Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
kegytemplom (Máriacell)
Tavaszi zarándoklat Máriacellbe
2024. április 9-11.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha véletlenül találtál erre a programra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: Boldog Batthyány-Strattmann László nyomában (Körmend és Németújvár).
2. nap: egész napos zarándokprogram Máriacellben.
3. nap: városnéző séta Grazban.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről, majd Győrből és Bősárkányból. Zarándokutunk első napját „a szegények orvosa”, Boldog Batthyány-Strattmann László nyomában töltjük. Első megállónk a körmendi Batthyány-Strattmann kastély lesz, mely a család birtokközpontja volt. Boldog Batthyány-Strattmann László a trianoni békediktátum után költözött népes családjával Köpcsényből a várkastélyba. A kastély egyik szárnyában berendezett kórházban napi nyolcvan-száz beteget látott el feleségével, a rászoruló betegeket ingyen gyógyította, valamint a birtok bevételeinek nagy részét a betegek gyógykezelésére fordította. Megtekintjük az épületet, valamint a „Körmend és a Batthyányak évszázadai” kiállítást, majd folytatjuk utunkat Ausztriába. Itteni első megállónk Németújváron (Güssing) lesz, ahol a ferences kolostortemplomban szentmisén veszünk részt és tiszteletünket tesszük Boldog Batthyány-Strattmann László földi maradványainál. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Máriacellbe, szállás a város központjában, a Kegytemplomtól 100 méterre (2 éj).
2. nap: Napunk nagy részét Máriacellben töltjük. A festői környezetben elterülő kisváros Ausztria és Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helye. A kegyhely kialakulása egy 12. századi legendához köthető, mely szerint a mai templom helyén egy Magnus nevű szerzetes épített hálából fakápolnát, és elhelyezett benne egy Szűzanya szobrot. A zarándokhely a 14. században vált híressé, amikor I. Nagy Lajos a törökök felett aratott győzelme után a Szent Szűz iránt érzett tisztelete és hálája jeléül a régi kápolna fölé egy gótikus templomot építtetett. Szentmisén veszünk részt a kegytemplomban, valamint megtekintjük a bazilikát és az egyházi gyűjteményt. Ezt követően keresztutat járunk a város fölé magasodó Kálvária dombon, ezután szabadprogram. Délutáni úti célunk Maria Schutz zarándoktemploma lesz, melyet az 1700-as évek első felében emeltek egy csodatévő forrás fölé. A templom előtti teraszról megtekintjük a remek kilátást, megkóstoljuk a híres helyi fánkot, majd a látványos alpesi tó, az Erlaufsee partjánál egy kis pihenőt beiktatva visszautazunk Máriacellbe.
3. nap: Zarándoklatunk utolsó napjának reggelén Grazba utazunk. A város Stájerország szövetségi tartomány székhelye és Ausztria második legnépesebb települése, történelmi központja, és Várhegye a világörökség része. Városnéző séta a hangulatos óvárosban, majd szentmise és szabadprogram után hazaindulunk.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

06:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
07:30 óra Győr, vasútállomás
08:00 óra Bősárkány, katolikus templom

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

119 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 2000 Ft és 20 EUR/fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 800 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 600 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK

IDŐPONT

2024. április 9-11.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Wolf Pál Péter atya
(bősárkányi plébános)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- Máriacell és Burgenland


IDŐPONT
2024. május 24-26. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

54 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.