Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Zarándoklat Erdélybe (Ezer Székely Leány Napja)
2020. június 29 - július 5.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Szászföld és a Székelyföld – Ezer Székely Leány Napja
 
Programvázlat:
1. nap: megemlékezés az aradi vesztőhelyen, szentmise Máriaradnán.
2. nap: hajózás a Kazán-szorosba.
3. nap: látogatás Vajdahunyad várában, városnézés Nagyszebenben.
4. nap: városnézés Brassóban, látogatás a prázsmári erődtemplomban.
5. nap: kirándulás a Fényt hozó Krisztus szoborhoz, népművészeti vásár Korondon, látogatás a parajdi sóbányába.
6. nap: Ezer Székely Leány Napja Csíkszeredában.
7. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Kónyból és Győrből, utazás Budapesten keresztül az M5 – M43 – Nagylak (határ) útvonalon Erdélybe. Programunkat Aradon kezdjük, ahol a vesztőhelyen felállított obeliszknél főhajtással és koszorúzással emlékezünk a tizenhárom vértanúra. Zarándokutunk folytatásaként Máriaradnára utazunk. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyről hálaképek sokasága tanúskodik. Szentmisén veszünk részt az impozáns barokk templomban, majd a csernakeresztúri szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
2. nap: Reggel a mai román-szerb határt képező Al-Dunához indulunk. Orsovánál hajóra szállunk, hogy megcsodáljuk a vadregényes Vaskapu-szoros legszebb részét, a Kazán-szorost. Délután visszautazunk csernakeresztúri szálláshelyünkre.
3. nap: Napunkat Vajdahunyad váránál kezdjük. Bejárjuk Erdély leglátványosabb gótikus várkastélyát (várudvar, lovagterem, Mátyás-loggia, Országház terem), mely egykor a Hunyadiak birtokát képezte. Folytatjuk utunkat az egykori Szászföld fővárosába, Nagyszebenbe. Sétára indulunk a nagy területű óvárosban, melynek legfőbb látnivalója az evangélikus templom. Szabadprogram és szentmise után Dél-Erdélyen keresztül a Brassó környéki szálláshelyünkre utazunk (1éj).
4. nap: Délelőtt felfedezzük Brassó városát, mely egykor a Szászföld központja volt. Belvárosi sétánk fő látnivalója az impozáns Fekete templom lesz, mely Erdély legnagyobb temploma. A késő gótikus épület nevét egy tűzvész után kapta, melynek következtében a korom és a füst feketére festette falait. Legjelentősebb kincse egy kétszáz darabból álló török szőnyeg gyűjtemény, melyeket a város gazdag kereskedői adományoztak a templomnak. Szentmise, majd szabadprogram után felvonóval a 960 méter magas Cenk-hegyre kirándulunk, ahonnan a város nagyszerű panorámája tárul elénk. Délután folytatjuk utunkat Prázsmárra, ahol a legnagyobb szász erődtemplomot találjuk. A 13. századi templomot kettős várfal veszi körül, melyben 272 táróló- és lakóhelyiséget alakítottak ki, hogy támadás esetén oda húzódjanak vissza a környék lakói. A Székelyföldre utazunk, szállás Székelyudvarhely környékén, egy vendégszeretetéről híres faluban (3 éj).
5. nap: Napunk első állomása a 958 méter magas Gordon-tető lesz, ahol a Fényt hozó Krisztus szobra áll. A modern fémszobor kilátóként is funkcionál, 22 méteres magasságával Kelet-Európa legmagasabb Krisztus-ábrázolásának számít. Szabadtéri szentmise után Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Utolsó állomásunk a parajdi sóbánya lesz. A székelyföldi Sóvidék alatt 3000 méter vastag sóréteg húzódik, ahonnan a római kortól folyik a kitermelés. Autóbuszokkal ereszkedünk alá a bányába, amelynek hatalmas sótermei különleges látvánnyal szolgálnak, a légúti betegségben szenvedőknek pedig felfrissülést adnak.
6. nap: Az egész napot Csíkszeredában töltjük, hogy részt vegyünk az Ezer Székely Leány Napján. Az esemény seregszemlével kezdődik: a város főterén felvonulnak a székely falvak népviseletbe öltözött leányai és legényei, és népi játékok bemutatásával, körtánccal szórakoztatják az összesereglett közönséget. Innen együtt vonulnak ki a csíksomlyói nyeregbe Csík különböző vidékeiről és a Székelyföld távolabbi tájairól sajátos népviseletükben érkező, néptáncukat, népzenéjüket és népdalaikat magukkal hozó hagyományőrző csoportok. A program ünnepi szentmisével folytatódik a Hármashalom oltárnál, majd a népviselet, a népdal és a néptánc több órás ünnepe, a hagyományos népviseletbe öltözött csoportok bemutatkozása következik. A nap folyamán lehetőség lesz betérni a csíksomlyói Kegytemplomba, ahol a Napba Öltözött Asszony Kegyszobrát őrzik.
7. nap: Hazautazás a Segesvár – A1 – M43 – M5 – Budapest – M1 útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Kóny, katolikus templom
04:45 óra Győr, vasútállomás
06:30 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

89 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az adományok költségét, mely előreláthatólag 200 RON / fő.
Egyágyas felár: 36 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:7 100 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. június 29 - július 5.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Brezina Balázs atya

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Máriaradnai búcsú dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2020. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Wolf Pál Péter atya

39 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Skóciai zarándokkörút


IDŐPONT
2020. augusztus 22-29. | 8 nap

LELKIVEZETŐ
Dr. Török Csaba atya

399 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk