Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 767
  • 748
  • 751
  • 763
  • 773
Zarándoklat a karneváli hangulatú Velencébe
2020. február 21-23.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha véletlenül találtál erre a programra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a Monte Grisa szentélyben, látogatás a padovai Szent Antal bazilikában.
2. nap: egész napos városnézés Velencében.
3. nap: kirándulás Murano szigetére.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Zarándoklatunk első állomásaként szentmisén veszünk részt a Monte Grisa szentélynél, mely az Adriai-tenger partja fölé magasodó dombon áll. A modern templomot a II. világháború után a triesztiek építették hálából a Szűzanyának, amiért városuk megmenekült a teljes pusztulástól. Késő délután rövid látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. Felkeressük a Szent Antal bazilikát, ahol a híres ferences prédikátor szarkofágját és ereklyéit őrzik, majd kora este folytatjuk utunkat Velence környéki szálláshelyünkre (2 éj).
2. nap: Egész napunkat az „Adria királynőjének” is nevezett Velencében töltjük. Behajózás után városnéző sétánkat a Santa Maria Gloriosa dei Frari ferences templomnál kezdjük, amely a város egyik legszebb temploma, főoltárán Tiziano mesterművét láthatjuk, mely Szűz Mária mennybemenetelét jeleníti meg (a festmény alapján készült az esztergomi bazilika oltárképe). Lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén veszünk részt, majd sikátoros utcákon és a Rialto-hídon keresztül érkezünk meg a különleges hangulatú Szent Márk térre, ahol a Szent Márk székesegyház, a Dózse palota és a harangtorony áll. Betérünk a mozaikokkal gazdagon díszített bazilikába, melyet Szent Márk tiszteletére építettek a 9. században. Az evangélista ereklyéit a főoltár alatt őrzik, ahol a pazar középkori ikonosztáz, a Pala d’Oro is áll. A délután hátralévő részében szabadprogram keretében részt vehetünk a híres velencei karneválon. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakban helyiek és turisták egyaránt színpompás ruhákat és álarcokat öltenek, és vidám hangulattal töltik meg a „Lagúnák Városát”.
3. nap: Reggel ismét hajóra szállunk, és az üvegművességéről híres Murano szigetére utazunk. Itteni sétánk a Santa Maria e San Donato templomba vezet, ahol Szent Gellért püspök földi maradványi előtt tesszük tiszteletünket. Szentmise után ellátogatunk egy üveggyárba, ahol egy üvegfúvó mester segítségével bepillantást nyerünk a hagyományos szakmába. Kihajózás után hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

IDŐPONT

2020. február 21-23.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Őszintén elégedett vagyok. Jól szervezett, egyensúlyban van a szakrális lelki élmény és a derűs felebaráti együttlét. Lelki értékek mellett értékes ismeretekkel is gazdagodtam. (Velencei karnevál, 2019. február)
Az utazás minden pillanatát élveztem. Az érdekes, sokrétű tájékoztatást, az odafigyelést az utasokra és a szentmiséket, az ott elhangzott gondolatokat, melyek továbbgondolkodtatásra buzdított. Mindez arra késztet, hogy ha lehet máskor is részt vegyek az iroda által szervezett utazásokon. (Velencei karnevál, 2019. február)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Pietrelcinai Szent Pio atya nyomában


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Bajnai István atya

314 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.