Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 1761
  • 1186
  • 1187
  • 1188
  • 1189
Eucharisztikus csodák és középkori városok Itáliában
2020. július 7-12.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha nem kaptál e-mailben meghívót erre az útra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: kiutazás, szentmise a ferrarai Santa Maria in Vado templomban (eucharisztikus csoda helyszíne) és városnézés.
2. nap: szentmise Bolognában a San Domenico bazilikában, városnézés, majd séta Cortonában.
3. nap: látogatás a bolsenai Santa Cristina bazilikába (eucharisztikus csoda helyszíne), szentmise az orvietoi dómban, séta a Villa Lante kertjében.
4. nap: szentmise a casciai Szent Rita bazilikában (eucharisztikus csoda helyszíne), látogatás Lancianoba (eucharisztikus csoda helyszíne).
5. nap: szentmise Riminiben (eucharisztikus csoda helyszíne), városnézés Ravennában.
6. nap: hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M7 – Tornyiszentmiklós (határ) útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Zarándoklatunk első állomása Ferrara városa lesz. Szentmisén veszünk részt a Santa Maria in Vado templomban, ahol eucharisztikus csoda történt 1171-ben, amikor a megtört Szentostyából vér spriccelt a mennyezetre. Programunk óvárosi sétával folytatódik, mely során érintjük a látványos homlokzattal rendelkező 12. századi dómot, az Este család egykori rezidenciájaként szolgáló Palazzo del Municipiot és a középkori téglavárat, a Castello Estenset. Szabadprogram után a Bologna környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
2. nap: A délelőttöt Bologna belvárosában töltjük. Elsőként a prédikáló domonkos rend alapítójának, Szent Domonkosnak a szarkofágjánál tesszük tiszteletünket a San Domenico bazilikában, ahol szentmisén veszünk részt. Sétánk következő állomása a Santo Stefano bazilika lesz. A különleges hangulatú komplexum eredetileg 7 egymáshoz épített templomból állt, melyek közül a legrégebbi a 4. században épült. A város jelképének számító két ferde torony mellett elhaladva érkezünk meg a Piazza Maggioréra, ahol több középkori palota mellett a San Petronio bazilika áll. A város egykori püspökének és védőszentjének tiszteletére 1390-ben kezdték el építeni a hatalmas templomot, azonban főhomlokzata a mai napig félkész állapotban van. Szabadprogram után Cortonába utazunk. A város 500 méter magasan fekszik egy hegy oldalán, pazar látványt nyújtva a Toszkán tájra. Itteni programunkat a Santa Margherita bazilikánál kezdjük, ahol Cortonai Szent Margit földi maradványait őrzik, majd sétára indulunk a sikátoros óvárosban. Késő délután folytatjuk utunkat Bolsenába, ahol elfoglaljuk szobáinkat a Bolsenai-tó partjához közeli szállodában (2 éj).
3. nap: Napunk első állomása a bolsenai Santa Cristina bazilika lesz. 1263-ban történt itt eucharisztikus csoda, amikor egy német pap Rómába tartó zarándokútja során szentmisét mutatott be, mely során a Szentostya vérezni kezdett. Közös imádság után zarándoklatunk egyik csúcspontjaként Orvietoba utazunk. Siklóval érkezünk a középkori óvárosba, melynek dómját Olaszország egyik legnagyszerűbb katedrálisaként tartják számon. Szentmisén veszünk részt a templomban, ahol a bolsenai Oltáriszentség csoda ereklyéjét őrzik, utána szabadprogram. Délutáni úticélunk a gyönyörű manierista stílusú kerttel rendelkező Villa Lante lesz.
4. nap: Reggel a festői tájon elterülő Casciába utazunk. A város elsősorban Szent Ritáról, a reménytelen ügyek védőszentjéről ismert, akinek földi maradványait a Szent Rita bazilikában őrzik. Cascia azonban eucharisztikus csoda helyszíne is volt. 1330-ban egy súlyos beteghez hívták a helyi papot, aki a Szentostyát hanyagul egy imakönyv lapjai közé tette. Mire megérkezett, az ostyából vér szivárgott a könyv lapjaira, melynek ereklyéit a bazilika altemplomában őrzik. Zarándoklatunk következő állomása Lanciano lesz, ahol az első feljegyzett eucharisztikus csoda ereklyéit őrzik. Szentmisén veszünk részt, majd a Pescara környéki szálláshelyünkre utazunk (1 éj).
5. nap: A népszerű tengerparti üdülőhely, Rimini lesz első állomásunk. A városban Páduai Szent Antalhoz kapcsolódóan történt eucharisztikus csoda 1227-ben. A feljegyzések szerint egy napokig éheztetett öszvér nem a takarmányt választotta, hanem letérdelt az Oltáriszentség előtt, melynek hatására egy Antallal vitában álló eretnek megtért. Szentmisén veszünk részt a csoda helyszínén épült templomban, majd folytatjuk utunkat Ravennába. Zarándoklatunk utolsó állomásán a mozaikokkal gazdagon díszített ókeresztény bazilikákat keressük fel. Szállás Ravennában (1 éj).
6. nap: Hazautazás Szlovénián keresztül a Tornyiszentmiklós (határ) – M7 útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

SZÁLLÁS

hotel *** (2 ágyas fürdőszobás szobák)

ELLÁTÁS

reggeli

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

02:00 óra Szombathely, vasútállomás
03:15 óra Győr, vasútállomás
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
06:00 óra Székesfehérvár, M7 Fehérvári pihenő (Shell kút)
06:45 óra Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő (Mol kút)
07:15 óra Zalakomár, M7 Zalakomári pihenő (INA kút)

RÉSZVÉTELI DÍJ

119 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyeket, az idegenforgalmi adót, a behajtási engedélyek költségét, valamint az adományokat, mely előre láthatóan 50 Euró / fő.
Vacsora felár: 27 500 Ft/fő
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:7 800 Ft/fő
ÚJDONSÁG

IDŐPONT

2020. július 7-12.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

hotel ***

ELLÁTÁS

reggeli

LELKIVEZETŐ

Dr. Németh Gábor atya

Hasonló programok

MEGÚJULT PROGRAM

Olasz szentek és szentélyek nyomán


IDŐPONT
2020. augusztus 24-30. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Hamarosan!

119 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat Rómába - autóbusszal
(Padova, Assisi és Aquileia)


IDŐPONT
2020. október 22-28. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Medveczky Miklós atya

134 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk