Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1212
  • 1217
  • 1220
  • 988
  • 990
Lourdes-i zarándoklat - repülővel
2020. szeptember 26-30.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnézés Toulouse-ba, transzfer a lourdes-i szállodába.
2. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
3. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
4. nap: egész napos szabadprogram Lourdes-ban.
5. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 08:40 órakor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással Toulouse-ba. Rövid sétára indulunk Franciaország negyedik legnagyobb városában, mely az 1229-ben alapított egyeteméről, valamint az itt található Airbus repülőgépgyárról nevezetes. Városnézésünk során felkeressük a település főbb látnivalóit, köztük a Saint Sernin bazilikát, mely Európa legnagyobb román kori bazilikája, valamint a Jakobinus templomot, ahol Szent Domonkos az 1200-as évek elején megalapította prédikáló- és kolduló rendjét. Késő délután autóbuszos transzfer a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba. Szállás a szentély közelében lévő szállodában (4 éj).
2. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal megjelent Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.
3. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. A délutáni szabadprogram során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval felemelkedhetünk az 1000 méteres magasságban lévő Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
4. nap: Reggel szentmise, majd egész napos szabadprogram Lourdes-ban. Ezen a napon a személyes igények alapján lehetőség lesz egyéni imára és elcsendesedésre a Jelenések barlangjánál, a forrásvízzel megtöltött kádakban való merülésre, a szentély egyéni felfedezésére, vagy pedig vásárlásra. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Reggeli után transzfer a toulouse-i repülőtérre. Hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre 19:40 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

139 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – München – Toulouse útvonalon és vissza (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a két autóbuszos transzfert a reptér és a lourdes-i szálloda között, a szállást 4 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (46.000 Ft) továbbá a belépőjegyeket, a zarándok- és idegenforgalmi adót, valamint az adományokat (25 Euró / fő).
Vacsora felár: 16 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 40 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 700 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:9 300 Ft/fő

IDŐPONT

2020. szeptember 26-30.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

SZABAD HELYEK

Már csak 5 szabad hely maradt.

LELKIVEZETŐ

Makláry Ákos parókus

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Teljesen elégedett vagyok mindennel. Nagyon sok szép helyet láttam, sok kedves emberrel ismerkedtem meg. Rengeteg hasznos tapasztalatot és élményt szereztem. (Lourdes, 2019. október)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2020. október 22-25. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Libanoni zarándokkörút


IDŐPONT
2020. november 10-15. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos és Tál Zoltán

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk