Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 964
  • 197
  • 194
  • 185
  • 175
Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú
2020. május 27 - június 1.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban, látogatás a körösfői református templomban.
2. nap: látogatás a tordai sóbányában, városnéző séta Marosvásárhelyen.
3. nap: kirándulás a Madarasi-Hargitára.
4. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
5. nap: népművészeti vásár Korondon, városnézés Kolozsváron.
6. nap: látogatás a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Mosonmagyaróvárról és Győrből, utazás Budapesten keresztül az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Kalotaszegre. Körösfőn felkeressük a négy fiatornyos református templomot, mely kazettás mennyezetéről és varrottasairól nevezetes. Szállás Magyarlónán (1 éj), vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Napunkat a tordai sóbányában kezdjük, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A termelés 1932-ben állt le, napjainkban korabeli bányászati szerkezeteket, sócseppköveket és sóstavakat láthatunk. Folytatjuk utunkat első székelyföldi állomásunkra, Marosvásárhelyre. Sétánkat a Fő téren kezdjük, ahol látjuk majd a régi Városháza épületét, és felkeressük a szecessziós Kultúrpalotát. Szentmisén veszünk részt a közeli templomban, majd a nemrég felújított vár és annak református vártemploma lesz itteni programunk utolsó állomása. Késő délután továbbutazunk Szentegyházára, ahol elfoglaljuk szállásunkat családi vendégházakban (3 éj).
3. nap: Egész napos kirándulásra indulunk a Madarasi-Hargitára, a „székelyek szent hegyére”. Szentegyházáról traktorokkal jutunk el a menedékházhoz, majd onnan gyalogosan a Székelyföld legmagasabb hegycsúcsára (1801 m).
4. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándoklatunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a Nyeregbe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra a Napba Öltözött Asszony Kegyszobrához. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora utáni esti programunk a helyi Gyermek Filharmónia koncertje lesz.
5. nap: Elbúcsúzunk szentegyházi vendéglátóinktól és Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután ellátogatunk Erdély fővárosába, Kolozsvárra is. Sétánk során megtekintjük a gótikus Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király lovas szobrát és szülőházát. Szentmise után Magyarlónára utazunk (1 éj).
6. nap: Zarándoklatunk utolsó állomása Nagykároly lesz, ahol felkeressük a Károlyi-kastélyt, majd hálaadó szentmisén veszünk részt. Hazautazás az M3 – Budapest – Győr – Mosonmagyaróvár útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala Budapest és a határ között nem azonos. Leszállási lehetőségek az M3-as autópálya mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:00 óra Mosonmagyaróvár, Deák tér (Piarista Gimnázium)
04:00 óra Győr, vasútállomás
05:45 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára reggelivel és vacsorával, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét és az adományokat, mely összesen 150 RON/fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 200 Ft/fő
MEGÚJULT PROGRAM

IDŐPONT

2020. május 27 - június 1.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Zoltán piarista atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE
GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba


IDŐPONT
2020. május 29 - június 1. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Szabó István atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Erdélybe (Ezer Székely Leány Napja)


IDŐPONT
2020. június 29 - július 5. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Brezina Balázs atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk