Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 687
  • 900
  • 895
  • 879
  • 883
Tavaszi zarándoklat Máriacellbe
2020. április 3-5.
Programvázlat:
1. nap: szentmise Lorettomban, látogatás a heiligenkreuzi apátságban, városnézés Kőszegen.
2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben.
3. nap: látogatás a fraknói várban és a kismartoni Esterházy-kastélyban, szentmise Boldogasszonyban.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztriába. Zarándoklatunk első állomása Lorettomban lesz. Szentmisén veszünk részt a híres búcsújáró helyen, melynek Fekete Madonna kegyszobra az olaszországi Loretóból származik. A Kegytemplom megtekintése után folytatjuk utunkat a bécsi erdőben található Heiligenkreuzba. Itt az ország legrégebbi cisztercita apátságát keressük fel, melyet Ausztria védőszentje, Szent Lipót alapított 1135-ben. Megismerkedünk a helyi szerzetesek életével, valamint a kolostor épületével, mely mindmáig megőrizte román-gótikus jellegét és barokk berendezését. Késő délután Kőszegre utazunk, ahol városnéző sétára indulunk a középkori hangulatú belvárosban, majd elfoglaljuk szobáinkat a verbita zarándokházban (2 éj).
2. nap: Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát a mai templom helyén, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. A megérkezés után szentmisén veszünk részt a Kegytemplomban, valamint megtekintjük a bazilikát. Délután keresztutat járunk a város fölé magasodó Kálvária dombon, majd szabadprogram után visszautazunk kőszegi szálláshelyünkre.
3. nap: Napunkat a szép fekvésű Fraknói várnál kezdjük. A XIV. századi erődítmény az 1600-as évek óta az Esterházy család tulajdonában van, és mivel sem a török, sem az osztrák seregek nem tudták bevenni, így napjainkban az egyik legépebben megmaradt magyar vár. Látogatásunk után Burgenland tartomány központját, Kismartont (Eisenstadt) keressük fel. Itt az Esterházy család egykori fő rezidenciájául szolgáló Esterházy-kastélyba látogatunk, melynek fényűzően berendezett termeiben sétálva valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. Szabadprogram után Boldogasszony (Frauenkirchen) lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Hálaadó szentmise a barokk Kegytemplomban. Hazautazás az M1-es autópályán, várható érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:20 óra Budaörs, M1 Budaörsi pihenőhely, MOL kút és Mc Donalds
07:00 óra Tata, M1 Remeteségi pihenőhely, Shell kút és KFC
07:45 óra Győr, vasútállomás
08:15 óra Mosonmagyaróvár, M1 Mosoni pihenő, MOL kút

RÉSZVÉTELI DÍJ

36 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenvezetői rendszert és az adományokat, mely előre láthatóan 50 Euró / fő.
Egyágyas felár: 8 000 Ft/fő

IDŐPONT

2020. április 3-5.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon gazdag három napot kaptunk, minden program sokat nyújtott lelkileg, kifejezetten jó felkészülés a húsvétra. (Máriacell, 2019. április)
A zarándok társak egymásra figyelése, pontossága, a szervezés mindenre kiterjedő pontossága, a lelkivezető hiteles beszéde, a buszvezető segítőkészsége mind hozzájártuk ahhoz, hogy 3 szép napot töltöttünk együtt. (Máriacell, 2019. április)

Hasonló programok

Zarándoklat a karneváli hangulatú Velencébe


IDŐPONT
2020. február 21-23. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Húsvét Medjugorjéban


IDŐPONT
2020. április 9-13. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

69 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Altöttingbe


IDŐPONT
2020. június 26-28. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk