Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 136
  Kegytemplom (Medjugorje)
 • 154
  Jelenések-hegye (Medjugorje)
 • 142
  Krizevac (Medjugorje)
 • 164
  Kegyszobor (Tihaljina)
 • 168
  Lourdes-i Miasszonyunk szentély (Vepric)
Medjugorjei zarándoklat
a Béke Királynője szentélyébe
2021. július 15-19.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Mostar, Tihaljina és Vepric érintésével
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.
4. nap: zarándoklat a tihaljinai Béke Királynője szoborhoz, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Kora reggeli indulás, utazás az M7 – Letenye (határ) útvonalon, Horvátországon keresztül Bosznia-Hercegovina híres zarándokhelyére, Medjugorjéba. A szállás elfoglalása (4 éj) után fakultatív esti séta a Béke Királynője szentélyhez.
2. nap: Megismerkedünk a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyével, melynek története 1981-re nyúlik vissza. Ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére zarándokok sokasága érkezett a kis faluba, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált. Ma évente 2 millió zarándok látogatja a helyet. Elsőként a Szent Jakab plébániatemplomot keressük fel. Innen a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután ellátogatunk a Cenacolo közösségbe, ahol szenvedélybetegségből meggyógyult emberek tesznek tanúságot a hit erejéről és az új életükben jelen lévő szeretetről. Az esti órákban Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
3. nap: Reggel a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
4. nap: Délelőtt Tihaljinába zarándokolunk. A kis falu templomában egy különlegesen szép Béke Királynője szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Szentmise után rövid buszozással Mostarba érkezünk. Séta a Neretva folyó partján fekvő település hangulatos óvárosában, mely során többek között a város jelképét, az Öreg-hidat is érintjük. Este Rózsafüzér és nemzetközi szentmise a Kegytemplomnál.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Az esti órákban érkezünk Budapestre.
Fontos információk:
 • Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.
 • Bosznia-Hercegovinába 2021. június 11-től oltási igazolvánnyal (amennyiben második oltást követően eltelt 14 nap, az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
 • Horvátországba 2021. május 06-tól oltási igazolvánnyal (az oltáshoz használt vakcina típusától függetlenül), vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyors teszttel vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet utazni.
 • AZ UTAZÁST OLTÁSI IGAZOLVÁNNYAL JAVASOLJUK!
 • További információk: https://konzuliszolgalat.kormany.hu

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák) A panziót egy horvát család üzemelteti, akik mindig nagy szeretettel és bőséges ellátással várják a magyar zarándokokat. A szálláshely a Kegytemplomtól kb. 10-15 percre van gyalog, a helyi taxisok általában 5 EUR-ért szállítanak a településen belül.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

IDŐPONT

2021. július 15-19.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Véleményem szerint a program és a szervezés teljes mértékben kielégítő volt. Maximálisan meg vagyok elégedve mind a szállással és az ellátással, mind pedig a szervezők és az idegenvezető munkájával. Életem végéig örök emlék marad, hogy megmászhattam Krizevac-ot, a Jelenések hegyét és ott hálát adhattam a Szűzanyának, hogy régi vágyamat teljesítve eljuthattam hozzá. (Medjugorje, 2019. május)
Az egész út élmény volt, tervezzük a következőt. Jó szervezés, kiváló lelkivezetés, kiváló idegenvezetés. Köszönjük! (Medjugorje, 2019. május)

Hasonló programok

Zarándoklat az Eucharisztikus Kongresszusra
(Miskolc)


IDŐPONT
2021. szeptember 11-12. | 2 nap

LELKIVEZETŐ
Kormos Csaba gesztelyi plébános

34 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Barangolás Nyugat-Magyarországon


IDŐPONT
2021. szeptember 3-5. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

49 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk