Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 494
  • 492
  • 455
  • 467
  • 487
Lourdes-i zarándoklat - repülővel
(ráadás program)
2019. október 9-13.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: egész napos szabadprogram Lourdes-ban.
5. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 09:35 órakor induló menetrend szerinti járattal, párizsi átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba. Szállás a szentély közelében lévő szállodában (4 éj).
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd egész napos szabadprogram Lourdes-ban. Ezen a napon a személyes igények alapján lehetőség lesz egyéni imára és elcsendesedésre a Jelenések barlangjánál, a forrásvízzel megtöltött medencékben való merülésre, a szentély egyéni felfedezésére vagy pedig vásárlásra. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Reggeli után transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás párizsi átszállással, érkezés Budapestre 18:55 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

189 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Párizs – Toulouse útvonalon és vissza (1 db 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a két autóbuszos transzfert a reptér és a lourdes-i szálloda között, a szállást 4 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (40.000 Ft) továbbá a belépőjegyeket, a zarándok- és idegenforgalmi adót, valamint az adományokat (25 Euró / fő).
Vacsora felár: 16 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:11 100 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. október 9-13.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Tóth J. Miklós atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Köszönet a programszervezőknek a precizitásért, a figyelmességért, türelemért és gondoskodásért. Lourdes megerősített abban, hogy az embernek egyszerűbb és tisztább életet kell élnie, a boldogság nem az e világi dolgokban rejlik. (Lourdes, 2018. augusztus)
Nagyon kellemes, szép spirituális és kulturális élményekkel gazdagodtam. A szentmisék lélekemelőek és lelket megérintők, szívhez szólóak voltak. Köszönet és hála az útért! Visszatérek! (Lourdes, 2018. augusztus)

Hasonló programok

Lourdes-i zarándoklat - repülővel


IDŐPONT
2020. szeptember 26-30. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Makláry Ákos parókus

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk