Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
Lourdes-i zarándoklat repülővel
- az első jelenés évfordulóján
2023. február 9-12.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: ünnepi szentmise az első jelenés évfordulóján, szabadprogram Lourdes-ban.
4. nap: délelőtt szabadprogram Lourdes-ban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 6 órakor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, megérkezés 16 óra körül. Elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély közelében lévő szállodában (3 éj), majd megkezdjük ismerkedésünket a zarándokvárossal. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt a Szentélynél, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és ezek közül hetvenet nyilvánított csodának a Katolikus Egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel a városban: a Boly malmot, a zárkát, a Soubirous család házát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
3. nap: Délelőtt az első február 11-i jelenés évfordulója alkalmából ünnepi szentmisén veszünk részt. 1858-ban ezen napon a 14 éves Bernadett éppen rőzsét szedett, amikor a barlangnál megjelent neki a Szent Szűz. Mária hófehér ruhát viselt égszínkék övvel a derekán, mezítelen lábát arany rózsa díszítette, a kezében rózsafüzért tartott. Ettől kezdve egészen július 16-áig összesen tizennyolc alkalommal jelent meg neki a Szűzanya, bűnbánatot és engesztelést kérve. (Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére február 11-e a betegek világnapja.) Délután keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Szabadprogram, majd este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd szabadprogram Lourdes-ban. Délután transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:25 órakor.
Fontos információ:
  • A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! A kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötését ajánljuk, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, mely esetben a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt, továbbá az utazás idejére is biztosítást nyújt.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

289 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal (egy átszállással) Budapest – Toulouse útvonalon és vissza (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a két autóbuszos transzfert a repülőtér és a lourdes-i szálloda között, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a szervízdíjat és az adományokat, mely 25 EUR/fő.
Egyágyas felár: 54 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 120 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:14 720 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2023. február 9-12.
| 4 nap | 3 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Teljesen elégedett vagyok mindennel. Nagyon sok szép helyet láttam, sok kedves emberrel ismerkedtem meg. Rengeteg hasznos tapasztalatot és élményt szereztem. (Lourdes, 2019. október)

Hasonló programok

Szentföldi zarándoklat a nagyböjtben


IDŐPONT
2023. március 20-26. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth J. Miklós atya

579 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Adventi zarándoklat Zágrábba és Máriabesztercére


IDŐPONT
2022. december 3-4. | 2 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

39 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatkezelési tájékoztató Hasznos információk

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.