Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 683
  • 682
  • 631
  • 685
  • 627
Zarándoklat Lengyelországba
2020. október 22-25.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Szent II. János Pál pápa nyomában a czestochowai Fekete Madonnához
 
Programvázlat:
1. nap: zarándoklat Czestochowába.
2. nap: zarándoklat Wadowicébe és Kalwaria Zebrzydowskába.
3. nap: városnézés Krakkóban.
4. nap: zarándoklat Ószandecbe, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás Lengyelországba. Kora délután érkezünk meg a keresztény világ egyik legjelentősebb zarándokhelyére, Czestochowába. A magyar pálos szerzetesek által 1382-ben alapított kolostor napjainkra a világ egyik legnagyobb zarándokhelyévé vált, ahová évente 5 millió zarándok érkezik. A Fényes-hegynek nevezett kolostoregyüttesben részt veszünk a lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén a Szűzanya kápolnában, ahol a csodatévő Fekete Madonna kegyképet őrzik. Ezután megtekintjük a bazilikát és a múzeumot, majd szabadprogram után elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély szomszédságában található zarándokházban (1 éj). Vacsora után a Kegykápolnában lehetőség lesz részt venni az Apelen (lengyel nemzeti esti ima), amely után kürtszó kíséretében zárják le a kegyképet.
2. nap: Napunkat Wadowicében, II. János Pál pápa szülővárosában kezdjük. Felkeressük a szülőházát, melyben színvonalas kiállítást láthatunk életének különböző szakaszairól. Betekintünk a plébániatemplomba, majd szabadprogram során lehetőség lesz megkóstolni a pápai krémest. Folytatjuk utunkat Kalwaria Zebrzydowskába. A település Czestochowa után a legnépszerűbb lengyel zarándokhely, a jeruzsálemi kálvária mintájára épült, 40 kápolnából álló keresztútjáról híres. Szállás és vacsora a helyi zarándokházban (2 éj).
3. nap: Az egész napot Európa egyik legszebb városában, Krakkóban töltjük. Programunkat a Wawelben, a lengyel királyok egykori székhelyén kezdjük. A Királyi Palota mellett elhaladva felkeressük a gótikus Székesegyházat, ahol a legnagyobb lengyel uralkodók, köztük a magyar származású Szent Hedvig és Báthory István síremlékét találjuk. Zarándoklatunkat az óváros felfedezésével a Főtéren folytatjuk. Az egykori piactér két fő látnivalója a reneszánsz Posztócsarnok és a páratlanul szép Mária templom, melynek legfőbb kincse a világ legnagyobb gótikus szárnyas oltára. Szabadprogram után autóbusszal utazunk az Isteni Irgalmasság Bazilikához. A szomszédos zárdában tiszteletünket tesszük Szent Fausztina nővér sírjánál, majd szentmisén veszünk részt a bazilika altemplomában található Szentek közössége magyar kápolnában. Napunk a közelben található Szent II. János Pál templomnál ér véget, melyben számos lengyel pápához kapcsolódó ereklyét találhatunk.
4. nap: Reggel egy újabb magyar kötődésű zarándokhelyre, Ószandecbe utazunk. A világ legnagyobb székelykapuján keresztül érkezünk meg a IV. Béla király lánya, Árpád-házi Szent Kinga által alapított Klarissza kolostorba. Megtekintjük a Szentháromság templomot, melynek egyik kápolnájában őrzik Szent Kinga földi maradványait. Hálaadó szentmise után hazautazás Budapestre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- és idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2020. október 22-25.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Szép és tartalmas út volt. Sikerült a hétköznapi problémákat elfelejteni. Hatalmas élmény volt a Fekete Madonna előtt bemutatott szentmise. (Lengyelország, 2019. október)
Először voltam zarándokúton, élményekben gazdag, felejthetetlen percekkel lettem gazdagabb. Lelkileg feltöltődve térek haza az útról, mindezt köszönve a szervezőnek és a lelki vezetőnknek. (Lengyelország, 2018. június)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba


IDŐPONT
Szervezés alatt

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
Szervezés alatt

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk