Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 136
  • 154
  • 142
  • 164
  • 168
Medjugorjei zarándoklat a Béke Királynője szentélyébe
2020. április 29 - május 3.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Szarajevó, Mostar, Tihaljina és Vepric érintésével
 
Programvázlat:
1. nap: városnéző séta Szarajevóban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M6 – Udvar (határ) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Délután városnézésre indulunk Szarajevóban, mely Európa egyik kulturálisan legsokszínűbb városa. A Ferhadija sétálóutcán elindulva először a Jézus Szent Szíve katolikus katedrálishoz érkezünk, mely előtt egy közel 3 méteres Szent II. János Pál pápa szobor áll. Közös imádság után sétánkat folytatva a keleties bazárokkal teli Bascarsija városrészbe érünk, ahol az egyik legnagyobb európai mecset, a Gazi Husrev Bég dzsámi áll. Szabadprogram után a Miljacka folyó partjára megyünk, ahol az 1914-es Ferenc Ferdinánd elleni merénylet történt. Késő délután a Neretva völgyén keresztül folytatjuk utunkat a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba (4 éj).
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M7-es autópálya mentén (Zalakomári pihenő, Balatonlellei pihenő, Fehérvári pihenő) lesznek.
Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák). A panziót egy horvát család üzemelteti, akik mindig nagy szeretettel és bőséges ellátással várják a magyar zarándokokat. A szálláshely a Kegytemplomtól kb. 10-15 percre van gyalog, a helyi taxisok általában 5 EUR-ért szállítanak a településen belül.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

01:00 óra Szombathely, vasútállomás
02:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
02:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
04:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:00 óra Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (OMW kút)
05:30 óra Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút)
06:30 óra Mohács, Tesco parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

69 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, a helyi idegenvezető, a helyi tolmács, az idegenvezetői rendszer, az adományok és a behajtási engedélyek költségét, mely előre láthatólag 30 Euró / fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 300 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2020. április 29 - május 3.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

SZABAD HELYEK

Több mint 10 szabad hely van.

LELKIVEZETŐ

Dr. Száraz János atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Véleményem szerint a program és a szervezés teljes mértékben kielégítő volt. Maximálisan meg vagyok elégedve mind a szállással és az ellátással, mind pedig a szervezők és az idegenvezető munkájával. Életem végéig örök emlék marad, hogy megmászhattam Krizevac-ot, a Jelenések hegyét és ott hálát adhattam a Szűzanyának, hogy régi vágyamat teljesítve eljuthattam hozzá. (Medjugorje, 2019. május)
Az egész út élmény volt, tervezzük a következőt. Jó szervezés, kiváló lelkivezetés, kiváló idegenvezetés. Köszönjük! (Medjugorje, 2019. május)

Hasonló programok

Medjugorjei zarándoklat – horvát kegyhelyekkel


IDŐPONT
2020. október 7-10. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Kiss L. Gábor atya

57 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2020. október 22-25. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk