Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 996
  • 455
  • 472
  • 494
  • 485
Lourdes-i zarándoklat
SZERVEZÉS ALATT
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Szent Bernadett nyomdokain, Avignon és Saint-Maximin-la-Sainte-Baume városával
 
Programvázlat:
1. nap: utazás Olaszországba.
2. nap: városnézés Avignonban (Pápai palota, katedrális, Pont d’Avignon híd), utazás Lourdes-ba.
3. nap: egész napos zarándokprogram Lourdes-ban (Jelenések barlangja, bazilikák, Boly malom, zárka, plébánia templom).
4. nap: zarándok- és szabadprogram Lourdes-ban (keresztút, Pic du Jer hegy).
5. nap: zarándoklat Saint-Maximin-la-Sainte-Baume-be (Szent Mária Magdolna bazilika).
6. nap: hazautazás

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül. Az utazás alatt közös beszélgetés során megismerjük zarándoktársainkat. Szállás Genova környékén (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Franciaországba, útközben felkeressük a „pápák városát”, Avignont. A történelmi központban tett sétánk során látjuk majd az egykori Pápai palotát, a román stílusú Notre-Dame des Doms katedrálist és a híres Pont d’Avignon hidat. Szentmise és rövid szabadprogram után továbbutazás a Pireneusok csúcsai között fekvő Lourdes-ba (3 éj).
3. nap: Egész napos zarándokprogram Lourdes-ban, a világ egyik legnagyobb Mária kegyhelyén. A kisváros 1858-ban vált világhírűvé, amikor Soubirous Bernadettnek összesen 18 alkalommal jelent meg Szűz Mária a Massabielle barlangban. Az Istenanya útmutatása alapján Bernadett egy forrást fedezett fel, melynek vizéhez több mint hatezer csodás gyógyulás köthető. Lourdes a remény városává vált, évente több mint 6 millió zarándok és beteg érkezik ide a világ minden tájáról gyógyulásban bízva és lelki békére vágyva. Zarándoklatunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Jelenések barlangjában, majd felkeressük a Szeplőtelen fogantatás bazilikát és a Rózsafüzér bazilikát. Programunkat a Szent Bernadett templomnál folytatjuk, majd a betegek keresztútját járjuk végig, mely a magyar születésű Maria de Faykod szobrásznő alkotása. A földalatti X. Szent Piusz bazilika meglátogatása után Szent Bernadett életéhez kötődő további fontos helyeket keresünk fel: a Boly malmot, a zárkát, végül pedig a plébániatemplomot. A nap további részében szabadprogram során lehetőség lesz merülni a forrásvízzel megtöltött medencékben, vagy felmenni a várba, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a szentélyre. Este a Rózsafüzér imádság után gyertyás körmeneten veszünk részt, melynek során ezer apró láng töri meg a sötétet, a teret pedig betölti az Ave Maria.
4. nap: A napot szentmisével kezdjük, majd keresztúti áhítatosságon veszünk részt. Krisztus szenvedéstörténetén a szentély felett magasodó hegy lejtőire épült monumentális kálvárián elmélkedünk, melynek X. állomását Magyarország katolikusai állították. Délután szabadprogram, mely során részt vehetünk a betegek körmenetén, vagy siklóval 1000 méteres magasságba emelkedhetünk a Pic du Jer hegy csúcsára, ahol Lourdes városának egyedülálló panorámája tárul elénk. Este Rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Lelkileg feltöltődve Olaszország irányába indulunk. Útközben felkeressük Saint-Maximin-la-Sainte-Baume kisvárosát, ahol a Szent Mária Magdolna gótikus bazilikában őrzik Mária Magdolna földi maradványait. Az „apostolok apostola” a hagyomány szerint Krisztus halála után érkezett ide és egy közeli barlangban élt haláláig. Szentmise, majd rövid szabadprogram után továbbutazunk Genova környéki szálláshelyünkre, útközben pihenő a Monaco feletti panoráma parkolóban.
6. nap: Hazautazás Olaszországon és Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (fakultatív vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

04:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány
05:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
05:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
06:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

IDŐPONT

SZERVEZÉS ALATT

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő érzés volt a sziklabarlangnál lenni, nehéz szívvel érkeztem Lourdes-ba, de meghozta számomra azt a lelki békét, megnyugvást, amire vágytam. Megrendítő volt látni a betegek körmenetét, az emberek hitét és türelmét a hosszú várakozásban. Az esti lámpás körmenet is csodálatos volt. A lelkivezetés során a közös ima erőt adott és közelebb kerültem a Szűzanyához is. (Lourdes, 2019. augusztus)
Nyitottságot, figyelmet tapasztaltam és segítőkészséget. Biztonságban éreztem magam. Jó volt a közös ima, ének a buszon, a szentmisék, a lelki beszélgetések. A kegyhelyen volt idő igazán megérkezni. Köszönöm munkátokat és imádkozom értetek, szeretettel. (Lourdes, 2019. augusztus)

Hasonló programok

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk