Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
  • 136
  • 138
  • 142
  • 151
  • 169
Medjugorjei zarándoklat - horvát kegyhelyekkel
2019. március 14-17.
Két teljes nap a Béke Királynője Szentélyénél Máriabeszterce és a Veprici Lourdesi Miasszonyunk szentély érintésével.
 
Programvázlat:
1. nap: szentmise Máriabesztercén.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség).
3. nap: keresztút a Krizevác hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: szentmise a Veprici Lourdesi Miasszonyunk szentélynél.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán Horvátországba. Zarándoklatunk első állomása az egyik legjelentősebb horvát Mária-kegyhely, Máriabeszterce (Marija Bistrica) lesz. Az itt található Fekete Madonna kegyszobrot évszázadok óta nagy tisztelet övezi, mely során számos imameghallgatás és gyógyulás történt. Lelkivezetőnk szentmisét mutat be, melyben a Szűzanya közbenjárását kérjük zarándoklatunk lelki gyümölcseiért. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (3 éj) után fakultatív esti séta a Béke Királynője Szentélyhez.
2. nap: Megismerkedünk napjaink egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, Medjugorje a „világ gyóntatószékévé” vált, ahová évente 2 millió zarándok érkezik. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösséghez, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevácra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk. A magaslaton egy 8,5 méteres betonkereszt áll, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. A hegyre felfelé menet keresztutat járunk, lelkileg átéljük a minden fölé emelkedni tudó szeretetet és nyitottabbá leszünk a Krisztusi útra. Délután szabadprogram, este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Reggel szentmisén veszünk részt a Veprici Lourdesi Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. A szentmisében hálát adunk zarándoklatunkért, majd hazautazás a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fontos: Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a helyi idegenvezető, a helyi tolmács és a behajtási engedélyek költségét, mely előre láthatóan 20 Euró / fő.

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:4 200 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. március 14-17.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Száraz János atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon látszott az igényes szervezésbe fektetett munka! Sok figyelmesség. Úgy éreztem, valóban fontos a szervezőknek, milyen élményekkel megyünk haza! Rugalmas hozzáállás. További sok sikert kívánok! Köszönöm! (Medjugorje, 2018. április)
Az egész szervezés, a programok, a lelki és fizikai élmények, a zarándoktársaim hite örökre szóló élményt jelentettek. Köszönöm még egyszer az utazási irodának a szolgálatát és Isten áldását kérem rátok! (Medjugorje, 2018. április)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk