Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 51
  • 493
  • 53
  • 472
  • 55
Lourdes-i
zarándoklat
2019. július 15-20.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Szent Bernadett nyomdokain
 
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban, utazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban.
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban.
5. nap: kirándulás Carcassonne várába.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Pozsonyból a reggeli órákban, utazás Ausztrián és Észak-Olaszországon keresztül. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett rövid sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. A szentmisében megfogalmazzuk könyörgéseinket és a Szűzanya közbenjárását kérjük zarándoklatunk gyümölcseiért. Délután továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (3 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, ahová évente 10 millió zarándok és beteg érkezik a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját tekintjük meg, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.
4. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állítottak. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Európa legnagyobb középkori várát, Carcassonne-t. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre (1 éj), útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.
6. nap: Hazautazás Olaszországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Pozsonyba a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Pozsony

RÉSZVÉTELI DÍJ

450 EUR/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, valamint a zarándok- és idegenforgalmi adót (30 EUR/fő).
Egyágyas felár: 100 EUR/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:12 EUR/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:32 EUR/fő

IDŐPONT

2019. július 15-20.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Molnár Tamás atya

Kegyhelyismertető

A lourdes-i jelenések

A világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye, ahol Soubirous Bernadettnek 1858-ban 18 alkalommal jelent meg Szűz Mária.

Részletek

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk