Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 996
  • 455
  • 472
  • 494
  • 485
Lourdes-i zarándoklat
SZERVEZÉS ALATT
Szent Bernadett nyomdokain, Avignon és Saint-Maximin-la-Sainte-Baume városával
 
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban (Pápai palota, katedrális, Pont d’Avignon híd), utazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
5. nap: zarándoklat Saint-Maximin-la-Sainte-Baume-be (Szent Mária Magdolna bazilika).
6. nap: hazautazás

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül. Az utazás alatt közös beszélgetés során megismerjük zarándoktársainkat. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (3 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal jelent meg Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétet, a teret pedig betölti az Ave Maria.
4. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Az „apostolok apostola” a hagyomány szerint Krisztus halála után érkezett ide és egy közeli barlangban élt haláláig. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre, útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.
6. nap: Hazautazás Olaszországon és Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (fakultatív vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
05:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
05:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
06:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

IDŐPONT

SZERVEZÉS ALATT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő érzés volt a sziklabarlangnál lenni, nehéz szívvel érkeztem Lourdes-ba, de meghozta számomra azt a lelki békét, megnyugvást, amire vágytam. Megrendítő volt látni a betegek körmenetét, az emberek hitét és türelmét a hosszú várakozásban. Az esti lámpás körmenet is csodálatos volt. A lelkivezetés során a közös ima erőt adott és közelebb kerültem a Szűzanyához is. (Lourdes, 2019. augusztus)
Nyitottságot, figyelmet tapasztaltam és segítőkészséget. Biztonságban éreztem magam. Jó volt a közös ima, ének a buszon, a szentmisék, a lelki beszélgetések. A kegyhelyen volt idő igazán megérkezni. Köszönöm munkátokat és imádkozom értetek, szeretettel. (Lourdes, 2019. augusztus)

Hasonló programok

Assisi Szent Ferenc nyomában


IDŐPONT
Szervezés alatt

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
Szervezés alatt

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

Részvételi díj hamarosan!

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk