Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1711
  • 1720
  • 1731
  • 1734
  • 1753
Írországi zarándoklat
- Szent Patrik szentélyei és a knocki kegyhely
2024. augusztus 25-31.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Clonmacnoise (kora keresztény kolostor romok).
2. nap: Glenstal apátság, Moher-sziklák.
3. nap: Croagh Patrick (Írország szent hegye), whisky lepárló, Kylemore apátság.
4. nap: Knock (egész napos zarándokprogram a nemzeti Mária-kegyhelyen).
5. nap: Lough Derg (zarándoklat a Szent Patrik Purgatóriumának nevezett szigetre).
6. nap: Glendalough (kora keresztény kolostor romok), Dublin (városnézés).
7. nap: Dublin (városnézés), hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a hajnali órákban, utazás Írországba a 06:05-kor induló menetrend szerinti járattal, egyszeri átszállással. Megérkezés Dublinba 11:35 órakor. A „szentek szigetén” tett zarándoklatunk első állomásaként Clonmacnoise-ba utazunk, ahol az ország legnagyobb kora keresztény kolostorának romjait találjuk. A Szent Kieran által alapított apátság egyik legszebb emléke a 9. századi nagy kelta kőkereszt, melyen bibliai jeleneteket láthatunk. Délután folytatjuk utunkat nyugati irányba, szállás Nenagh-ban (1 éj).
2. nap: Reggeli után első úti célunk a Glenstal bencés apátság lesz, ahol szentmisén veszünk részt. Innen a Burren Nemzeti Parkon keresztülhaladva érkezünk meg Írország nyugati partjának leglátványosabb szakaszához, a Moher-sziklákhoz. A 8 kilométer hosszan elnyúló és az Atlanti-óceánból 200 méter magasan kiemelkedő meredek sziklafal lenyűgöző látványt nyújt. Szabadidő után Galway érintésével északi irányba utazunk. Szállás a Killary fjord partján (2 éj).
3. nap: Látványos és vadregényes tájakon keresztül, zarándokutunk egyik legkülönlegesebb programjaként Írország szent hegyéhez indulunk, hogy Szent Patrik nyomában járva felkeressük a Croagh Patrickot. A hagyomány úgy tartja, hogy 441-ben Patrik püspök hittérítő útja során 40 napot töltött a hegyen, mely alatt böjtölt és imádkozott az írekért. A hegy azóta is fontos zarándokhely, évente több, mint egymillió ember keresi fel a 765 méteres misztikus magaslatot. A szeszélyes ír időjárás miatt a hegy megmászására nem vállalkozunk, közös ima és egyéni elcsendesedés után folytatjuk programunkat, és egy helyi whisky lepárlóban megismerkedünk az ír whisky elkészítési folyamatával és ízvilágával. Napunk harmadik állomása a Kylemore apátság lesz. Felkeressük a neogótikus kastélyt és annak viktoriánus kertjét, majd szentmisén veszünk részt a közeli templomban.
4. nap: Napunk nagy részét Knockban, Írország nemzeti kegyhelyén töltjük. A szentély kialakulása egy 1879. augusztus 21-én történt eseményhez köthető, amikor a plébániatemplom hátsó falán 15 ember egy szoborcsoportként látta Szűz Máriát, Szent Józsefet és János evangélistát. Ugyan a 2 órán át tartó látomás alatt a Szűzanya egyetlen szót sem szólt, a jelenés nagy hatással volt az ír katolikusokra, hiszen az éhínség és a kivándorlás éveiben sokaknak támaszt nyújtott. Azóta több száz csodás gyógyulás történt, napjainkban pedig évente több mint 1,5 millió hívő keresi fel a kegyhelyet. Szentmisén veszünk részt a jelenés helyén épített kápolnában, majd helyi idegenvezetővel járjuk be a szentélyt. Délután szabadidő keretében lehetőség lesz egyéni elcsendesedésre, majd kora este Sligo-ba utazunk (1 éj).
5. nap: Ismét egy különleges zarándokhelyre, a Lough Derg tóban található apró szigetre vezet utunk. A Szent Patrik Purgatóriumának nevezett hely kialakulása ahhoz a történethez köthető, amely szerint Írország védőszentje 40 napot töltött itt imádsággal és böjtöléssel. Ez idő alatt a bibliai tanokban kételkedőknek bepillantást engedélyezett a tisztítótűzbe. Azóta Szent Patrik példáját követve minden évben bűnbánó zarándokok ezrei keresik fel a „csendes csodák szigetét”. Rövid hajókázással érjük el a kis szigetet, amelyet egy helyi idegenvezető segítségével járunk be, majd szentmisén veszünk részt. Szabadidő után visszahajózunk, majd a Dublin környéki szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
6. nap: Reggel Glendalough-ba utazunk. Az erdős hegyoldalak között megbúvó hangulatos völgyben Szent Kevin alapított kolostort a 6. században. A 10-12. századból származó épületek és romok között sétálva láthatjuk a katedrálist, egy jellegzetes ír kerek tornyot és a Szent Kevin konyhájának nevezett kápolnát is. Kora délután a fővárosba, Dublinba indulunk. Autóbuszos városnézésünk során látjuk majd a Guinness sörfőzdét, a várat, a nagyszerű Merrion és Fitzwilliam parkokat, a vámházat és az O’Conell utcát is, majd betérünk Írország legnagyobb templomába, a Szent Patrik katedrálisba, amely amellett a kút mellett épült, ahol Szent Patrik sok megtérőt megkeresztelt.
7. nap: Visszatérünk Dublinba, ahol városnézésünk folytatásaként felkeressük a Christ Church katedrálist, majd a Szentháromságról elnevezett Trinity College egyetemet. Az épület legfőbb látnivalója a Régi könyvtár, ahol a Kellsi kódexet őrzik, valamint a Hosszú terem, ahol 200.000 antik könyv található. Szabadprogram után transzfer a dublini repülőtérre. Hazautazás a 17:35 órakor induló menetrend szerinti repülőjárattal, egyszeri átszállással. Érkezés Budapestre 23:45 órakor.

SZÁLLÁS

színvonalas 3 és 4 csillagos szállodákban (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

749 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Budapest – Dublin útvonalon és vissza (1 db kézi- és 1 db feladott poggyásszal), a repülőtéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok-idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, a whisky kóstolót, az adományokat és a szervizdíjat, mely 150 EUR/fő.
Egyágyas felár: 240 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:6 020 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:36 020 Ft/fő
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2024. augusztus 25-31.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

repülő és autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és ****

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Henczel Szabolcs atya
(szanyi plébános)

Hasonló programok

MOTOROS ZARÁNDOKLAT
- 4 osztrák kegyhely


IDŐPONT
2024. június 7-9. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

Zarándokkörút Montenegróba
- Kolostorok és ikonok a Balkánon


IDŐPONT
2024. július 9-15. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Hozdik Zsolt atya

309 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
KÖZVETLEN REPÜLŐJÁRAT
GARANTÁLT INDULÁS

Fatimai zarándoklat
portugáliai körutazással


IDŐPONT
2024. október 20-25. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Szőcs Csaba atya

414 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.