Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Máriaradnai búcsú dél-erdélyi barangolással
2020. október 6-8.
Programvázlat:
1. nap: aradi vesztőhely, Déva (gyermekotthon, vár).
2. nap: Vajdahunyad vára, Zekyfalva és Demsus középkori templomai, Csernakeresztúr (tájház, néptáncbemutató).
3. nap: búcsús szentmise Máriaradnán, bórkóstoló Balla Géza pincészetében.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Bősárkányból, majd Győrből, utazás Budapesten keresztül az M5 – M43 – Nagylak (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunk első állomása Arad lesz, ahol a vesztőhelyen felállított obeliszknél főhajtással emlékezünk a tizenhárom vértanúra. Tovább utazunk Dévára, ahol elsőként a Böjte Csaba testvér által alapított gyermekotthont keressük fel, majd szentmisén veszünk részt a ferences templomban. Késő délután a Kőmíves Kelemen népballadából ismert „magas Déva várát” járjuk be. Siklóval érkezünk a Maros völgye fölé magasodó erődbe, melyet az elmúlt években állítottak helyre. Szállás Csernakeresztúron, vendégszerető magyar családok vendégházaiban (2 éj).
2. nap: Napunkat Vajdahunyad váránál kezdjük. Bejárjuk Erdély leglátványosabb gótikus várkastélyát (várudvar, lovagterem, Mátyás-loggia, Országház terem), mely egykor a Hunyadiak birtokát képezte. Innen két középkori templom felfedezésére indulunk. Zeykfalván egy páratlan szépségű kis kőtemplomot találunk, mely a XIII. században katolikus templomként épült, később a reformátusoké lett, napjainkban pedig az ortodox felekezet használja. Demsuson egy szintén XIII. századi templomot keresünk fel, mely a világörökség része, és a legrégebbi romániai ortodox templom. Visszautazunk Csernakeresztúrra, ahol szentmisén veszünk részt. A falu lakóinak egy része bukovinai székely, akiket az 1910-es években telepítettek ide. Az ő történetükkel és életükkel ismerkedünk meg a tájházban, majd a helyi néptánccsoport közreműködésével bemutatót kapunk a bukovinai székely néptáncból.
3. nap: Reggeli után elköszönünk vendéglátóinktól, és Máriaradnára utazunk. A Dél-Alföld legfontosabb Szűzanya-kegyhelyének története a 16. századba nyúlik vissza, ekkor épült ugyanis az első kápolna a ma álló impozáns barokk templom helyén. A Mária kegyképet – melyhez számos imameghallgatás és csoda köthető – 1668-ban adományozta egy kereskedő a kápolnát szolgáló ferences szerzeteseknek. Búcsús szentmisén veszünk részt Magyarok Nagyasszonya ünnepén, majd szabadprogram során lehetőség lesz egyénileg elcsendesedni. Délután zarándokutunk utolsó állomása a Ménesi borvidék legismertebb borászata lesz. Balla Géza pincészetében megkóstoljuk a táj jellegzetes borait, majd hazautazunk az Arad – M43 – M5 útvonalon, Budapesten keresztül.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:30 óra Bősárkány, katolikus templom
04:15 óra Győr, vasútállomás
06:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

39 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, a bórkóstoló és az adományok költségét, mely előreláthatólag 100 RON és 10 EUR / fő.
Egyágyas felár: 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:1 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:3 100 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. október 6-8.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Wolf Pál Péter atya

Hasonló programok

Lourdes-i zarándoklat - repülővel


IDŐPONT
2020. szeptember 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk