Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 1762
  Kegytemplom (Csíksomlyó)
 • 185
  Kegyszobor (Csíksomlyó)
 • 1763
  gyergyói táj
 • 29
  Segesvár
 • 28
  Gyilkos-tó
Zarándoklat Erdélybe
2021. augusztus 5-9.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Elsőszombati Mária köszöntő Csíksomlyón
 
Programvázlat:
1. nap: városnézés Segesváron
2. nap: városnézés Székelyudvarhelyen, látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdőn, népművészeti vásár Korondon
3. nap: kirándulás a Gyimesekbe, Mária-köszöntő Csíksomlyón
4. nap: városnézés Gyergyószentmiklóson, kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosba
5. nap: látogatás a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházba, szentmise Máriaradnán

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről, utazás az M5 – M43 – Nagylak (határ) – A1 útvonalon Erdélybe. Programunk első állomása az egykori Szászföldön, Segesváron lesz. Városnéző sétára indulunk a Világörökség részét képező, zegzugos középkori várnegyedben, majd folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás Székelyudvarhely környékén, egy vendégszeretetükről híres faluban (4 éj).
2. nap: Napunkat székelyudvarhelyi városnézéssel kezdjük, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Itt található a Mini Erdély Park is, ahol több mint nyolcvan történelmi épület és középkori vár makettjét láthatjuk. Ezután Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél, majd a fazekasságáról híres Korondra érve szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután visszautazunk vendéglátó falunkba, ahol megtekintjük a faluházat, bepillantást kapunk a házi kenyérsütés, a szőnyegszövés és a csipkeverés rejtelmeibe, valamint megkóstoljuk a híres székely szilvapálinkát is.
3. nap: Reggeli után gyönyörű hegyvidéki tájra, a Gyimesekbe indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a Kontumáci kápolnát és a vasúti őrházat, majd felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaihoz. Programunk folytatásaként Csíkszeredába utazunk, ahol kívülről megtekintjük a Mikó-várat és felkeressük a Makovecz Imre által tervezett Millenniumi templomot. Innen a csíksomlyói ősi Mária-kegyhelyre vezet zarándokutunk. Lehetőség lesz egyénileg elcsendesedni a Kegytemplomban, ahol a Napbaöltözött Asszony kegyszobrát őrzik, vagy felsétálni a Somlyó-nyeregbe. Késő délután az ünnepélyes Mária köszöntő részeként szentmisén, rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
4. nap: Napunk kezdetén szentmisén veszünk részt, majd a zeteváraljai Küküllő gát érintésével a Libán-tetőn keresztül a Gyergyói-medencébe utazunk. Első megállónk Gyergyószentmiklóson lesz, ahol a Fő teret és a misztikus hangulatú örmény templomot keressük fel. A Pongrác tetőn (1256 m) keresztül a vadregényes Gyilkos-tóhoz utazunk, majd a Kárpátok egyik legszebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban sétálunk.
5. nap: A Székelyföldet hátrahagyva Gyulafehérvárra utazunk. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szabadprogram után Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

74 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 100 RON/fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 550 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 550 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2021. augusztus 5-9.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szabó István atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2021. augusztus 23-29. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

164 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE
ÚJDONSÁG

Palócok nyomán
gyalogos zarándoktúrák Nógrádban


IDŐPONT
2021. augusztus 19-22. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

64 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk