Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Kapcsolat
  • 449
  • 96
  • 363
  • 366
  • 380
Húsvét Rómában
- repülővel
2019. április 18-22.
Jézus szenvedéstörténtének ereklyéi és a Szent Három nap az Örök Városban
 
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, barokk belváros (Trevi kút, Pantheon, Spanyol lépcső)
2. nap: Santa Maria Maggiore bazilika, Santa Prassede templom, Santa Pudenziana templom, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Croce in Gerusalem templom, keresztút a Colosseumnál
3. nap: Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeumok
4. nap: húsvétvasárnapi szentmise a Szent Péter téren, Falakon kívüli Szent Pál bazilika
5. nap: hazautazás

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren, utazás a 11:55-kor induló menetrend szerinti járattal Rómába, majd transzfer a szálláshelyre (4 éj). A szobák elfoglalása után a zarándokház kápolnájában szentmisével emlékezünk az utolsó vacsorára és az Eucharisztia alapítására. Késő délután városnéző sétára indulunk az Örök Városban. Tömegközlekedéssel utazunk a barokk belvárosba, ahol sétánk során felkeressük a Trevi kutat, a Pantheont és a Spanyol lépcsőt. Szabadidő után visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
2. nap: Napunkat a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikánál kezdjük, mely egyike a négy pápai bazilikának. Itt őrzik Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet. Innen a IX. századi Santa Prassede templomhoz vezet zarándokutunk, ahol csodálatos mozaikokat láthatunk és annak az oszlopnak egy darabját, melyhez Jézust kötözték megostorozása közben. Ezután Róma egyik legrégebbi templomához, a Santa Pudenziana-hoz sétálunk, amely azon a helyen áll, ahol Szent Péter római tartózkodása idején lakott. A főoltár fölötti V. századi mozaikot a város egyik legszebbjének tartják. Kora délután a Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik programunk, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. Innen a nagypénteki események további fontos ereklyéihez indulunk: a Szent Lépcsőhöz, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a Santa Croce in Gerusalem templomba, ahol a Szent Kereszt három kis darabját őrzik. Este a Colosseumnál részt veszünk a Szentatya által vezetett nagypénteki keresztúton.
3. nap: Napunkat a Vatikánba töltjük, ahol elsőként a Szent Péter bazilikába térünk be. A kereszténység legnagyobb templomában tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, valamint felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát, és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumokat látogatjuk meg. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végigjárva érünk a Sixtusi kápolnába, melyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek. Késő délután visszautazunk a szálláshelyre, ahol a kápolnában ünnepeljük a húsvéti vigiliát.
4. nap: Korai reggeli után a Szent Péter téren részt veszünk a Szentatya által bemutatott húsvétvasárnapi szentmisén, majd részesülünk Urbi et Orbi áldásában. Szabadprogram után Szent Pál apostol nyomába indulunk. Ellátogatunk az apostol sírja fölé épült Falakon kívüli Szent Pál bazilikába, amely csodálatos XIII. századi apszismozaikot és egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot rejt. Zarándoklatunk utolsó állomása Szent Pál vértanúságának helyére vezet, ahol ma három templom áll. Csendes hálaadó ima után visszautazás a szálláshelyre.
5. nap: A reggeli hideg csomagok átvétele után transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 09:20-kor induló menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés Budapestre 11:05-kor.

SZÁLLÁS

zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Rómában szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, Rómában tömegközlekedéssel és gyalogosan

RÉSZVÉTELI DÍJ

119 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Rómába és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os feladott poggyásszal), a két autóbuszos transzfert a repülőtér és a szálláshely között, a szállást 4 éjszakára reggelivel valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket és a kerozin pótdíjat (45.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket, a tömegközlekedési bérletet, az idegenforgalmi adót és az adományok költségét, mely előre láthatólag 100 Euró / fő.
Egyágyas felár: 24 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Top csoportos utasbiztosítás költsége:3 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Top utasbiztosítás költsége:8 300 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. április 18-22.
| 5 nap | 4 éjszaka | MEGTELT

UTAZÁS

repülő

SZÁLLÁS

zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Wolowicz Ádám verbita atya

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2019. szeptember 1-7. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Kovács Levente kamilliánus atya

119 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Rómába és a Vatikánba
(Padova, Orvieto, Assisi, Aquileia)


IDŐPONT
2019. október 22-27. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kiss Csaba atya

117 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk