Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Szlovéniai zarándoklat
2022. augusztus 30 - szeptember 2.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a ptujska gora-i kegytemplomban, városnézés Ptujban és Mariborban.
2. nap: városnézés Celjében és Ljubljanában.
3. nap: szentmise a brezje-i kegytemplomban, városnézés Skofja Loka-ban, szabadidő Bledben.
4. nap: pihenő Trojanéban, szentmise Ludbregen.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a hajnali órákban Miskolcról, utazás az M3 – M0 – M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon Szlovéniába. Első megállóhelyünk a ptujska gora-i kegytemplom lesz, mely a szlovén gótika egyik legszebb alkotása. Szentmisén veszünk részt a templomban a Sokalakos Madonna kegyszobra előtt, majd továbbutazunk zarándoklatunk következő állomására, Ptujba. Városnéző sétánkat a várnegyed területén kezdjük – ahonnan csodás panoráma tárul elénk – majd az óváros nevezetességeit keressük fel: színház, Szent Flórián oszlop, Orpheus oszlop és a Szent György plébániatemplom. Szabadprogram után Szlovénia második legnagyobb városába, Mariborba utazunk. A város számos látnivalót ígér, mint például a monumentális ferences templom, a városháza, a főtér patinás házai vagy a Keresztelő Szent János katedrális, de sétánk során a Dráva partján látjuk majd a Guiness rekordok könyvébe bekerült szőlőtőkét is. Szállás Mariborban vagy a környékén (1 éj).
2. nap: Napunk kezdetén Celjében sétálunk egyet, mely a cillei grófok székhelye volt mintegy 100 éven át. Felkeressük a Szent Dániel katedrálist, a Szűz Mária templomot, majd a Nemzeti Palota és a Celje Palota épületét. Celje után egy meglepetésprogram következik, majd délután Szlovénia fővárosával, Ljubljanával ismerkedünk. Siklóval megyünk fel a várnegyedbe, melynek magyar történelmi vonatkozása is van, ugyanis 1849-ben mintegy három hónapig falai között őrizték Gróf Batthyány Lajos miniszterelnököt. Ezután az óváros műemlékeit láthatjuk: Hármas híd, ferences templom, Szent Miklós katedrális, Sárkányos-híd. Szabadidő után folytatjuk utunkat a varázslatos szépségű Bledi-tóhoz. Szállás Bledben, egy színvonalas ****-os szállodában a tó közelében (2 éj).
3. nap: Reggel a Bledi-tavon hajóval utazunk át a tó közepén fekvő kis szigetre, melynek közepén a Mária mennybevétele kegytemplom áll. A déli órákban Szlovénia nemzeti kegyhelyére, Brezjébe látogatunk. Imádkozunk a kegykép előtt majd szentmisén veszünk részt. Programunk folytatásaként Skofja Loka-ban, Szlovénia antik műemlékvárosában sétálunk. A városka szűk történelmi tereivel, kacskaringós utcáival, a város fölé magasodó várával kápráztat el bennünket. Igazán különleges a Szent Jakab tiszteletére szentelt templom, mely a szlovén gótika egyik kimagasló alkotása. Délután visszatérünk Bledbe, ahol szabadidő keretében megkóstolhatjuk a helyi krémest, vagy ha a kedvünk engedi, akár kisvonattal körbeutazhatjuk a varázslatosan kék színű tavat.
4. nap: Hazafelé indulunk, útközben azonban megpihenünk Trojanéban, ahol Szlovénia különleges süteményeiből vásárolhatunk. Zarándokutunk utolsó állomása a horvátországi Ludbreg lesz, ahol a Szent Vér kegyhelyre látogatunk. A plébániatemplomot 1410-ben építették egy ősi római bazilika alapjaira. Egy évvel később a Szent Kereszt kápolnában (a Batthyány család palotájában) eucharisztikus csoda történt: a szentmise alatt a kehelyből valódi vér folyt ki. Megismerkedünk a kegyhely történetével és szentmisén veszünk részt. Szabadprogram után hazautazás a Letenye (határ) – M7 – M0 – M3 útvonalon. Érkezés Miskolcra az esti órákban.

SZÁLLÁS

szálloda *** (1 éj) és szálloda **** (2 éj) (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Miskolc, Búza tér (OMV kút)
06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

139 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 40 Euró/fő.
Egyágyas felár: 27 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 040 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:7 640 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2022. augusztus 30 - szeptember 2.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

szálloda ***/****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Veress Zoltán atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Lourdes-i zarándoklat - repülővel


IDŐPONT
2022. október 6-9. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Máriacellbe


IDŐPONT
2022. június 10-12. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Kocsis István atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.