Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 200
  • 189
  • 185
  • 175
  • 965
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
2020. május 29 - június 1.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban.
2. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
3. nap: autóbuszos városnézés Székelyudvarhelyen, látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdőn, népművészeti vásár Korondon.
4. nap: Gyulafehérvár, szentmise Máriaradnán.

Részletes programleírás

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás Székelyudvarhely környékén, vendégszeretetükről híres falvakban (3 éj).
2. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, többszázezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyeregbe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.
3. nap: Napunkat autóbuszos városnézéssel kezdjük Székelyudvarhelyen, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, melynek falait Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután Zetelakára utazunk, ahol a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
4. nap: A Székelyföldet hátrahagyva Gyulafehérvárra utazunk. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szabadprogram után Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M43-as és az M5-ös autópályák mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:45 óra Inárcs, M5 Inárcsi pihenőhely, OMW kút
07:00 óra Szolnok, 4-es út, MOL kút
08:30 óra Berettyóújfalu, MOLO Panzió

RÉSZVÉTELI DÍJ

59 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az adományok költségét, mely előre láthatólag 50 Ron / fő.
Egyágyas felár: 24 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 400 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2020. május 29 - június 1.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Szabó István atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

MEGÚJULT PROGRAM

Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú


IDŐPONT
2020. május 27 - június 1. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Varga Zoltán piarista atya

79 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk