Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 964
  • 197
  • 194
  • 185
  • 175
Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú
2020. május 27 - június 1.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban, látogatás a körösfői református templomban.
2. nap: látogatás a tordai sóbányában, városnéző séta Marosvásárhelyen.
3. nap: kirándulás a Madarasi-Hargitára.
4. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
5. nap: népművészeti vásár Korondon, városnézés Kolozsváron.
6. nap: látogatás a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban Mosonmagyaróvárról és Győrből, utazás Budapesten keresztül az M5 – 4-es út – Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Kalotaszegre. Körösfőn felkeressük a négy fiatornyos református templomot, mely kazettás mennyezetéről és varrottasairól nevezetes. Szállás Magyarlónán (1 éj), vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Napunkat a tordai sóbányában kezdjük, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A termelés 1932-ben állt le, napjainkban korabeli bányászati szerkezeteket, sócseppköveket és sóstavakat láthatunk. Folytatjuk utunkat első székelyföldi állomásunkra, Marosvásárhelyre. Sétánkat a Fő téren kezdjük, ahol látjuk majd a régi Városháza épületét, és felkeressük a szecessziós Kultúrpalotát. Szentmisén veszünk részt a közeli templomban, majd a nemrég felújított vár és annak református vártemploma lesz itteni programunk utolsó állomása. Késő délután továbbutazunk Szentegyházára, ahol elfoglaljuk szállásunkat családi vendégházakban (3 éj).
3. nap: Egész napos kirándulásra indulunk a Madarasi-Hargitára, a „székelyek szent hegyére”. Szentegyházáról traktorokkal jutunk el a menedékházhoz, majd onnan gyalogosan a Székelyföld legmagasabb hegycsúcsára (1801 m).
4. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándoklatunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a Nyeregbe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra a Napba Öltözött Asszony Kegyszobrához. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora utáni esti programunk a helyi Gyermek Filharmónia koncertje lesz.
5. nap: Elbúcsúzunk szentegyházi vendéglátóinktól és Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután ellátogatunk Erdély fővárosába, Kolozsvárra is. Sétánk során megtekintjük a gótikus Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király lovas szobrát és szülőházát. Szentmise után Magyarlónára utazunk (1 éj).
6. nap: Zarándoklatunk utolsó állomása Nagykároly lesz, ahol felkeressük a Károlyi-kastélyt, majd hálaadó szentmisén veszünk részt. Hazautazás az M3 – Budapest – Győr – Mosonmagyaróvár útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos: A ki- és a hazautazás útvonala Budapest és a határ között nem azonos. Leszállási lehetőségek az M3-as autópálya mentén lesznek.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

03:00 óra Mosonmagyaróvár, Deák tér (Piarista Gimnázium)
04:00 óra Győr, vasútállomás
05:45 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára reggelivel és vacsorával, valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét és az adományokat, mely összesen 150 RON/fő.
Egyágyas felár: 30 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 200 Ft/fő
MEGÚJULT PROGRAM

IDŐPONT

2020. május 27 - június 1.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Varga Zoltán piarista atya

Hasonló programok

HOSSZÚ HÉTVÉGE

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba


IDŐPONT
2020. május 29 - június 1. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Szabó István atya

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
ÚJDONSÁG

Zarándoklat Erdélybe (Ezer Székely Leány Napja)


IDŐPONT
2020. június 29 - július 5. | 7 nap

LELKIVEZETŐ
Brezina Balázs atya

89 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk