Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Zarándoklat a varázslatos Dél-Olaszországba
2022. június 29 - július 4.
Capri szigete, Pompei, Nápoly, Amalfi és Positano érintésével, Bolvári János és Gyöngyösi Balázs plébánosok lelkivezetésével.
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba, transzfer a szállodába.
2. nap: egész napos kirándulás az Amalfi parton.
3. nap: séta Pompei romvárosába, szentmise a Rózsafüzér Királynője bazilikában, kirándulás a Vezúvra.
4. nap: egész napos kirándulás Capri szigetére.
5. nap: egész napos városnézés Nápolyban.
6. nap: séta Sorrentóban, transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:55 órakor induló menetrend szerinti járattal Dél-Olaszország fővárosába, Nápolyba. Transzfer a Nápoly környéki szállodába (5 éj), majd délután pihenés fürdési lehetőséggel a szálloda szabadtéri medencéjében.
2. nap: Reggel a festői Amalfi partvidék felfedezésére indulunk, mely Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik. A meredek part, a csodás hegyek, a festői falvak, a kék tenger, valamint a mediterrán növényzettel és virágokkal borított terek és utcák mindenkit ámulatba ejtenek. Ravelloban megtekintjük a Villa Rufolo-t. Az 1200-as évek közepén épült rezidencia arab, szicíliai és normann építészeti elemekkel tarkított, a nagyszerű panoráma mellett tornyok, kutak és fürdők teszik különlegessé. Következő állomásunk Amalfi városa lesz. A település a hajdani Amalfi Köztársaság fővárosa volt, az UNESCO világörökségének részeként napjainkban zarándokok és turisták kedvelt célpontja. Szentmisén veszünk részt az impozáns Szent András katedrálisban, melynek altemplomában őrzik Szent András apostol ereklyéit. Szabadprogram után továbbhajózunk Positanoba. A festői kisváros és környéke több film forgatásának (pl. Napsütötte Toszkána) színhelyéül is szolgált. Városnéző séta a hangulatos óvárosban, majd visszautazás a szállodába.
3. nap: A délelőttöt az egykori virágzó kikötő- és kereskedővárosban, Pompejiben töltjük. A települést a Kr. u. 79-ben kitörő Vezúv hamuja fedte be és konzerválta, így sétánk során egy ókori római városban csöppenünk. Délután Új-Pompeiben, a Rózsafüzér Királynője bazilikába látogatunk, ahol tiszteletünket tesszük a kegytemplom alapítója, Boldog Bartolo Longo sírja előtt. Longot a rózsafüzér apostolaként is emlegetik, Szent II. János Pál pápa „Mária emberének” nevezte a sátánistából megtért fiatalembert. Szentmisén veszünk részt, majd az 1281 méter magas Vezúvra kirándulunk. Autóbusszal megyünk a csúcs közelébe, onnan pedig gyalogosan tovább egy könnyű sétával egészen a kráterig, ahonnan a Nápolyi-öböl lenyűgöző látványa tárul elénk.
4. nap: Igazán csodálatos nap vár ránk, amikor Sorrentóból áthajózunk Capri szigetére, melyet sokan a világ legszebb szigetének tartanak. A varázslatosan kék tenger, a meredek sziklafalak, a hangulatos, színes hegyi falvak életre szóló élményt nyújtanak. Körbehajózzuk a szigetet, majd kisbuszos és gyalogos barangolásra indulunk a Capri – Anacapri útvonalon, mely során többek között látjuk Axel Munthe házát, továbbá limoncello (citrom likőr) és csokoládé kóstolásra is lesz lehetőség. Délután szabadprogram keretében fürdőzési lehetőség a tengerben, akik pedig nem a tengert választják, számukra szabadprogram Caprin.
5. nap: Napunkat Itália egyik legszebb városában, Nápolyban töltjük, ahol elsőként a székesegyházba vezet zarándokutunk. A gyönyörű gótikus templomban őrzik a város fő patrónusaként tisztelt Szent Januáriusz vértanú püspök fej- és vérereklyéit. Minden évben háromszor vércsoda történik, amikor az ampullában őrzött alvadt vér folyékonnyá válik. Szentmisén veszünk részt, majd ellátogatunk a San Paolo Maggiore templomba, ahol Szent Kajetán áldozópap földi maradványai őrzik. Szabadprogram során lehetőség lesz egy hamisítatlan, igazán finom nápolyi pizza, illetve kávé elfogyasztására, majd folytatjuk városnéző sétánkat. Következő állomásunk a Gesú Nuovo templom lesz, ahol a szegények orvosa, Szent Giuseppe Moscati földi maradványai előtt tesszük tiszteletünket. Közös ima után városnéző sétára indulunk a hangulatos óvárosban. Elsőként a Sant'Anna dei Lombardi templomba térünk be, majd a Santa Chiara templomot és színpompás kerengőjét keressük fel. Innen az Új Vár, az I. Umberto Galéria, a San Carlo Színház, a Királyi Palota és a San Francesco di Paola templom érintésével érkezünk a tengerparton álló Castell dell’Ovo várhoz.
6. nap: Utolsó napunkat Sorrentóban töltjük. Sétálunk az óvárosban felfedezve a hangulatos város műemlékeit, majd ebédidő, illetve vásárlási lehetőség egy szupermarketben. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 21:25 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 22:55 órakor.
Fontos információk:
  • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

szálloda*** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

269 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Nápolyba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a behajtási engedélyek költségét, az idegenforgalmi adót, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), a csoportkísérést (Budapesttől Budapestig) és a magyar helyi idegenvezetést .

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a hajójegyeket, az adományokat és a szervízdíjakat, mely 200 Euró/fő.
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 440 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:15 240 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2022. június 29 - július 4.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

szálloda***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Bolvári János és Gyöngyösi Balázs plébánosok

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Eucharisztikus csodák nyomában


IDŐPONT
2022. július 18-22. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

149 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2022. június 22-26. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek
és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2022. augusztus 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kecskés Attila atya

174 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.