Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 989
  • 455
  • 494
  • 988
  • 1175
Szent Bernadett nyomában repülővel
2020. május 6-10.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Zarándoklat Lourdes-ba és Nevers-be
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: utazás Rocamadourba, majd Nevers-be.
5. nap: látogatás a Szent Gildard kolostorban, délután transzfer a párizsi repülőtérre, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 09:35 órakor induló menetrend szerinti járattal, párizsi átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba. Szállás a szentély közelében lévő szállodában (3 éj).
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint 7500 gyógyulás köthető, ezek közül hetvenet ismer el csodaként az Egyház. Lourdes a remény városává vált, évente 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött kádakban, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel elhagyjuk Lourdes-ot, hogy Szent Bernadett életútját követve Nevers-be utazzunk. Útközben felkeressük a hegyoldalban épült Rocamadourt. A középkorban jelentős zarándokhely Szent Amadour sírhelye körül alakult ki, melyet a mai napig Európa sok szegletéből érkező zarándokok azért keresnek fel, hogy a Notre Dame kápolnában őrzött Fekete Madonna kegyszobornál imádkozzanak. Délután folytatjuk utunkat Nevers-be, szállás a helyi zarándokházban (1 éj).
5. nap: Délelőtt megismerjük a Szent Gildard kolostort, ahol Szent Bernadett 13 évet élt apácaként. Sétánk során megtekintjük a Bernadett életútját bemutató múzeumot, a Novíciusok kápolnáját, ahol utoljára mesélte el a jelenések történetét rendtársainak, majd a Szent Kereszt oratóriumot, mely korábban betegszobaként működött. Bernadett itt szolgált ápolóként és itt is halt meg 1879-ben. Végül pedig szentmisén veszünk részt a kápolnában, ahol Szent Bernadett romolhatatlan testét őrzik. Egyéni elcsendesedés és szabadprogram után délután a párizsi reptérre utazunk. Hazautazás a 21:25-kor induló menetrend szerinti járattal, érkezés Budapestre 23:35-kor.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák). A lourdes-i szálloda 500 méterre van a Szentélytől, így az gyalogosan 5 perc alatt megközelíthető. Nevers-ben annak a kolostornak a zarándokházában szállunk meg, ahol Szent Bernadett is élt.

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

199 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Párizs – Toulouse és vissza Párizs – Budapest útvonalon (1 db 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 4 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (40.000 Ft), továbbá a belépőjegyeket, a zarándok- és idegenforgalmi adót, valamint az adományokat (30 Euró / fő).
Vacsora felár: 16 000 Ft/fő (4 db vacsora)
Egyágyas felár: 28 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 575 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:11 575 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. május 6-10.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

SZABAD HELYEK

Már csak 2 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Tóth J. Miklós atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Fatimai zarándoklat portugáliai körutazással


IDŐPONT
2020. július 5-9. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Deák Csaba parókus

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2020. június 10-14. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

99 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk