Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 200
    Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
  • 189
    Kegytemplom (Csíksomlyó)
  • 185
    kegyszobor (Csíksomlyó)
  • 175
    Székesegyház (Nagyvárad)
  • 182
Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
2019. június 6-10.
erdélyi és székelyföldi körutazással
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban.
2. nap: látogatás a hargitafürdői pálos barátoknál, séta Gyimesbükkön (ezeréves határ), zarándoklat a csíksomlyói kegytemplomba.
3. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
4. nap: autóbuszos városnézés Székelyudvarhelyen, látogatás a székelyderzsi erődtemplomba, séta Szejkefürdő, népművészeti vásár Korondon.
5. nap: Gyulafehérvár, szentmise Máriaradnán.

Részletes programleírás

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. Autóbuszos városnézés után a Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Szállás a vendégszeretetéről híres Zetelakán (4 éj).
2. nap: Napunkat a szép fekvésű üdülőhelyen, Hargitafürdőn kezdjük, ahol ellátogatunk a pálosok kolostorához és a hozzá tartozó fatemplomhoz. Szentmisén veszünk részt, majd a pálos testvérekkel való találkozás után a Gyimesek gyönyörű hegyvidéki tájára indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a Kontumáci kápolnát, a vasúti őrházat és felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaihoz. Késő délután a csíksomlyói Kegytemplomba vezet zarándokutunk, ahol hódolatunkat tesszük a Napba Öltözött Asszony Kegyszobra előtt. A szoborhoz számos imameghallgatás köthető.
3. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, többszázezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.
4. nap: Napunkat autóbuszos városnézéssel kezdjük Székelyudvarhelyen, majd a székelyderzsi unitárius erődtemplom lesz programunk következő állomása. A gótikus templomerőd a Székelyföld egyik legérdekesebb látnivalójaként a Világörökség részét képezi, falait pedig Szent László legendáinak freskói díszítik. Innen Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután visszautazunk Zetelakára, ahol a falu határában fogadjuk a Csíksomlyóról hazaérkező keresztaljat. A gyalogos zarándokokkal együtt vonulunk be a templomba, ahol részt veszünk a pünkösdvasárnapi szentmisén.
5. nap: A Székelyföldet hátrahagyva Gyulafehérvárra utazunk. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szabadprogram után Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az itt található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M43-as és az M5-ös autópályák mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (közös reggeli és vacsora az egyik vendéglátó háznál)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
05:45 óra Inárcs, M5 Inárcsi pihenőhely, OMW kút
07:00 óra Szolnok, 4-es út, MOL kút
08:30 óra Berettyóújfalu, MOLO Panzió
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. június 6-10.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kálinger Rozsé atya

Kegyhelyismertető

CSÍKSOMLYÓ - A KEGYHELY ÉS A BÚCSÚ

Csíksomlyó Erdély és a Székelyföld leghíresebb búcsújáró helye, a katolikus székelyek és csángók vallási központja.

Részletek

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
(Észak-Erdély és Székelyföld)


IDŐPONT
2024. május 15-20. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Ferencz Károly atya

169 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. május 16-20. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth István atya

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.