Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1769
  • 868
  • 138
  • 142
  • 151
Medjugorjei zarándoklat – horvát kegyhelyekkel
2020. október 7-10.
Két nap a Béke Királynője Szentélyénél
 
Programvázlat:
1. nap: szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség).
3. nap: keresztút a Krizevác hegyén, litánia Tihaljinában.
4. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, mialatt a Szűzanya közbenjárását kérjük zarándoklatunk lelki gyümölcseiért. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (3 éj) után fakultatív esti séta a Béke Királynője szentélyhez.
2. nap: Megismerkedünk napjaink egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékévé” vált, ahová évente 2 millió zarándok érkezik. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután felkeressük a Cenacolo közösséget, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban, vagy zarándoklat Tihaljinába. Litánián veszünk részt a kis falu templomába, ahol egy különlegesen szép Szűz Mária szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hálát adunk zarándoklatunkért, majd hazautazás a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos: Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

57 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a helyi idegenvezető, a helyi tolmács és a behajtási engedélyek költségét, mely előre láthatóan 20 Euró / fő.
Egyágyas felár: 15 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 040 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 360 Ft/fő

IDŐPONT

2020. október 7-10.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kiss L. Gábor atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Udvarias sofőrök, tájékozott és jól felkészült idegenvezető, magas színvonalú lelkivezetés, mindent kielégítő szállás finom ételekkel. Először voltam a kegyhelyen, de valóban igaz amit mondanak, hogy érezni a levegőben a kegyelmet. Átjárja az embert a csoda. (Medjugorje, 2019. október)
Nagyon látszott az igényes szervezésbe fektetett munka, a sok figyelmesség. Úgy éreztem, valóban fontos a szervezőknek, milyen élményekkel megyünk haza! Rugalmas hozzáállás. Köszönöm! (Medjugorje, 2018. április)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Rómába - repülővel


IDŐPONT
2020. október 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Medveczky Miklós atya

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk