Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 254
  San Giovanni Rotondo
 • 262
  San Giovanni Rotondo
 • 676
  Szent Ferenc bazilika (Assisi)
 • 224
  Padova
 • 273
  Szent Ház szentély (Loreto)
Olasz szentek
és szentélyek nyomán
2022. augusztus 22-28.
Zarándoklat Olaszországba.
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika, Santa Maria degli Angeli bazilika).
3. nap: Cascia (Szent Rita bazilika), Bucchianico (Szent Kamill szentély).
4. nap: egész napos zarándokprogram San Giovanni Rotondoban.
5. nap: szentmise Szent Mihály arkangyal szentélyében, fürdőzési lehetőség az Adriai-tengerben.
6. nap: zarándoklat Manopelloba (Szent Arc kendő), látogatás egy olajfa ültetvényen.
7. nap: zarándoklat Loretoba (Szent Ház), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, melyben a híres prédikátor szarkofágját és épen maradt nyelvét őrzik. Lelkivezetőnk által bemutatott szentmise és szabadprogram után Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Assisibe, Szent Ferenc városába. Zarándokprogramunkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. Következő állomásunk a Santa Maria Maggiore templom lesz, ahol Boldog Carlo Acutis sírjánál tesszük tiszteletünket. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szentmise és szabadprogram után a Santa Maria degli Angeli bazilikát keressük fel. A templom a Porciunkula kápolna fölé épült, mely Ferenc kedvelt tartózkodási helye volt, a templom melletti Rózsakertben pedig a mai napig nyílnak a tövis nélküli rózsák. Este a környéken található szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
3. nap: Délelőtt zarándoklat Szent Ritához, a reménytelen ügyek védőszentjéhez. A festői tájon elterülő Casciába érve szentmisén veszünk részt a Szent Rita bazilikában, ahol „Umbria gyöngyének” földi maradványit őrzik, majd felkeressük az 1330-ban történt eucharisztikus csoda ereklyéjét. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Bucchianicoba. A kisvárosban született Szent Kamill, a betegeket szolgáló kamilliánus rend alapítója. Elzarándokolunk a Szent Kamill szentélybe, majd közös imádság után folytatjuk utunkat „Pio atya városába”, San Giovanni Rotondoba. Szállás a szentély közelében található szálláshelyen (3 éj).
4. nap: Egész napos zarándokprogram San Giovanni Rotondóban. Reggel Krisztus szenvedésének jegyeit magán viselő Pio atya elmélkedéseivel keresztutat járunk, majd részt veszünk a lelkivezetőnk által bemutatott szentmisén. Ezután felkeressük a régi templomot és Pio atya celláját, valamint az új bazilikában tiszteletünket tesszük Pio atya romolhatatlan testénél. Délután szabadprogram.
5. nap: Délelőtt kirándulás Monte Sant Angeloba. A Gargano-hegység sziklabarlangjában az V. században több alkalommal megjelent Mihály főangyal, mely azóta fontos zarándokhely lett. Szentmise Szent Mihály arkangyal szentélyében, majd kora délután fürdőzési lehetőség Manfredoniában az Adriai-tenger partján. Késő délután visszautazunk San Giovanni Rotondoba, ahol szabadprogrammal ér véget napunk.
6. nap: Pio atya városát hátrahagyva Manopelloba utazunk, ahol a kapucinus templomban őrzik a Szent Arc kendőt, melyet a hagyomány Veronika kendőjeként tisztel. Szentmise a Krisztusi arc előtt, majd folytatjuk utunkat egy Marche régióban található olajfa ültetvényre. Itt a kistermelő segítségével megismerjük a terület jellegzetes olajbogyó fajtáit és az olíva olaj készítésének módját, majd termesztésen megkóstoljuk a helyi olíva olajat is. Késő délután a Loreto környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Reggel a loretoi Szent Ház szentélybe vezet zarándokutunk. A bazilikában található a Szent Család háza, melyben a Loretoi Szűzanya kegyszobrát őrzik. Hálaadó szentmise zarándoklatunkért, utána hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Fontos információk:
 • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
 • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
 • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Hatvan, Újhatvani római katolikus templom
05:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

174 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 50 Euró/fő.
Egyágyas felár: 54 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 570 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:10 570 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. augusztus 22-28.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Már csak 8 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Kecskés Attila atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A zarándoklat kiválóan volt megszervezve (szállás, ellátás, úti célok). Az idegenvezető tájékozottsága, hozzáállása hozzájárult a zarándoklat sikeréhez. A lelkivezetőnk szentmiséi nélkülözhetetlenek voltak. A szent helyek hatalmas lelki élményt nyújtottak. Köszönöm Önöknek a lehetőséget, rengeteg lelki élményt kaptam. (Olasz szentek nyomán, 2019. szeptember)
Sok lelki élménnyel gazdagodtam, és olyan kegyhelyekre jutottam el, ahová már régóta vágytam. Az útvonal remekül volt összeállítva. Köszönöm a szervezést és a szakmai felkészültséget. (Olasz szentek nyomán, 2018. május)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Eucharisztikus csodák nyomában


IDŐPONT
2022. július 18-22. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

149 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2022. június 22-26. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.