Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Zarándokkörút Erdélybe és a Székelyföldre
2020. július 13-18.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban, látogatás a körösfői református templomban.
2. nap: Korond, Farkaslaka, Szejkefürdő és Székelyudvarhely nevezetességei.
3. nap: szentmise Csíksomlyón, kirándulás a Szent-Anna tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz, látogatás a csernátoni falumúzeumban.
4. nap: egész napos kirándulás a Madarasi-Hargitára.
5. nap: séta Segesváron, a berethalmi erődtemplom megtekintése, szentmise Gyulafehérváron.
6. nap: látogatás a dévai gyermekotthonban, szentmise Máriaradnán.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Mosonmagyaróvárról, Lébényből és Győrből, utazás Budapesten keresztül az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Kalotaszegre. Körösfőn felkeressük a négy fiatornyos református templomot, mely kazettás mennyezetéről és varrottasairól nevezetes. Szállás Magyarlónán (1 éj), vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Első állomásunk a fazekasságáról híres Korond lesz, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Farkaslakán tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél, majd Szejkefürdőre megyünk, ahol a híres székelykapu sor alatt áthaladva a „legnagyobb székelyként” tisztelt Orbán Balázs végső nyughelyét keressük fel. A késő délutáni székelyudvarhelyi autóbuszos városnézés után Szentegyházára utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat családi vendégházakban (3 éj).
3. nap: Reggel a csíksomlyói Kegytemplomba vezet zarándokutunk, ahol a Napba Öltözött Asszony Kegyszobrát őrzik. Szentmise után a Székelyföld egyik leglátogatottabb természeti ritkaságához, a híres vulkáni krátertóhoz, a Szent Anna-tóhoz, majd a Mohos-tőzegláphoz utazunk, melynek területén számos tószem és jégkorszak korabeli növényfaj található. A kézdivásárhelyi autóbuszos városnézés után a csernátoni falumúzeumot keressük fel.
4. nap: Egész napos kirándulásra indulunk a Madarasi-Hargitára, a „székelyek szent hegyére”. Szentegyházáról traktorokkal jutunk el a menedékházhoz, majd onnan gyalogosan a Székelyföld legmagasabb hegycsúcsára (1801 m).
5. nap: Elbúcsúzunk szentegyházi vendéglátóinktól és Székelykeresztúrra utazunk. Itt a Gyárfás-kúriát keressük fel, ahol Petőfi Sándor utolsó éjszakáját töltötte a segesvári csata előtt. Zarándoklatunk az egykori Szászföld két, Világörökség részét képező helyszínével folytatódik: Segesvár festői várnegyedének zegzugos utcáin sétálunk, majd Berethalomra megyünk, ahol Erdély egyik legszebb és legnagyobb erődtemplomát tekintjük meg. Napunk utolsó állomása Gyulafehérvár lesz. Az erdélyi római katolikus püspökség székhelyén betérünk az 1009-ben alapított román stílusú Szent Mihály székesegyházba. A templomban nyugszik Márton Áron, Erdély megtörhetetlen püspöke, akinek sírjánál közös imában fohászkodunk boldoggá avatásáért. Szentmise után Csernakeresztúri szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
6. nap: Reggeli után felkeressük a dévai ferences templomot, és átadjuk a Böjte Csaba testvér gyermekeinek hozott adományt. Folytatjuk zarándoklatunkat Máriaradnára. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban. Hazautazás az M43 – M5 – Budapest – M1 útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala Budapest és a határ között nem azonos. Leszállási lehetőségek az M43-as és az M5-ös autópályák mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:30 óra Mosonmagyaróvár, Deák tér (Piarista Gimnázium)
04:00 óra Lébény, katolikus templom
04:45 óra Győr, vasútállomás
06:30 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

83 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az adományok költségét, mely előreláthatólag 150 RON / fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 360 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. július 13-18.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Juhos Imre atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon élménydús és tartalmas programunk volt. Az idegenvezető, a szállás és az ellátás mind szuper volt. A zarándoklat minden évben lelkifeltöltődést ad. A csíksomlyói Szűz Máriához zarándokolni mindig felemelő érzés. (Erdély, 2019.június)
A legjobban szervezett utazás, amin valaha voltam. Mindenre figyelnek, rugalmasak, jól tartják a tervezett időt, programokat. Azt kaptuk, amit „ígértek”. Nagyon jó, vidám volt a lelki vezető és a legjobb idegenvezető, akivel valaha utaztam. Mindenben nagyon profi szervezés, GRATULÁLOK! (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Máriaradnai búcsú dél-erdélyi barangolással


IDŐPONT
2020. október 6-8. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Wolf Pál Péter atya

39 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat - repülővel


IDŐPONT
2020. szeptember 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk