Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
 • 996
  bazilikák (Lourdes)
 • 455
  Jelenések barlangja (Lourdes)
 • 472
  gyertyás körmenet (Lourdes)
 • 494
  lourdes-i szentély
 • 485
  Keresztút (Lourdes)
Lourdes-i zarándoklat
2021. augusztus 17-22.
Szent Bernadett nyomdokain, Avignon és Saint-Maximin-la-Sainte-Baume városával Fernandes Loyd verbita atya lelkivezetésével.
 
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban (Pápai palota, katedrális, Pont d’Avignon híd), utazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
5. nap: zarándoklat Saint-Maximin-la-Sainte-Baume-be (Szent Mária Magdolna bazilika).
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül. Az utazás alatt közös beszélgetés során megismerjük zarándoktársainkat. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (3 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal jelent meg Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, ahová évente 6 milliónál is több zarándok és beteg érkezik a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétséget, a teret pedig betölti az Ave Maria.
4. nap: A napot szentmisével, majd keresztúti áhítatossággal kezdjük. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Az „apostolok apostola” a hagyomány szerint Krisztus halála után érkezett ide, és egy közeli barlangban élt haláláig. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre, útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.
6. nap: Hazautazás Olaszországon és Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
05:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
05:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
06:15 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

169 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 20 Euró/fő.
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 060 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:9 860 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2021. augusztus 17-22.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Fernandes Loyd verbita atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Nagyon köszönöm ezt a szép zarándokutat, testiekben-lelkiekben feltöltődve térek haza. Életre szóló élményt jelentett számomra a Jelenések barlangja, Szent Bernadett élete és nem utolsó sorban a forrásvízben való merítkezés. Még egyszer nagyon köszönöm! (Lourdes, 2019. október)
Felemelő érzés volt a sziklabarlangnál lenni, nehéz szívvel érkeztem Lourdes-ba, de meghozta számomra azt a lelki békét, megnyugvást, amire vágytam. Megrendítő volt látni a betegek körmenetét, az emberek hitét és türelmét a hosszú várakozásban. Az esti lámpás körmenet is csodálatos volt. A lelkivezetés során a közös ima erőt adott és közelebb kerültem a Szűzanyához is. (Lourdes, 2019. augusztus)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
2021. augusztus 18-22. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Kercza Asztrik ferences atya

124 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Máriacellbe


IDŐPONT
2021. július 23-25. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
Deák Csaba parókus

49 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk