Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1195
  • 1196
  • 1197
  • 1198
  • 1199
Szicíliai zarándokkörút
2020. június 15-20.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: szentmise a Könnyező Madonna szentélyében, városnézés Siracusában és Notóban.
3. nap: látogatás Piazza Armerinában egy római kori villába majd a Templomok völgyébe.
4. nap: városnézés Palermóban, szentmise a monreale-i dómban, séta Ericében.
5. nap: városnézés Cefalúban és Taorminában.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 12:10-kor induló menetrend szerinti járattal, római átszállással a Földközi-tenger legnagyobb szigetére. Transzfer a cataniai szállodába (2 éj).
2. nap: Napunkat Siracusában kezdjük, mely Cicero szerint a „legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Elsőként a város védőszentjének vértanúsága helyén épült Santa Lucia templomot keressük fel, majd zarándoklatunk a Könnyező Madonna szentélyében folytatódik. A templomban őrzik azt a Szűz Máriát ábrázoló domborművet, mely 1953-ban többször is könnyezett. Miután a szicíliai püspöki kar hitelesnek nyilvánította a csodás eseményt, 1989-ben kezdték el építeni az égből aláhulló könnycseppet formázó modern szentélyt. Szentmise után a régészeti terület felfedezésére indulunk, melynek legfőbb nevezetessége a görög színház és a Dionüsziosz fülének nevezett barlang. Sétánk az Ortigia szigetén fekvő barokk belvárosban folytatódik, ahol megtekintjük az Apollón templom romjait, az Arethusza forrását, valamint a katedrálist. Szabadprogram után Szicília legszebb barokk városába, Notóba utazunk. A települést 1693-ban egy földrengés döntötte romba, mely után a várost egységes stílusban, sárgás homokkőből építették újjá. Séta a hangulatos és harmonikus belvárosban, majd szabadprogram után visszautazás a szállodába.
3. nap: A sziget déli részét elhagyva Piazza Armerinába indulunk, ahol egy 4. századi római kori villába látogatunk el. Az épület 3500 négyzetméternyi padlómozaikjáról híres, melyet egy 12. századi földcsuszamlás őrzött meg az utókornak. Feltárása az 1950-es években kezdődött, így ma már ismét régi pompájában, képregényként mutatja be a római kor hétköznapjait. Délutáni úticélunk Agrigentóban a Templomok völgye lesz. A látványos régészeti területen Akragasnak, az ókor egyik legnagyobb városának a romjait járjuk be. A lelőhely tíz ókori görög templomáról ismert, melyek a Görögországon kívüli legjobb állapotban fennmaradt dór templomok. Szállás Palermo környékén (2 éj).
4. nap: Napunkat Szicília nyüzsgő fővárosában, Palermóban kezdjük. Sétánk során felkeressük a katedrálist, a Normann Palotát és a különlegesen szép bizánci mozaikokkal díszített Palatinus-kápolnát. Zarándoklatunk következő állomása a Palermo feletti kisváros, Monreale lesz. Szentmisén veszünk részt a 12. századi katedrálisban, melyet pazar mozaikok díszítenek, majd megtekintjük a szomszédos bencés kolostor román stílusú kerengőjét. Délután folytatjuk utunkat Ericébe. A város egy 750 méter magas hegy tetejére épült, ahonnan a tengerpart nagyszerű panorámája tárul elénk. Ellátogatunk a dómba, majd szabadprogram után visszautazunk a szállodába.
5. nap: A délelőttöt a sziget egyik legkedveltebb fürdőhelyén, Cefalúban töltjük. Szentmisén veszünk részt az erődszerű 12. századi dómban, majd sétára indulunk a középkori óvárosban. Szabadprogram – mely során akár megmártózhatunk a Tirrén-tengerben is – után Taorminában folytatódik programunk. A kisváros a turisták kedvelt célpontja, ugyanis 200 méterrel a tenger felett egy hegy teraszán épült, így nem csak a Jón-tenger partvidékén, hanem Európa legnagyobb működő vulkánján, az Etnán is gyönyörködhetünk. Városnéző sétánk során látjuk majd a görög színházat és a dómot, majd szabadprogram után a cataniai szállodába utazunk (1 éj).
6. nap: A hajnali órákban transzfer a cataniai repülőtérre. Hazautazás római átszállással, érkezés Budapestre 11:20-kor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

189 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Róma – Catania útvonalon és vissza (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os feladott poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora) valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket és a kerozin pótdíjat (55.000 Ft/fő) továbbá a belépőjegyeket, az adományokat és a szervízdíjakat (100 EUR/fő).
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 290 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:11 890 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. június 15-20.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 9 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Németh Attila atya

Hasonló programok

MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2020. augusztus 24-30. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Virth József kapucinus atya

119 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Rómába - autóbusszal
(Padova, Assisi és Aquileia)


IDŐPONT
2020. október 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Medveczky Miklós atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk