Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 361
  • 351
  • 359
  • 223
  • 225
Görögkatolikus római zarándoklat
2019. május 11-17.
7 napos zarándokút Olaszországba, mely során Róma mellett felkeressük Padovát, Orvietot, Assisit és Aquileia-t is.
 
Programvázlat:
1. nap: Padova (Szent Antal bazilika).
2. nap: Orvieto (dóm, Oltáriszentség csoda ereklye).
3. nap: Róma (Szent Callixtus katakomba, Falakon kívüli Szent Pál bazilika, az ókori Róma emlékei és a barokk belváros, Sant Atanasio dei Greci görögkatolikus templom).
4. nap: Róma (Szent Péter bazilika, Vatikáni Múzeum és a Sixtusi kápolna).
5. nap: Róma (pápai audiencia, Santa Maria Maggiore bazilika, Lateráni Szent János bazilika, Szent Lépcső, Santa Croce in Gerusalem templom).
6. nap: Assisi (Szent Klára bazilika, Szent Ferenc bazilika).
7. nap: Aquileia (kora keresztény bazilika), Fogliano (I. világháborús katonatemető).

Részletes programleírás

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. A kora délutáni órákban zarándoklatunk első állomásaként látogatást teszünk Szent Antal városában, Padovában. A Prato della Valle téren keresztül a Szent Antal bazilikához sétálunk, mely a szent sírja felett épült. Felkeressük az Ereklye kápolnát, melyben a híres prédikátor épen maradt nyelvét őrzik, majd Szent Liturgián veszünk részt. Szabadprogram után a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: Folytatjuk utunkat Róma felé. Útközben felkeressük a hangulatos Orvietot. Siklóval érkezünk a városba, melynek dómját Olaszország egyik legnagyszerűbb katedrálisaként tartják számon. A templomban őrzik azt az oltárkendőt, melyre a bolsenai Oltáriszentség csoda során csöppent vér az ostyából. Szent Liturgia és a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért elmondott ima után a késő délutáni órákban folytatjuk zarándokutunkat és Rómába utazunk (4 éj).
3. nap: Egész napos zarándoklat során fedezzük fel az Örök Várost. Napunkat az ókeresztény földalatti temetkezési helyen, a Szent Callixtus katakombánál kezdjük. Innen a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához utazunk. A Pál apostol sírja fölé épült székesegyház egy csodálatos XIII. századi apszismozaikot, egyedülálló pápai mozaik arcképcsarnokot és a város egyik legszebb kerengőjét rejti. Délután egy hosszú séta keretében fedezzük fel az ókori Róma emlékeit, majd a barokk belvárost. Elsőként kívülről megtekintjük a Colosseumot, majd elhaladunk a Forum mellett és betérünk Szent Péter és Szent Pál börtönébe. Ezután a Capitolium dombon álló Santa Maria in Aracoeli templomhoz érkezünk, melyben azt a csodatevő kis Jézus szobrot láthatjuk, melyet a hagyomány szerint a Getszemáni kert egyik fájából faragtak. Innen Róma egyetlen gótikus templomához, a Santa Maria Sopra Minervához megyünk, ahol Sienai Szent Katalin sírját találjuk. A közelben felkeressük az antik Róma legnagyszerűbb emlékét, a Pantheont, majd a Trevi kút érintésével a Spanyol lépcsőhöz sétálunk. Napunk befejezéseképpen a Sant Atanasio dei Greci görögkatolikus templomban Szent Liturgián veszünk részt.
4. nap: Korai reggeli után napunkat a kereszténység legnagyobb templománál, a Szent Péter bazilikánál kezdjük. A Szent Péter apostol sírja fölé emelt székesegyházban 8 órától szentmisén veszünk részt a Magyarok Nagyasszonya magyar kápolnában. Majd tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa sírjánál, felkeressük Michelangelo mesterművét, a Pietát és a grandiózus kupola alatt álló, Bernini baldachinjával díszített pápai oltárt. Szabadprogram után a Vatikáni Múzeumok meglátogatására indulunk. A világ egyik legjelentősebb műkincsgyűjteményét végigjárva érünk a Sixtusi kápolnába, amelyet Michelangelo elragadó freskói díszítenek.
5. nap: Reggel a Szent Péter térre utazunk, ahol – amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik – részt veszünk a pápai audiencián. Ferenc pápa katekézisének meghallgatása után a Santa Maria Maggiore (Havas Boldogasszony) bazilikához vezet zarándokutunk, ahol Jézus jászol ereklyéjét és a Salus populi romani Mária kegyképet őrzik. A Lateráni Szent János bazilikánál folytatódik programunk, mely a legmagasabb rangú pápai bazilika. A pompás székesegyházban őrzik a pápai trónt, a főoltár legfőbb kincsei pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok ereklyéi. A közelben felkeressük a Szent Lépcsőt, melyen a hagyomány szerint Jeruzsálemben Jézust Pilátus elé vezették, majd a közeli Santa Croce in Gerusalem templomhoz sétálunk. A templomban őrzik a Szent Kereszt három kis darabját, melyeket Szent Ilona talált meg Jeruzsálemben.
6. nap: Elbúcsúzunk Rómától, majd Szent Ferenc városába, Assisibe utazunk. Itteni zarándokprogramunkat a Szent Klára bazilikánál kezdjük, ahol a ferences rend női ágának alapítója, Szent Klára és testvére Szent Ágnes nyugszik, valamint itt őrzik azt a feszületet, mely Szent Ferenchez szólt. A hangulatos óvároson keresztül érkezünk a Szent Ferenc bazilikához, melyet Giotto freskói díszítenek, kriptájában pedig Ferenc testvér sírját őrzik. Szent Liturgia, majd szabadprogram után a délutáni órákban a Padova környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
7. nap: Napunkat Aquileiában kezdjük, mely egykor a Római Birodalom jelentős kikötővárosa volt. A Szent Liturgiában hálát adunk zarándoklatunkért. A pompás mozaikokkal díszített kora keresztény bazilika megtekintése után zarándoklatunk utolsó állomásaként Foglianóba utazunk, ahol az I. világháborús osztrák-magyar katonai temetőben koszorúzással emlékezünk az elesett hősökre. Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (Fakultatív vacsora 1., 2. és 6. nap estére. Rómában a 3., a 4. és az 5. napon szabadprogram keretében lehetőség lesz egyénileg vacsorázni.)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal (Rómában autóbusszal és többnyire gyalogosan).

INDULÁS

05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

129 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 6 éjszakára reggelivel valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét, a vatikáni magyar idegenvezető költségét és az adományokat, mely összesen 100 Euró / fő.
Egyágyas felár: 36 000 Ft/fő
Vacsora felár (3 vacsora): 12 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 500 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:8 700 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2019. május 11-17.
| 7 nap | 6 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel *** és zarándokház

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Deák Csaba parókus

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Rengeteg élménnyel, lelki tartalommal, rengeteg ismerettel lettem gazdagabb. A szentmisék a nap csúcspontjai voltak, melyek olyan templomokban kerültek bemutatásra, amiről álmodni sem mertem volna. Minden várakozásomat felülmúlta az út. Köszönöm szépen! Isten áldja munkájukat! (Róma, 2018. október)
„Hirdessétek tovább Isten országát!” – Sok sikert és kitartást a további munkátokhoz! Nagyon igényesek, türelmesek, képzettek, kedvesek a munkatársak. (Róma, 2018. október)

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk