Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1655
  • 42
  • 44
  • 45
  • 778
Fatimai zarándoklat portugáliai körutazással
2020. október 23-28.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, transzfer a fatimai szállodába.
2. nap: egész napos zarándokprogram Fatimában.
3. nap: Batalha (Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátság), Óbidos, Sítió (Nossa Senhora de Nazaré templom), Nazaré (óceánpart).
4. nap: Cabo da Roca (az európai kontinens legnyugatibb pontja), Lisszabon (városnézés).
5. nap: Coimbra (városnézés), Tomar (Krisztus-rendi kolostor).
6. nap: transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Találkozás a budapesti repülőtéren a délutáni órákban, utazás a 16:20-kor induló menetrend szerinti járattal Lisszabonba. Transzfer Fatimába, szobák elfoglalása a szentélytől 400 méterre lévő szállodában (5 éj).
2. nap: Egész napunkat Fatimában töltjük. 1917. május 13-án a településhez közeli Cova da Iria (Béke völgye) nevű helyen három pásztorgyermeknek, Lúciának és unokatestvéreinek, Ferencnek és Jácintának jelent meg a Szűzanya. Fél éven át, összesen hat alkalommal jelent meg Mária, aki mindig megtérést, imádságot, bűnbánatot és engesztelést kért, és három titkot bízott a gyerekekre. Fatima azóta a világ egyik legnagyobb Mária-kegyhelye lett, évente milliók zarándokolnak ide. Napunkat a magyar kálvárián kezdjük, mely az emigrációban élő magyarok adományaiból épült azon az útvonalon, melyet a pásztorgyerekek nap mint nap megjártak. Keresztutat járunk, majd betérünk a Szent István kápolnába. Ezután a közeli Aljustrelben felkeressük a látnokok házait. Innen a régi búcsújáró Rózsafüzér Királynője bazilikához utazunk, ahol a három látnokot helyezték örök nyugalomra. A bazilika előtti hatalmas téren, a jelenések pontos helyén áll a Jelenések kápolnája. Az itt található Mária kegyszobor a látnok gyermekek leírása alapján készült. Szentmise és egyéni elmélkedés a jelenések helyszínén. Ellátogatunk a tér másik végében álló modern Szentháromság templomhoz, melynek alapkövét Szent Péter sírjából vették, és a világ egyik legnagyobb katolikus templomaként tartják számon. Közös programunk befejezéseként Kondor Lajos atya szobrát keressük fel. A verbita szerzetes Fatimában szolgált, ő vezette Ferenc és Jácinta boldoggá avatásának előkészítését, valamint nagy szerepet vállalt a magyar keresztút és kápolna felépítésében. Késő délután szabadprogram, majd este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál. Ilyenkor sok ezer gyertya lángja lobban fel, a teret pedig megtölti a világ minden tájáról ide érkező zarándokok Ave Maria éneke.
3. nap: A középkori Mária-tisztelet egyik fontos helyszínére, Batalhába látogatunk, ahol a portugál gótika remekművét, a Győzedelmes Szűz Mária domonkos apátságot keressük fel. Az UNESCO védelme alatt álló, Világörökség részét képező épületegyüttes gyönyörűen díszített Királyi kerengője és Befejezetlen kápolnája a mánueli stílus gyöngyszeme. Közös imádság után egy festői kisvárosba, Óbidosba utazunk: séta a középkori várfallal körülvett település fehérre meszelt házai között. A délután hátralévő részét az óceán partján töltjük. Először siklóval a meredek sziklafalon álló Sítioba látogatunk, ahol a Nossa Senhora de Nazaré templomban felkeressük a Nazaréi Miasszonyunk nagy becsben őrzött kegyszobrát, majd megcsodáljuk a tengerpart panorámáját. Innen visszaereszkedünk Nazaré halászfalujába, ahol szabadprogram keretében, jó idő esetén megmártózhatunk az Atlanti-óceánban. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
4. nap: Reggel az európai kontinens legnyugatibb pontjához, a Cabo da Rocához utazunk, ahol az óceánparton magasodó sziklaszirten csendesen elmerülünk a teremtett világ szépségében. Innen Portugália fővárosába, Lisszabonba visz az utunk. Először az eklektikus Sé katedrálishoz megyünk, majd a Szent Antal templomot keressük fel, amely annak a háznak a helyen áll, ahol Páduai Szent Antal született. Szentmise után belvárosi sétánkat a Kereskedők terén folytatjuk, majd a hangulatos Augusta sétálóutcán keresztül érkezünk a Rossio térre. Szabadidő után programunk következő állomása a Szent Jeromos kolostor temploma lesz, majd a Belém tornyot és a Felfedezők Emlékművét keressük fel. Visszautazás Fatimába, este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
5. nap: Elsőként a Mondego folyó feletti dombtetőre épült Coimbra egyetemi városába utazunk. Óvárosi sétánkat a Szent Kereszt templomnál kezdjük, amelynek belső falait 18. századi színpompás csempék díszítik. Innen a 12. századi Régi Katedrálishoz sétálunk, kívülről megtekintjük a Régi Egyetem épületét, ahová a mánuelita stílusú Porta Férreá kapun keresztül érkezünk, majd a Szent Teréz karmelita kolostort keressük fel, ahol sokáig Lúcia nővér élt teljes visszavonultságban. Délután Tomarba utazunk, ahol a Világörökség listáján szereplő Krisztus-rendi kolostort látogatjuk meg. A kolostor eredetileg a templomos rend számára épült a 12. században. Arról nevezetes, hogy templomát a jeruzsálemi Szent Sír bazilika mintájára emelték, de említésre méltó a hét belső kerengője is. Este rózsafüzér és gyertyás körmenet a Jelenések kápolnájánál.
6. nap: Kora reggel transzfer a lisszaboni repülőtérre. Hazautazás a 11:05-kor induló menetrend szerinti járattal, érkezés Budapestre 15:40-kor.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 és 3 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli (fakultatív vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

menetrend szerinti repülőjárattal, légkondicionált autóbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

139 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba és vissza Budapestre (1 db kézipoggyásszal és 1 db 23 kg-os poggyásszal), a helyi autóbuszos közlekedés árát, a szállást 5 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőtéri illetéket (47.000 Ft/fő), továbbá a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót és a szervízdíjakat (70 Euró/fő).
Egyágyas felár: 40 000 Ft/fő
Vacsora felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Air Top csoportos utasbiztosítás költsége:4 290 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Air Top utasbiztosítás költsége:9 890 Ft/fő
HOSSZÚ HÉTVÉGE

IDŐPONT

2020. október 23-28.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

repülő, autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Tete Remis verbita atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Köszönet és hála a jó szervezésért, a nagyon-nagyon kedves idegenvezetőért és a lelki feltöltődésért. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon szép emlékekkel térünk haza. (Fatima, 2019. június)
Gazdag program csodálatos látnivalókkal teli, a rendelkezésre álló idő teljes kihasználásával. Átgondolt és remekül felépített. Talán életem első olyan útja volt, melynek során egyaránt részesültem mély lelki töltődésben és látványos élményekben. Köszönöm! (Fatima, 2019. szeptember)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2020. október 22-25. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Rómába - repülővel


IDŐPONT
2020. október 23-27. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Medveczky Miklós atya

139 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Libanoni zarándokkörút


IDŐPONT
2020. november 10-15. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Kondé Lajos és Tál Zoltán

289 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk