Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Szicília - Monreale
Szicíliai zarándokkörút
2024. október 5-10.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnézés Cataniában.
2. nap: szentmise a Könnyező Madonna szentélyében, városnézés Siracusában és Notoban.
3. nap: városnézés Taorminában, szentmise a Santuario del Tindari kegyhelyen.
4. nap: városnézés Palermoban és szentmise a monrealei dómban.
5. nap: látogatás a Templomok völgyébe.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 12:55 órakor induló menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal a Földközi-tenger legnagyobb szigetére. Megérkezés Cataniába 15:05 órakor. Zarándokutunk első programjaként Szicília második legnagyobb városát fedezzük fel. Városnézésünk során látni fogjuk a székesegyházat, melyet a város védőszentjének, Szent Ágotának a tiszteletére szenteltek fel, valamint a bencés kolostort és a különleges homlokzatú San Nicoló l'Arena templomot is. Szabadprogram a belvárosban, majd elfoglaljuk a közelben található szálláshelyünket (2 éj).
2. nap: Napunkat Siracusában kezdjük, mely Cicero szerint a „legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Elsőként a város védőszentjének vértanúsága helyén épült Santa Lucia templomot keressük fel, ezután zarándoklatunk a Könnyező Madonna szentélyében folytatódik. A templomban őrzik azt a Szűz Máriát ábrázoló domborművet, mely 1953-ban többször is könnyezett. Miután a szicíliai püspöki kar hitelesnek nyilvánította a csodás eseményt, 1989-ben elkezdték építeni az égből aláhulló, könnycseppet formázó modern szentélyt. Szentmise után sétánk az Ortigia szigetén fekvő barokk belvárosban folytatódik, ahol megtekintjük az Apollón templom romjait, az Arethusza forrását, valamint a katedrálist. Szabadprogram után Szicília legszebb barokk városába, Notoba utazunk. A települést 1693-ban egy földrengés döntötte romba, mely után a várost egységes stílusban, sárgás homokkőből építették újjá. Séta a hangulatos és harmonikus belvárosban, majd szabadprogram után visszautazás a szállodába.
3. nap: A sziget déli részét elhagyva Taorminába utazunk. A kisváros a turisták kedvelt úti célja, ugyanis 200 méterrel a tenger felett egy hegy teraszán épült, így itt nem csak a Jón-tenger partvidékében, hanem Európa legnagyobb működő vulkánjában, az Etnában is gyönyörködhetünk. Városnéző sétánk során látjuk majd a görög színházat és a dómot is. Zarándokkörutunk következő állomása a Santuario del Tindari kegyhely lesz. A szentély, ahol egy Fekete Madonna kegyszobrot őriznek, igen látványos helyen épült, nagyszerű panorámával. Szentmisén veszünk részt, majd folyatjuk utunkat Palermo irányába. Szállás Palermo környékén (2 éj).
4. nap: Napunkat Szicília nyüzsgő fővárosában, Palermoban töltjük. Sétánk során felkeressük a katedrálist, a Normann Palotát és a különlegesen szép bizánci mozaikokkal díszített Palatinus-kápolnát. Zarándoklatunk következő állomása a Palermo feletti kisváros, Monreale lesz. Szentmisén veszünk részt a 12. századi katedrálisban, melyet pazar mozaikok ékesítenek, majd megtekintjük a szomszédos bencés kolostor román stílusú kerengőjét.
5. nap: Palermo városát hátrahagyva Agrigentoba utazunk, ahol a Templomok völgyét keressük fel. A látványos régészeti területen Akragasnak, az ókor egyik legnagyobb városának a romjait járjuk be. A lelőhely tíz ókori görög templomáról ismert, melyek Görögországon kívül a legjobb állapotban fennmaradt dór templomok. Késő délután visszautazunk a sziget keleti oldalára. Szállás Catania környékén (1 éj).
6. nap: Reggeli után transzfer a cataniai repülőtérre. Hazautazás a 13:40 órakor induló menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, érkezés Budapestre 15:20 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

419 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Cataniába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a behajtási engedélyek költségét, az idegenforgalmi adót, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a szervizdíjat, az adományokat és a helyi idegenvezetéseket, mely 130 EUR/fő.
Egyágyas felár: 90 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:5 160 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:21 960 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. október 5-10.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Veress Zoltán atya
(karcagi plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

NEMZETI ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA
(autóbusszal)


IDŐPONT
2024. április 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tál Zoltán atya

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2024. június 4-8. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Dombi Ferenc atya

229 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.