Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
Hosszú hétvége a Dunakanyarban
2021. október 1-3.
Programvázlat:
1. nap: pihenő Dobogókőn, városnézés Esztergomban
2. nap: szentmise Márianosztrán, városnézés Vácott, zarándoklat a Hétkápolna kegyhelyre
3. nap: látogatás a visegrádi Királyi Palotában és a Fellegvárban, városnézés Szentendrén

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, utazás a Visegrádi-hegységen keresztül Esztergomba. Útközben pihenőt tartunk a hegység legmagasabb pontján, Dobogókőn (699 m), ahonnan tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. Folytatjuk utunkat hazánk egyik legszebb fekvésű városába, Esztergomba, ahol első úticélunk a Várhegy lesz. Az itteni várban született államalapító Szent István király, akit itt is koronáztak meg. Az esztergomi érsekséget István király alapította, mely a mai napig a Magyar Katolikus Egyház központja. Zarándokprogramunk kezdetén szentmisén veszünk részt a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert főszékesegyházban, majd a templom megtekintésére indulunk, mely során látjuk a világ egyik legnagyobb, vászonra festett oltárképét és a reneszánsz Bakócz kápolnát, az altemplomban pedig tiszteletünket tesszük Mindszenty bíboros sírjánál. Programunk folytatásaként a Főszékesegyházi Kincstárat keressük fel. Az egyházi kincsek gazdag gyűjteményében olyan nevezetes műtárgyakat őriznek, mint a Koronázási eskükereszt és Mátyás király kálváriája. Szabadidő után megtekintjük a Szent István megkoronázása szobrot és a Mária Valéria híd panorámáját, majd városnézésre indulunk. A Várhegyről a Macskalépcsőn ereszkedünk le, sétánk során érintjük a Prímási Palotát, a Kis Duna sétányt és a város központját, a Széchenyi teret is. Szabadidő után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj), majd vacsora.
2. nap: Reggeli után a Dunakanyar keleti oldalának felfedezésére indulunk. Elsőként Szobra utazunk, ahonnan erdei kisvasúttal folytatjuk utunkat Márianosztrára. Az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok ősi kolostorát 1352-ben Nagy Lajos király építette. (A király innen küldött pálos szerzeteseket Lengyelországba, hogy megalapítsák napjaink egyik legjelentősebb Mária kegyhelyét, a czestochowai kolostort.) Szentmisén veszünk részt a kegytemplomban őrzött Magyarok Nagyasszonya kegykép előtt, majd folytatjuk utunkat Vácra. Programunkat a város barokk főterén, a Március 15. téren kezdjük. Itt fakultatív program keretében lehetőség lesz felkeresni a Memento Mori című kiállítást, ahol több száz 18. században eltemetett polgár és pap mumifikálódott maradványait őrzik. Sétánk folytatásaként felkeressük a Nagyboldogasszony székesegyházat, majd megtekintjük a Piarista Gimnázium épületét, a Püspöki Palotát és a Duna parti sétányt is. Szabadidő után a Hétkápolna kegyhelyre indulunk. A búcsújáróhely kialakulása egy Szent László legendához köthető, mely szerint László és testvére Géza 1074-ben itt készültek a Salamon király elleni ütközetre, és megfogadták, hogy győzelmük esetén templomot építtetnek. A kápolnához – melyben a máriavölgyi kegyszobor képmását őrzik – Szűz Mária hét örömét és hét fájdalmát megörökítő képoszlopok vezetnek. Egyéni elcsendesedés után visszautazunk Esztergomba.
3. nap: Napunkat Visegrádon kezdjük, ahol elsőként a felújított Királyi Palotát keressük fel. Az eredetileg gótikus palota királyi székhely volt I. Károly, Nagy Lajos és Zsigmond királyok idején, fénykorát azonban Mátyás király uralkodása alatt élte, aki nagyszabású reneszánsz építkezéseket folytatott. Következő állomásunk a Dunakanyar fölé magasodó Fellegvár lesz, mely IV. Béla uralkodása alatt épült, teraszáról pedig nagyszerű látvány tárul elénk. Zarándoklatunk befejezéseképp a mediterrán hangulatú Szentendrére utazunk. Szentmisén veszünk részt a Keresztelő Szent János templomban, majd sétára indulunk az óvárosban. Városnézésünk során felkeressük a Belgrád Szerb ortodox székesegyházat, a Blagovestenska templomot, a Fő teret, a sétáló utcát, végül pedig a Dunakorzót. Szabadprogram után hazautazunk.
Fontos! A zarándoklaton való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, ugyanis a szálláshelyet és további szolgáltatásokat (pl. múzeum) csak annak birtokában lehet igénybe venni!

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

07:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett, Olof Palme sétány

TELJES
RÉSZVÉTELI DÍJ

44 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással, az idegenforgalmi adót, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket és az adományokat, mely 12.000 Ft/fő.
2021-től minden utunk esetében bruttó árazást alkalmazunk, azaz a TELJES RÉSZVÉTELI DÍJ kerül feltüntetésre! Ennek értelmében a részvételi díj valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, mely az utazáson való részvétel feltétele (beleértve az idegenforgalmi adót és a repülős utak esetében a repülőtéri illetéket is). RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2021. október 1-3.
| 3 nap | 2 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

egyeztetés alatt

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
ÚJDONSÁG

Palócok nyomán
gyalogos zarándoktúrák Nógrádban


IDŐPONT
2021. augusztus 19-22. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

64 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Barangolás Nyugat-Magyarországon


IDŐPONT
2021. szeptember 3-5. | 3 nap

LELKIVEZETŐ
egyeztetés alatt

49 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk