Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1170
  • 1171
  • 1172
  • 1173
  • 1174
Zarándoklat Altöttingbe
2020. augusztus 21-23.
Programvázlat:
1. nap: városnéző séta Passauban és szentmise a Mariahilf zarándoktemplomban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Altöttingben.
3. nap: szentmise a maria taferli kegytemplomban, látogatás a melki apátságban.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás az M1-es autópályán, majd Ausztrián keresztül Németországba. Zarándoklatunk első állomása a „három folyó városa”, Passau lesz. Programunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Segítő Szűzanya kegyképe előtt a Mariahilf zarándoktemplomban. Az város panorámájának megcsodálása után sétára indulunk a Duna és az Inn által közrefogott félszigeten található óvárosban. Felkeressük a barokk Szent István dómot, ahol a világ legnagyobb orgonáját láthatjuk, majd a Régi Városháza érintésével a Niederburg kolostorhoz megyünk. Itt tiszteletünket tesszük Szent István királyunk feleségének, Boldog Gizellának a sírjánál, aki államalapító királyunk halála után lépett be a passaui bencés nővérek kolostorába. Szabadprogram után Altöttingbe utazunk, ahol elfoglaljuk szobáinkat a Kegykápolnától 250 méterre lévő szállodában (2 éj).
2. nap: Egész napos zarándokprogram a legjelentősebb bajor Mária-kegyhelyen, Altöttingben, mely XVI. Benedek pápa szerint „Bajorország szíve, Európa szíveinek egyike”. Zarándoklatunk csúcspontjaként szentmisén veszünk részt a 700 körül épült Kegykápolnában, ahol a Fekete Madonna kegyszobrot őrzik. A faragott Mária szobor feltehetően az 1330-as években került ide, majd több imameghallgatás és számos csodás gyógyulás következtében vált híressé. Napjainkban évente több mint 1 millió zarándok keresi fel a várost, melyet Európa 5 legnagyobb Mária szentélye között tartanak számon. Megtekintjük a Kincstár és Zarándokmúzeumot, majd a kapucinus templomot, ahol a szent portást, Parzhami Konrádot helyezték örök nyugalomra. A nap hátralévő részében szabadprogram Altöttingben, vagy kirándulási lehetőség a 12 km-re lévő Marktl am Inn faluba, ahol XVI. Benedek pápa szülőháza látogatható meg.
3. nap: Reggel hazafelé indulunk, útközben azonban még vár ránk két jelentős ausztriai zarándokhely. Első megállónk a maria taferli kegytemplomnál lesz, mely az ország egyik jelentős búcsújáró helye. Szentmise után a melki apátság lesz zarándoklatunk utolsó állomása. A Duna partján magasodó szirtfokra épült pompás épületegyüttes a közép-európai barokk művészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. Látogatásunk során látjuk majd a császári lakosztályokat, a Márványtermet, a Könyvtárat, végül pedig a kolostortemplomot. Hazautazás Ausztrián keresztül a Hegyeshalom (határ) – M1 útvonalon Budapestre.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák). A szálláshely Altötting központjában található, mindössze 250 méterre a Kegykápolnától.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora a szálláshelyen)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Solymár, katolikus templom
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:20 óra Budaörs, M1 Budaörsi pihenőhely, MOL kút és Mc Donalds
06:00 óra Tata, M1 Remeteségi pihenőhely, Shell kút és KFC
06:45 óra Győr, vasútállomás
07:15 óra Mosonmagyaróvár, M1 Mosoni pihenő, MOL kút

RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyet és az adományok költségét, mely előre láthatólag 25 Euró / fő.
Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 900 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. augusztus 21-23.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 6 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kiss Csaba atya

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat az adventben


IDŐPONT
2020. november 30 - december 6. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Wolf Pál Péter atya

284 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk