Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 871
  • 874
  • 868
  • 150
  • 133
Húsvét Medjugorjéban
2020. április 9-13.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, nagycsütörtöki szentmise a Szent Jakab templomban.
2. nap: keresztút a Krizevac-hegyén, rózsafüzér és kereszthódolat a Szent Jakab templomban.
3. nap: Rózsaút a Jelenések-hegyén, húsvéti vigília a Szent Jakab templomban.
4. nap: húsvétvasárnapi szentmise, városnézés Mostarban.
5. nap: szentmise a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7-es autópályán, majd Horvátországon keresztül. A délutáni órákban érkezünk meg a világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyére, Medjugorjéba. A bosznia-hercegovinai falu 1981-ben került a figyelem középpontjába, ekkor jelent meg először a Szűzanya hat helyi fiatalnak, és üzenetet küldött általuk az emberiségnek. A csodás történések hírére azóta is zarándokok sokasága érkezik a településre, így Medjugorje a „világ gyóntatószékéve” vált, ahová évente 2 millió zarándok látogat el. A szobák elfoglalása után (4 éj) a Szent Jakab plébániatemplomban nagycsütörtöki szentmisén való részvétellel emlékezünk az utolsó vacsorára és az Eucharisztia alapítására.
2. nap: Nagypéntek reggelén a Szent Jakab plébániatemplom környékét fedezzük fel. Sétánk során felkeressük a szabadtéri oltárt és a Feltámadt Krisztus szobrot is. Innen a Krizevacra, a Nagy Kereszt hegyére indulunk, ahol keresztutat járunk. 540 méteres magasságba felkapaszkodva egy 8,5 méteres betonkeresztet találunk, melyben Jézus keresztjének ereklyéjét helyezték el. Este a Szent Jakab plébániatemplomban részt veszünk a rózsafüzér imádságon és a kereszthódolaton.
3. nap: Délelőtt a Jelenések-hegyére zarándokolunk, ahol a „Rózsaúton” imádkozva és elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. Délután szabadprogram Medjugorje-ban, majd este a Szent Jakab templomban részt veszünk a rózsafüzér imádságon és a húsvéti vigílián.
4. nap: Délelőtt 11 órától a Szent Jakab templomban megtartott húsvétvasárnapi szentmise után a Neretva folyó partján fekvő Mostarba kirándulunk. A hangulatos óvárosában tett sétánk során látjuk a város jelképét, az Öreg-hidat, majd szabadprogram után visszautazunk Medjugorjéba.
5. nap: Reggel hálaadó szentmisén veszünk részt a veprici Lourdes-i Miasszonyunk szentélynél, mely egy természetes módon kialakult barlangban található, és sokak szerint a legszebb horvát zarándokhely. Hazautazás Horvátországon keresztül a Zágráb – Letenye (határ) – M7 útvonalon. Késő este érkezünk Budapestre.
Fontos: Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú igazolványt nem fogadják el.

SZÁLLÁS

panzió (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák). A panziót egy horvát család üzemelteti, akik mindig nagy szeretettel és bőséges ellátással várják a magyar zarándokokat. A szálláshely a Kegytemplomtól kb. 10-15 percre van gyalog, a helyi taxisok általában 5 EUR-ért szállítanak a településen belül.

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:00 óra Győr, M1 Arrabona pihenő
03:45 óra Tatabánya, M1 Óbarok pihenőhely (OMW kút)
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

69 900 Ft/fő, mely tartalmazza mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 4 éjszakára félpanziós ellátással, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a helyi tolmács és az adományok költségét, mely előre láthatólag 25 Euró / fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:2 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:5 300 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. április 9-13.
| 5 nap | 4 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

panzió

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

A programok rendkívül jól szervezettek voltak. Nagyon sok mindent átélhettünk lelkileg. Úgy éreztem, hogy tényleg az volt a cél, hogy sok mindent megéljünk, és láthassunk mindent, ami ehhez a helyhez kapcsolódik, vagy ezzel összefügg. Lelkiekben nagyon gazdagon mehetek haza, köszönöm szépen! (Medjugorje, 2018. október)
Nagyon tartalmas, gazdag program volt! A legjobb eddigi zarándoklatom! (Medjugorje, 2019. március)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba


IDŐPONT
2020. május 29 - június 1. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Szabó István atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk