Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Lourdes-i zarándoklat repülővel
- az első jelenés évfordulóján
2024. február 9-12.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: ünnepi szentmise az első jelenés évfordulóján, szabadprogram Lourdes-ban.
4. nap: délelőtt szabadprogram Lourdes-ban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 6:15 órakor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba, megérkezés 16 óra körül. Elfoglaljuk szálláshelyünket a szentély közelében lévő szállodában (3 éj), majd megkezdjük ismerkedésünket a zarándokvárossal. Este Rózsafüzér imádságon és gyertyás körmeneten veszünk részt a Szentélynél, mely során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria ének.
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett az egyik jelenés során egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több ezer gyógyulás köthető, és ezek közül hetvenet nyilvánított csodának a Katolikus Egyház. Napjainkra Lourdes a remény városává vált: évente több, mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel a városban: a Boly malmot, a zárkát, a Soubirous család házát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
3. nap: Délelőtt az első, február 11-ei jelenés évfordulója alkalmából ünnepi nemzetközi szentmisén veszünk részt a X. Szent Piusz bazilikában. 1858-ban ezen napon a 14 éves Bernadett éppen rőzsét szedett, amikor a barlangnál megjelent neki a Szent Szűz. Mária hófehér ruhát viselt égszínkék övvel a derekán, mezítelen lábát arany rózsa díszítette, a kezében rózsafüzért tartott. Ettől kezdve egészen július 16-áig összesen tizennyolc alkalommal jelent meg neki a Szűzanya, bűnbánatot és engesztelést kérve. (Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére február 11-e a betegek világnapja.) Délután keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Szabadprogram, majd este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd szabadprogram Lourdes-ban. Délután transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 23:25 órakor.
Fontos információ:
  • A téli hónapok holtszezonnak számítanak Lourdes-ban, emiatt a legtöbb szálloda zárva tart, ugyanakkor az első jelenés évfordulójára teljesen megtelnek a szálláshelyek. A nagy érdeklődés miatt ilyenkor a hotelek magasabb árat kérnek, mint az év többi időszakában, emiatt ennek a februári zarándokútnak a részvételi díja magasabb a megszokottnál. Bízunk benne, hogy a magasabb részvételi díj nem tántorít el senkit attól, hogy téli zarándokútra induljon Lourdes-ba, hiszen – ahogy azt 2023. februárjában is megtapasztaltuk – különleges élményt jelent a világ sok pontjáról érkező több tízezer zarándokkal együtt ünnepelni az első jelenés évfordulóját.
  • A Magyar Kurír és a VIA SACRA zarándok utazási iroda 2022-ben zarándokútikönyv-sorozatot indított. A sorozat első, Lourdes-ról szóló kötete megrendelhető weblapunkon az alábbi linken: https://viasacra.hu/zarandokutikonyvek

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2024. február 9-12.
| 4 nap | 3 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Kormos Csaba atya
(gesztelyi plébános)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Lourdes-i zarándoklat repülővel


IDŐPONT
2024. október 19-22. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Jurinka Szilveszter bencés atya

309 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Lourdes-i zarándoklat repülővel
(erdélyi indulással)


IDŐPONT
2024. április 30 - május 5. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kakucs Szilveszter ferences atya

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.