Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
Repülős zarándoklat Rómába és a Vatikánba
2019. május 6-11.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Falakon kívüli Szent Pál bazilika.
2. nap: Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeum és a Sixtusi kápolna.
3. nap: pápai audiencia, Havas Boldogasszony bazilika, Santa Prassede templom, Santa Pudenziana templom, San Pietro in Vincoli templom.
4. nap: Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Croce in Gerusalem templom, Szent Callixtus katakomba.
5. nap: Colosseum, Forum, Szent Péter és Pál börtöne, barokk belváros.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:55-kor induló menetrend szerinti járattal Rómába, majd transzfer a szálláshelyre (5 éj). A szobák elfoglalása után késő délután zarándoklatunkat a Falakon kívüli Szent Pál bazilikánál kezdjük. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyházban csodálatos XIII. századi apszismozaikot és egyedülálló pápai arcképcsarnokot találunk. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise után visszautazunk a szálláshelyre.
2. nap: Kora reggel napunkat a kereszténység legnagyobb templománál, a Szent Péter bazilikánál kezdjük. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban 8 órától szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végigjárva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
3. nap: Reggel a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – részt veszünk a pápai audiencián. Ferenc pápa katekézisének meghallgatása után a Havas Boldogasszony bazilikához vezet zarándokutunk, mely egyike a négy pápai bazilikának. Itt őrzik Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet. Szentmisén veszünk részt, majd a IX. századi Santa Prassede templomhoz megyünk, ahol csodálatos mozaikokat láthatunk és annak az oszlopnak egy darabját, melyhez Jézust kötözték megostorozása közben. Ezután Róma egyik legrégebbi templomához, a Santa Pudenziana-hoz sétálunk, amely azon a helyen áll, ahol Szent Péter római tartózkodása idején lakott. A főoltár fölötti V. századi mozaikot a város egyik legszebbjének tartják. Napunk utolsó programjaként a San Pietro in Vincoli templomot keressük fel. Két különleges látványosság fogadja a betérőket: a főoltáron őrzik azokat a bilincsek, melyeket Szent Péter viselt, valamint itt látható Michelangelo híres Mózes szobra.
4. nap: Napunkat a Lateráni Szent János bazilikánál kezdjük, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincse pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéje. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a közeli Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Folytatjuk zarándoklatunkat a Domine Quo Vadis templomhoz, ahol a Rómából menekülő Szent Péter a legenda szerint Krisztussal találkozott. Innen továbbsétálunk a földalatti ókeresztény temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához, melynek legérdekesebb része a II. századi Pápák Kriptája. Szentmise után a Via Appián továbbhaladva a San Sebastiano templomhoz érünk, mely a hét fő római bazilika egyike.
5. nap: Délelőtt az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat a jezsuiták főtemplomához, az Il Gesu-hoz. A sokak szerint a barokk építészet legnagyobb alkotásaként számon tartott templomban találjuk a rendalapító Loyolai Szent Ignác sírját valamint egy 15. századi Úti Madonna képet. A Tizenkét apostol bazilikában folytatódik programunk, mely Fülöp és Jakab apostolok sírja fölé épült. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd napunk befejezéseképpen elidőzünk a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél.
6. nap: A reggeli hideg csomagok átvétele után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 09:20-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 11:05-kor.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Rómában szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedéssel és gyalogosan

RÉSZVÉTELI DÍJ

159 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os feladott poggyásszal), a két autóbuszos transzfert a repülőtér és a szálláshely között, a szállást 5 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket és a kerozin pótdíjat (45.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket, a tömegközlekedési bérletet, az idegenforgalmi adót és az adományok költségét, mely előre láthatólag 100 Euró / fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:10 600 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. május 6-11.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Myjavec Pál atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon szépen köszönünk mindent, a felemelő lelki élményeket, a szuper szervezést és vezetést, a törődést és a gondoskodást. Isten áldjon Benneteket! (Róma, 2018. október)
Nagyon élvezetes, tartalmas, gyönyörű út. Egy örök élmény marad számomra. (Róma, 2018. október)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2019. szeptember 1-7. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kovács Levente kamilliánus atya

119 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Rómába és a Vatikánba
(Padova, Orvieto, Assisi, Aquileia)


IDŐPONT
2019. október 22-27. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kiss Csaba atya

117 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk