Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 632
  • 633
  • 634
  • 635
  • 636
Írországi
zarándoklat
2019. augusztus 19-25.
Szent Patrik szentélyei és a knocki kegyhely
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, Glendalough (kora keresztény kolostor romok).
2. nap: Clonmacnoise (kora keresztény kolostor romok), Moher sziklái.
3. nap: Kylemore apátság, Croagh Patrick (Írország szent hegye).
4. nap: Knock (egész napos zarándokprogram a nemzeti Mária-kegyhelyen).
5. nap: Lough Derg (zarándoklat a Szent Patrik Purgatóriumának nevezett szigetre).
6. nap: Dublin (városnézés).
7. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a budapesti repülőtérről Dublinba a 10:25-kor induló menetrend szerinti járattal. A „szentek szigetén” tett zarándoklatunk első állomásaként Glendalough-ba utazunk. Az erdős hegyoldalak között megbúvó hangulatos völgyben Szent Kevin alapított kolostort a 6. században. A 10-12. századból származó épületek és romok között sétálva láthatjuk a katedrálist, egy jellegzetes ír kerek tornyot és a Szent Kevin konyhájának nevezett kápolnát is. Késő délután visszautazás Dublinba, szentmise majd szállás az egyetem színvonalas Campusán, két ágyas fürdőszobás szobákban (1 éj).
2. nap: A fővárost pár napra hátrahagyva a sziget nyugati oldalára utazunk. Útközben felkeressük Clonmacnoise-t, ahol az ország legnagyobb kora keresztény kolostorának romjait találjuk. A Szent Kieran által alapított apátság egyik legszebb emléke a 9. századi nagy kelta kőkereszt, melyen bibliai jeleneteket láthatunk. A Burren Nemzeti Parkon keresztülhaladva érkezünk meg Írország nyugati partjának leglátványosabb szakaszához, a Moher szikláihoz. A 8 kilométer hosszan elnyúló és az Atlanti-óceánból 200 méter magasan kiemelkedő meredek sziklafal lenyűgöző látványt nyújt. Szabadidő után a Galway közelében található szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
3. nap: A festői Lough Inagh völgyén keresztül a Kylemore apátsághoz vezet utunk. Felkeressük a neogótikus kastélyt és annak viktoriánus kertjét, majd szentmisén veszünk részt a közeli templomban. Zarándokutunk egyik legkülönlegesebb programjaként Írország szent hegyére indulunk, hogy Szent Patrik nyomában járva megmásszuk a Croagh Patrickot. A hagyomány úgy tartja, hogy 441-ben Patrik püspök hittérítő útja során 40 napot töltött a hegyen, mely alatt böjtölt és imádkozott az írekért. A hegy azóta is fontos zarándokhely, évente több mint egymillió ember keresi fel a 765 méteres misztikus magaslatot. A kb. 3 órás gyalogos zarándokút után a knocki szentély közelében lévő szálláshelyünkre utazunk (2 éj).
4. nap: Egész napunkat Knockban, Írország nemzeti kegyhelyén töltjük. A szentély kialakulása egy 1879. augusztus 21-én történt eseményhez köthető, amikor a plébániatemplom hátsó falán 15 ember egy szoborcsoportként látta Szűz Máriát, Szent Józsefet és János evangélistát. Ugyan a 2 órán át tartó látomás alatt a Szűzanya egyetlen szót sem szólt, a jelenés nagy hatással volt az ír katolikusokra, hiszen az éhínség és a kivándorlás éveiben sokaknak támaszt nyújtott. Azóta több száz csodás gyógyulás történt, napjainkban pedig évente több mint 1,5 millió hívő keresi fel a kegyhelyet. Szentmisén veszünk részt a jelenés helyén épített kápolnában, majd helyi idegenvezetővel járjuk be a szentélyt. Délután szabadidő egyéni elcsendesedésre.
5. nap: Ismét egy különleges zarándokhelyre, a Lough Derg tóban található apró szigetre vezet utunk. A Szent Patrik Purgatóriumának nevezett hely kialakulása ahhoz a történethez köthető, amely szerint Írország védőszentje 40 napot töltött itt imádsággal és böjtöléssel. Ez idő alatt a bibliai tanokban kételkedőknek bepillantást engedélyezett a tisztítótűzbe. Azóta Szent Patrik példáját követve minden évben bűnbánó zarándokok ezrei keresik fel a „csendes csodák szigetét”. Rövid hajókázással érjük el a kis szigetet, amelyet egy helyi idegenvezető segítségével járunk be, majd szentmisén veszünk részt. Szabadidő után kihajózunk, majd Dublinba utazunk (2 éj).
6. nap: Egész napunkat a fővárosban, Dublinban töltjük. Autóbuszos városnézésünk során látjuk majd a Guinness sörfőzdét, a várat, a nagyszerű Merrion és Fitzwilliam parkokat, a vámházat és az O’Conell utcát is. A Phoenix Parkban felkeressük azt a 27 méter magas keresztet, amely alatt Szent II. János Pál pápa mutatott be szentmisét 1979-ben. Gyalogos városnézésünk során betérünk Írország legnagyobb templomába, a Szent Patrik katedrálisba, mely amellett a kút mellett épült, ahol Szent Patrik sok megtérőt megkeresztelt. Felkeressük a Christ Church katedrálist, majd a Grafton bevásárló utcán keresztül érkezünk meg napunk egyik leglátványosabb állomásához, a Szentháromságról elnevezett Trinity College egyetemhez. Az épület legfőbb látnivalója a Régi könyvtár, ahol a Kellsi kódexet őrzik, valamint a Hosszú terem, ahol 200.000 antik könyv található. Késő délután szentmise, majd szabadprogram a belvárosban.
7. nap: A reggeli hideg csomagok átvétele után a hajnali órákban transzfer a dublini repülőtérre. Hazautazás az 05:55-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 09:50-kor.

SZÁLLÁS

hotel *** és egyetemi campus (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

299 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Dublinba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 20 kg-os feladott poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 6 éjszakára félpanziós ellátással valamint az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (47.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket és a szervizdíjakat, mely előre láthatóan 150 Euró / fő.
Egyágyas felár: 54 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 900 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:16 900 Ft/fő
MUNKASZÜNETI NAP
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. augusztus 19-25.
| 7 nap | 6 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és egyetemi campus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Dr. Török Csaba atya

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk