Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
  • 444
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
Zarándoklat a karneváli hangulatú Velencébe
2019. február 22-24.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a Monte Grisa szentélyben.
2. nap: egész napos városnézés Velencében.
3. nap: kirándulás Murano szigetére.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Zarándoklatunk első állomásaként szentmisén veszünk részt a Monte Grisa szentélynél, mely az Adriai-tenger partja fölé magasodó dombon áll. A modern templomot a II. világháború után a triesztiek építették hálából a Szűzanyának, amiért városuk megmenekült a teljes pusztulástól. Késő délután folytatjuk utunkat Velence környéki szálláshelyünkre (2 éj).
2. nap: Egész napunkat az „Adria királynőjének” is nevezett Velencében töltjük. Behajózás után városnéző sétánkat a Santa Maria Gloriosa dei Frari ferences templomnál kezdjük, amely a város egyik legszebb temploma, főoltárán Tiziano mesterművét láthatjuk, mely Szűz Mária mennybemenetelét jeleníti meg (a festmény alapján készült az esztergomi bazilika oltárképe). Lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén veszünk részt, majd sikátoros utcákon és a Rialto-hídon keresztül érkezünk meg a különleges hangulatú Szent Márk térre, ahol a Szent Márk székesegyház, a Dózse palota és a harangtorony áll. Betérünk a mozaikokkal gazdagon díszített bazilikába, melyet Szent Márk tiszteletére építettek a 9. században. Az evangélista ereklyéit a főoltár alatt őrzik, ahol a pazar középkori ikonosztáz, a Pala d’Oro is áll. A délután hátralévő részében szabadprogram keretében részt vehetünk a híres velencei karneválon. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakban helyiek és turisták egyaránt színpompás ruhákat és álarcokat öltenek, és vidám hangulattal töltik meg a „Lagúnák Városát”.
3. nap: Reggel ismét hajóra szállunk, és az üvegművességéről híres Murano szigetére utazunk. Itteni sétánk a Santa Maria e San Donato templomba vezet, ahol Szent Gellért püspök földi maradványi előtt tesszük tiszteletünket, majd hálaadó szentmisével ér véget zarándoklatunk. Kihajózás után hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára reggelivel valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, a hajójegyek, az idegenforgalmi adó és az adományok költségét, mely előre láthatólag 50 Euró / fő.
Vacsora felár (2 vacsora): 6 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 15 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 700 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. február 22-24.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Kótai Róbert atya

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk