Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
  • 154
  • 142
  • 135
  • 164
  • 168
Medjugorjei zarándoklat
a Béke Királynője
szentélyébe
2019. május 1-5.
Szarajevó, Tihaljina, Mostar, Vepric és Primosten érintésével
 
Programvázlat:
1. nap: városnéző séta Szarajevóban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevác hegyén, szabadprogram Medjugoréban.
4. nap: zarándoklat a tihaljina-i Szűz Mária szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, ima a primosteni Loretoi Szűzanya szobornál.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M6 – Udvar (határ) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Útközben közös beszélgetésben ismerkedünk meg zarándoktársainkkal. Délután városnézésre indulunk Szarajevóban, mely Európa egyik kulturálisan legsokszínűbb városa. A Ferhadija sétálóutcán elindulva először a Jézus Szent Szíve katolikus katedrálishoz érkezünk, mely előtt egy közel 3 méteres Szent II. János Pál pápa szobor áll. Közös imádság után sétánkat folytatva a keleties bazárokkal teli Bascarsija városrészbe érünk, ahol az egyik legnagyobb európai mecset, a Gazi Husrev Bég dzsámi áll. Szabadprogram után a Miljacka folyó partjára megyünk, ahol az 1914-es Ferenc Ferdinánd elleni merénylet történt. Késő délután a Neretva völgyén keresztül folytatjuk utunkat a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba (4 éj).
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevácra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk. A magaslaton egy 8,5 méteres betonkereszt áll, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. A hegyre felfelé menet keresztutat járunk, hogy lelkileg átéljük a minden fölé emelkedni tudó szeretetet és nyitottabbá váljunk a Krisztusi útra. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Szűz Mária szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. A szentmisében megfogalmazzuk könyörgéseinket mindazokért, akiket lélekben magunkkal hoztunk a zarándokutunkra. Rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér imádság közben és a szentmisében hazánk, Európa és a világ békéjéért fohászkodunk a medjugorjei Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Zarándoklatunk utolsó állomására, Primostenbe folytatjuk utunkat, ahol a város melletti dombon egy 17 méter magas Loretoi Szűzanya szobor áll. Rövid sétával érünk a mozaikokkal díszített szoborhoz, ahol közösen imádkozunk egy tized Rózsafüzért. A tengerpart panorámájának megcsodálása után hazautazás Horvátországon keresztül a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Késő este érkezünk Budapestre.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M7-es autópálya mentén (Zalakomári pihenő, Balatonlellei pihenő, Fehérvári pihenő, Budapest).
Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyigazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

01:00 óra Szombathely, vasútállomás
02:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
02:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
04:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:00 óra Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (OMW kút)
05:30 óra Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút)
06:30 óra Mohács, Tesco parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

67 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, a helyi idegenvezető, a helyi tolmács, az adományok és a behajtási engedélyek költségét, mely előre láthatólag 25 Euró / fő.
Egyágyas felár: 16 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 220 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. május 1-5.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Wolowicz Ádám verbita atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon látszott az igényes szervezésbe fektetett munka! Sok figyelmesség. Úgy éreztem, valóban fontos a szervezőknek, milyen élményekkel megyünk haza! Rugalmas hozzáállás. További sok sikert kívánok! Köszönöm! (Medjugorje, 2018. április)
Az egész szervezés, a programok, a lelki és fizikai élmények, a zarándoktársaim hite örökre szóló élményt jelentettek. Köszönöm még egyszer az utazási irodának a szolgálatát és Isten áldását kérem rátok! (Medjugorje, 2018. április)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk