Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 136
    kegytemplom (Medjugorje)
  • 1926
    Jelenések hegye (Medjugorje)
  • 1938
    Nagy Kereszt hegye (Medjugorje)
  • 1941
    Öreg-híd (Mostar)
  • 168
    Lourdes-i Miasszonyunk szentély (Vepric)
Medjugorjei zarándoklat
a Béke Királynője szentélyébe
2022. április 27 - május 1.
Szarajevó, Mostar, Tihaljina és Vepric érintésével
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnéző séta Szarajevóban.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M6 – Udvar (határ) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Délután városnézésre indulunk Szarajevóban, mely Európa egyik kulturálisan legsokszínűbb városa. A Ferhadija sétálóutcán elindulva először a Jézus Szent Szíve katolikus katedrálishoz érkezünk, mely előtt egy közel 3 méteres Szent II. János Pál pápa szobor áll. Közös imádság után sétánkat folytatva a keleties bazárokkal teli Bascarsija városrészbe érünk, ahol az egyik legnagyobb európai mecset, a Gazi Husrev Bég dzsámi áll. Szabadprogram után a Miljacka folyó partjára megyünk, ahol az 1914-es Ferenc Ferdinánd elleni merénylet történt. Késő délután a Neretva völgyén keresztül folytatjuk utunkat a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba (4 éj).
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva-folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre.
Fontos információk:
  • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.
  • A ki- és a hazautazás útvonala nem azonos. Leszállási lehetőségek az M7-es autópálya mentén (Zalakomári pihenő, Balatonlellei pihenő, Fehérvári pihenő) lesznek.
  • Bosznia-Hercegovinába oltási igazolvánnyal (amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap, az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
  • Horvátországba oltási igazolvánnyal (az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
  • További információk: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák) A panziót egy horvát család üzemelteti, akik mindig nagy szeretettel és bőséges ellátással várják a magyar zarándokokat. A szálláshely a Kegytemplomtól kb. 10-15 percre van gyalog, a helyi taxisok általában 5 EUR-ért szállítanak a településen belül.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, (Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány)
05:00 óra Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (OMW kút)
05:30 óra Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút)
06:30 óra Mohács, Tesco parkoló
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2022. április 27 - május 1.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Fernandes Loyd verbita atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Véleményem szerint a program és a szervezés teljes mértékben kielégítő volt. Maximálisan meg vagyok elégedve mind a szállással és az ellátással, mind pedig a szervezők és az idegenvezető munkájával. Életem végéig örök emlék marad, hogy megmászhattam Krizevac-ot, a Jelenések hegyét és ott hálát adhattam a Szűzanyának, hogy régi vágyamat teljesítve eljuthattam hozzá. (Medjugorje, 2019. május)
Az egész út élmény volt, tervezzük a következőt. Jó szervezés, kiváló lelkivezetés, kiváló idegenvezetés. Köszönjük! (Medjugorje, 2019. május)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Medjugorjei zarándoklat
- boszniai látnivalókkal


IDŐPONT
2024. április 17-21. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Jurinka Szilveszter bencés atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

MLADIFEST 2024
- Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban


IDŐPONT
2024. augusztus 1-6. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szlama Ákos atya

129 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.