Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 135
  • 138
  • 142
  • 151
  • 169
Medjugorjei zarándoklat - horvát kegyhelyekkel
2019. október 23-26.
Két nap a Béke Királynője Szentélyénél.
 
Programvázlat:
1. nap: szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség).
3. nap: keresztút a Krizevác hegyén, szentmise Tihaljinában.
4. nap: szentmise a veprici Lourdesi Miasszonyunk szentélynél.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, melyben a Szűzanya közbenjárását kérjük zarándoklatunk lelki gyümölcseiért. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (3 éj) után fakultatív esti séta a Béke Királynője szentélyhez.
2. nap: Megismerkedünk napjaink egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékévé” vált, ahová évente 2 millió zarándok érkezik. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután felkeressük a Cenacolo közösséget, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevácra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk. A magaslaton egy 8,5 méteres betonkereszt áll, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. A hegyre felfelé menet keresztutat járunk, lelkileg átéljük a minden fölé emelkedni tudó szeretetet és nyitottabbá leszünk a Krisztusi útra. Délután szabadprogram Medjugorjéban, vagy zarándoklat Tihaljinába. A kis falu templomában szentmisén veszünk részt, ahol egy különlegesen szép Szűz Mária szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a veprici Lourdesi Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hálát adunk zarándoklatunkért, majd hazautazás a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos: Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok-idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- és idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a helyi idegenvezető, a helyi tolmács és a behajtási engedélyek költségét, mely előre láthatóan 20 Euró / fő.
Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
MUNKASZÜNETI NAP
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. október 23-26.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hutóczky Béla atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A programok rendkívül jól szervezettek voltak. Nagyon sok mindent átélhettünk lelkileg. Úgy éreztem, hogy tényleg az volt a cél, hogy sok mindent megéljünk, és láthassunk mindent, ami ehhez a helyhez kapcsolódik, vagy ezzel összefügg. Lelkiekben nagyon gazdagon mehetek haza, köszönöm szépen! (Medjugorje, 2018. október)
Szívet melengető, felemelő érzéseket generáló utazásban volt részem! (Medjugorje, 2018. október)

Hasonló programok

ÚJDONSÁG

Húsvét Medjugorjéban


IDŐPONT
2020. április 9-13. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

69 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynője szentélyébe


IDŐPONT
2020. április 29 - május 3. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

69 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk