Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Repülős zarándoklat Rómába és a Vatikánba
2019. május 6-11.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Falakon kívüli Szent Pál bazilika.
2. nap: Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeum és a Sixtusi kápolna.
3. nap: pápai audiencia, Havas Boldogasszony bazilika, Santa Prassede templom, Santa Pudenziana templom, San Pietro in Vincoli templom.
4. nap: Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Croce in Gerusalem templom, Szent Callixtus katakomba.
5. nap: Colosseum, Forum, Szent Péter és Pál börtöne, barokk belváros.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:55-kor induló menetrend szerinti járattal Rómába, majd transzfer a szálláshelyre (5 éj). A szobák elfoglalása után késő délután zarándoklatunkat a Falakon kívüli Szent Pál bazilikánál kezdjük. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyházban csodálatos XIII. századi apszismozaikot és egyedülálló pápai arcképcsarnokot találunk. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise után visszautazunk a szálláshelyre.
2. nap: Kora reggel napunkat a kereszténység legnagyobb templománál, a Szent Péter bazilikánál kezdjük. A Péter apostol sírja fölé emelt nagyszerű székesegyházban 8 órától szentmisén veszünk részt az altemplomban található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában, majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végigjárva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
3. nap: Reggel a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – részt veszünk a pápai audiencián. Ferenc pápa katekézisének meghallgatása után a Havas Boldogasszony bazilikához vezet zarándokutunk, mely egyike a négy pápai bazilikának. Itt őrzik Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet. Szentmisén veszünk részt, majd a IX. századi Santa Prassede templomhoz megyünk, ahol csodálatos mozaikokat láthatunk és annak az oszlopnak egy darabját, melyhez Jézust kötözték megostorozása közben. Ezután Róma egyik legrégebbi templomához, a Santa Pudenziana-hoz sétálunk, amely azon a helyen áll, ahol Szent Péter római tartózkodása idején lakott. A főoltár fölötti V. századi mozaikot a város egyik legszebbjének tartják. Napunk utolsó programjaként a San Pietro in Vincoli templomot keressük fel. Két különleges látványosság fogadja a betérőket: a főoltáron őrzik azokat a bilincsek, melyeket Szent Péter viselt, valamint itt látható Michelangelo híres Mózes szobra.
4. nap: Napunkat a Lateráni Szent János bazilikánál kezdjük, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincse pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéje. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a közeli Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben. Folytatjuk zarándoklatunkat a Domine Quo Vadis templomhoz, ahol a Rómából menekülő Szent Péter a legenda szerint Krisztussal találkozott. Innen továbbsétálunk a földalatti ókeresztény temetkezési helyre, a Szent Callixtus katakombához, melynek legérdekesebb része a II. századi Pápák Kriptája. Szentmise után a Via Appián továbbhaladva a San Sebastiano templomhoz érünk, mely a hét fő római bazilika egyike.
5. nap: Délelőtt az ókori Róma felfedezésére indulunk. Kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd a Forum mellett elhaladva betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Innen a Capitolium dombra vezet utunk, ahol a Santa Maria in Aracoeli templom áll. Itt őrzik a Getszemáni kert egyik fájából faragott csodatevő kis Jézus szobrot. A Viktor Emánuel emlékmű érintésével, a Piazza Venezián keresztül folytatjuk zarándoklatunkat a jezsuiták főtemplomához, az Il Gesu-hoz. A sokak szerint a barokk építészet legnagyobb alkotásaként számon tartott templomban találjuk a rendalapító Loyolai Szent Ignác sírját valamint egy 15. századi Úti Madonna képet. A Tizenkét apostol bazilikában folytatódik programunk, mely Fülöp és Jakab apostolok sírja fölé épült. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd napunk befejezéseképpen elidőzünk a Trevi kútnál és a Spanyol lépcsőnél.
6. nap: A reggeli hideg csomagok átvétele után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 09:20-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 11:05-kor.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Rómában szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedéssel és gyalogosan

RÉSZVÉTELI DÍJ

159 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os feladott poggyásszal), a két autóbuszos transzfert a repülőtér és a szálláshely között, a szállást 5 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket és a kerozin pótdíjat (45.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket, a tömegközlekedési bérletet, az idegenforgalmi adót és az adományok költségét, mely előre láthatólag 100 Euró / fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:10 600 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. május 6-11.
| 6 nap | 5 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Myjavec Pál atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon szépen köszönünk mindent, a felemelő lelki élményeket, a szuper szervezést és vezetést, a törődést és a gondoskodást. Isten áldjon Benneteket! (Róma, 2018. október)
Nagyon élvezetes, tartalmas, gyönyörű út. Egy örök élmény marad számomra. (Róma, 2018. október)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk