
5. nap: A délelőttöt Lengyelország legnépszerűbb üdülő- és síközpontjában, Zakopanéban töltjük. Elsőként a modern Fatimai Szűzanya templomot keressük fel, melyet a helyi hívek hálaadományként építettek, miután II. János Pál pápa túlélte az 1981-es merényletet. Szentmise után programunk folytatásaként az 1123 méter magas Gubalówka hegyre kirándulunk siklóval, ahonnan a város és a Magas-Tátra lenyűgöző panorámája tárul elénk. Szabadprogram a város központjában található sétálóutcákban, majd hazautazás Budapesten keresztül Tatára. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:45 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:00 óra Tata, Szent Imre templom

RÉSZVÉTELI DÍJ

74 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 200 PLN/fő.
Egyágyas felár: 24 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 500 Ft/fő

IDŐPONT

2020. május 18-22.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kovács Csaba Albert atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Szép és tartalmas út volt. Sikerült a hétköznapi problémákat elfelejteni. Hatalmas élmény volt a Fekete Madonna előtt bemutatott szentmise. (Lengyelország, 2019. október)
Először voltam zarándokúton, élményekben gazdag, felejthetetlen percekkel lettem gazdagabb. Lelkileg feltöltődve térek haza az útról, mindezt köszönve a szervezőnek és a lelki vezetőnknek. (Lengyelország, 2018. június)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2020. október 22-25. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kálinger Rozsé atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán (ráadás program)


IDŐPONT
2020. augusztus 17-23. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

119 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk