Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
Lisieux-i Szent Teréz nyomában
- Zarándoklat Franciaországba
2023. július 10-14.
ZARÁNDOKLAT FRANCIAORSZÁGBA KIS SZENT TERÉZ NYOMÁBAN SZÜLETÉSÉNEK 150. ÉVFORDULÓJÁN.
 
„Az irgalmasság Atyja Krisztus által a Szentlélekben árasztja ki az isteni szeretet tudományát. Ezt az ajándékot a kicsinyek és alázatosak kapják, hogy ismerjék meg és hirdessék az Ország titkait, amelyek rejtve vannak a tudósok és bölcsek előtt. […] Élete folyamán Teréz új fényt, rejtett és titkos jelentéseket fedezett föl, és az isteni Mestertől megkapta a szeretet tudományát, amelyet olyan sajátos, eredeti módon fejtett ki írásaiban.”
(Részlet II. János Pál pápa Divini amoris scientia kezdetű apostoli leveléből, mellyel egyháztanítóvá avatta Lisieux-i Szent Terézt)
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, városnézés Rouen-ban, szentmise Lisieux-ben.
2. nap: egész napos zarándoklat Lisieux-be Kis Szent Teréz nyomában.
3. nap: látogatás Alenconba, Kis Szent Teréz szülővárosába, utazás Párizsba.
4. nap: egész napos városnézés Párizsban.
5. nap: városnézés Párizsban, este hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 6 órakor induló közvetlen menetrend szerinti járattal Párizsba. A megérkezés után autóbusszal indulunk Lisieux felé, útközben azonban felkeressük Rouen városát. A települést múzeumvárosként is szokták emelgetni, hiszen óvárosában több, mint 2000 fagerendás normann házat, kőcsipkés gótikus templomokat, múzeumokat és hangulatos sétálóutcákat találunk. Városnézésünk során látjuk a székesegyházat, mely a francia gótika egyik remekműve, majd a Szent Johanna templomot. A templom az egykori piactéren áll, ahol 1431-ben Jeanne d’Arc, azaz Szent Johanna, az „orléans-i szűz” szenvedett máglyahalált, aki a százéves háborúban a francia csapatokat vezette a hódító angolok ellen. Szabadprogram után folytatjuk utunkat Kis Szent Teréz városába, Lisieux-be, ahol szentmisén veszünk részt a Szent Péter katedrálisban, majd elfoglaljuk szálláshelyünket (2 éj).
2. nap: Napunkat Lisieux-ben töltjük Kis Szent Teréz nyomában járva. Teréz 150 éve, 1873. január 2-án született a normandiai Alenconban, majd öt évvel később, az édesanyja korai halála után a családja Lisieux-be költözött. Teréz alig 15 évesen, 1888. április 9-én lépett be a helyi kármelita kolostorba, ahol egészen a haláláig, 1897-ig élt. Zarándokprogramunkat a Szent Teréz tiszteletére szentelt bazilikában kezdjük, melyet az 1925-ös szentté avatása után kezdtek el építeni, és napjainkban az egyik legnépszerűbb zarándokhely Franciaországban. Szentmisén veszünk részt, majd az altemplomban tiszteletünket tesszük Teréz szentté avatott szüleinek, Louis és Zélie Martinnak a sírjánál. Ezt követően kívülről megtekintjük a felújítás alatt álló Les Buissonnets-t, mely a Martin család háza volt, és ahol Teréz 10 évig élt, mielőtt belépett a kármelita rendbe. Végül napunk lelki csúcspontjaként a Kármel kápolnában, Lisieux-i Szent Teréz földi maradványai előtt imádkozunk. Szabadprogram, majd vacsora a szállodában.
3. nap: Reggel Alenconba, Kis Szent Teréz szülővárosába utazunk. Felkeressük a házat, ahol 1873-ban megszületett, majd a Notre-Dame bazilikát, ahol megkeresztelték. Szentmisén veszünk részt, majd szabadprogram után Párizsba utazunk (2 éj).
4. nap: Egész napos városnézésre indulunk a francia fővárosban, Párizsban. Programunk kezdetén szentmisén veszünk részt az Irgalmas nővérek templomában, ahol a Csodás érem látnokának, Labouré Szent Katalinnak és Marillac Szent Lujzának a romlatlan testét őrzik. Ezt követően a közeli Páli Szent Vince templomban, a lazarista rend alapítójának a sírjánál imádkozunk. A Párizs egyik jelképének számító Eiffel-torony tetejéről megcsodáljuk a város panorámáját, majd autóbuszos városnézés során tovább ismerkedünk a várossal (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuileriák kertje, Louvre múzeum, Luxembourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne Egyetem, Pantheon, Invalidusok dómja).
5. nap: Párizsi városnézésünk folytatásaként elsőként a 13. századi gótikus Szent Kápolnát (Sainte-Chapelle) keressük fel, majd kívülről megtekintjük a felújítás alatt álló Notre-Dame székesegyházat. Innen a Krisztus Szent Szívének tiszteletére épült Sacré Cœur-bazilikához utazunk, ahol szentmisén veszünk részt. A közelben megtekintjük a Szent Péter templomot, ahol a Jézus Társaságát alapító első jezsuiták 1534-ben Loyolai Szent Ignác vezetésével letették a fogadalmukat. Szabadprogram a Festők terén, majd kora este transzfer a párizsi repülőtérre. Hazautazás a 21:35 órakor induló közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 23:45 órakor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

449 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Párizsba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetés.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a szervizdíjat és az adományokat, mely 70 EUR/fő.
Egyágyas felár: 45 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 300 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:22 300 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2023. július 10-14.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga András atya
(olaszliszkai plébános)

Hasonló programok

Lourdes-i zarándoklat


IDŐPONT
2023. augusztus 21-26. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Farkas László és dr. Pem László atyák

319 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat az Alpok mentén


IDŐPONT
2023. július 24-30. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Huszár Géza Lőrinc O.Cist.

339 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.