Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 767
  • 748
  • 751
  • 763
  • 773
Zarándoklat a karneváli hangulatú Velencébe
2020. február 21-23.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a Monte Grisa szentélyben, látogatás a padovai Szent Antal bazilikában.
2. nap: egész napos városnézés Velencében.
3. nap: kirándulás Murano szigetére.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Zarándoklatunk első állomásaként szentmisén veszünk részt a Monte Grisa szentélynél, mely az Adriai-tenger partja fölé magasodó dombon áll. A modern templomot a II. világháború után a triesztiek építették hálából a Szűzanyának, amiért városuk megmenekült a teljes pusztulástól. Késő délután rövid látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. Felkeressük a Szent Antal bazilikát, ahol a híres ferences prédikátor szarkofágját és ereklyéit őrzik, majd kora este folytatjuk utunkat Velence környéki szálláshelyünkre (2 éj).
2. nap: Egész napunkat az „Adria királynőjének” is nevezett Velencében töltjük. Behajózás után városnéző sétánkat a Santa Maria Gloriosa dei Frari ferences templomnál kezdjük, amely a város egyik legszebb temploma, főoltárán Tiziano mesterművét láthatjuk, mely Szűz Mária mennybemenetelét jeleníti meg (a festmény alapján készült az esztergomi bazilika oltárképe). Lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén veszünk részt, majd sikátoros utcákon és a Rialto-hídon keresztül érkezünk meg a különleges hangulatú Szent Márk térre, ahol a Szent Márk székesegyház, a Dózse palota és a harangtorony áll. Betérünk a mozaikokkal gazdagon díszített bazilikába, melyet Szent Márk tiszteletére építettek a 9. században. Az evangélista ereklyéit a főoltár alatt őrzik, ahol a pazar középkori ikonosztáz, a Pala d’Oro is áll. A délután hátralévő részében szabadprogram keretében részt vehetünk a híres velencei karneválon. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakban helyiek és turisták egyaránt színpompás ruhákat és álarcokat öltenek, és vidám hangulattal töltik meg a „Lagúnák Városát”.
3. nap: Reggel ismét hajóra szállunk, és az üvegművességéről híres Murano szigetére utazunk. Itteni sétánk a Santa Maria e San Donato templomba vezet, ahol Szent Gellért püspök földi maradványi előtt tesszük tiszteletünket. Szentmise után ellátogatunk egy üveggyárba, ahol egy üvegfúvó mester segítségével bepillantást nyerünk a hagyományos szakmába. Kihajózás után hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, a hajójegyek, az idegenforgalmi adó és az adományok költségét, mely előre láthatólag 50 Euró / fő.

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 900 Ft/fő

IDŐPONT

2020. február 21-23.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Őszintén elégedett vagyok. Jól szervezett, egyensúlyban van a szakrális lelki élmény és a derűs felebaráti együttlét. Lelki értékek mellett értékes ismeretekkel is gazdagodtam. (Velencei karnevál, 2019. február)
Az utazás minden pillanatát élveztem. Az érdekes, sokrétű tájékoztatást, az odafigyelést az utasokra és a szentmiséket, az ott elhangzott gondolatokat, melyek továbbgondolkodtatásra buzdított. Mindez arra késztet, hogy ha lehet máskor is részt vegyek az iroda által szervezett utazásokon. (Velencei karnevál, 2019. február)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Tavaszi zarándoklat Máriacellbe


IDŐPONT
2020. április 3-5. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Deák Csaba parókus

36 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Altöttingbe


IDŐPONT
2020. június 26-28. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Kiss Csaba atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk