Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Útikönyv Kapcsolat
  • 1762
    kegytemplom (Csíksomlyó)
  • 964
    pünkösdi búcsú Csíksomlyón
  • 185
    kegyszobor (Csíksomlyó)
  • 1763
    gyergyói táj
  • 28
    Gyilkos-tó
Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú
2022. június 1-6.
Ez egy zártkörű zarándoklat, melyre csak a zárt csoportba tartozó utasok jelentkezhetnek. Ha véletlenül találtál erre a programra, akkor kérünk, hogy hagyd el az oldalt.
Programvázlat:
1. nap: szentmise a nagyváradi Székesegyházban, látogatás a körösfői református templomban.
2. nap: látogatás a tordai sóbányában, városnéző séta Marosvásárhelyen.
3. nap: látogatás a Márton Áron Múzeumban, városnézés Gyergyószentmiklóson, kirándulás a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szorosban.
4. nap: egész napos zarándoklat a csíksomlyói búcsúba.
5. nap: népművészeti vásár Korondon, városnézés Kolozsváron.
6. nap: látogatás a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, hazautazás.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás az M1 – M0 – M3 – M35 – M4 – Nagykereki (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, mely a legnagyobb, és sokak szerint a legszebb barokk templom Erdélyben. Szentmisén veszünk részt, majd tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál és a Püspöki Palotában megtekintjük az egyházművészeti kiállítást. A Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Kalotaszegre. Körösfőn felkeressük a négy fiatornyos református templomot, mely kazettás mennyezetéről és varrottasairól nevezetes. Szállás Magyarlónán (1 éj), vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Napunkat a tordai sóbányában kezdjük, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A termelés 1932-ben állt le, napjainkban korabeli bányászati szerkezeteket, sócseppköveket és sóstavakat láthatunk. Folytatjuk utunkat első székelyföldi állomásunkra, Marosvásárhelyre. Sétánkat a Fő téren kezdjük, ahol kívülről megtekintjük a régi Városháza épületét és felkeressük a szecessziós Kultúrpalotát. Szentmisén veszünk részt a közeli templomban, majd továbbutazunk Szentegyházára, ahol elfoglaljuk szállásunkat családi vendégházakban (3 éj).
3. nap: Első megállónk Márton Áron püspök szülőfalujában, Csíkszentdomonkoson lesz, ahol megtekintjük az életútját és munkásságát bemutató múzeumot. Folytatjuk utunkat Gyergyószentmiklósra, ahol a Fő teret és a misztikus hangulatú örmény templomot keressük fel. Szentmisén veszünk részt, majd a Pongrác tetőn (1256 m) keresztül a vadregényes Gyilkos-tóhoz utazunk, végül a Kárpátok egyik legszebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban sétálunk.
4. nap: Kora reggel Csíkszeredába indulunk, ahol zarándoklatunk csúcspontjaként részt veszünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó-hegy nyergébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több, mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer magyar zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram, és séta az autóbuszhoz. Visszautazunk a szálláshelyre, ahol a vacsora után részt veszünk a helyi Gyermek Filharmónia koncertjén.
5. nap: Elbúcsúzunk szentegyházi vendéglátóinktól és Farkaslakára utazunk, ahol tiszteletünket tesszük Tamási Áron sírhelyénél. Ezután utunk a fazekasságáról híres Korondra vezet, ahol szabadprogram keretében felkereshetjük a népművészeti vásárt. Késő délután ellátogatunk Erdély fővárosába, Kolozsvárra is. Sétánk során kívülről megtekintjük a felújítás alatt álló gótikus Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király lovas szobrát és szülőházát. Szentmise után Magyarlónára utazunk (1 éj).
6. nap: Zarándoklatunk utolsó állomása Nagykároly lesz, ahol felkeressük a Károlyi-kastélyt, majd hálaadó szentmisén veszünk részt. Hazautazás az M3 – M0 – M1 útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.
Fontos információk:
  • • A ki- és a hazautazás útvonala Budapest és a határ között nem azonos.
  • Aktuális beutazási szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu
  • Az utazást EU-s covid igazolvánnyal (EU-s zöldkártya) javasoljuk! (Letölthető: eeszt.gov.hu)
  • Ajánljuk a kombinált útlemondási- és utasbiztosítás megkötését, ugyanis a szolgáltatás sok egyéb eset mellett a koronavírus (COVID-19) által okozott megbetegedésre is kiterjed, és a biztosító önrészesedés nélkül megtéríti az esetlegesen felmerült bánatpénzt.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

Szombathely, vasútállomás
Győr, vasútállomás
Tihany, Bencés Apátság - Boros Miklós tér

IDŐPONT

2022. június 1-6.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Gergely Gellért bencés atya

ZARÁNDOKTÁRSAINK VÉLEMÉNYE

Felemelő élményekben volt részünk. Nagyon tetszett, hogy ennyi csodálatos dolgot láthattunk és átélhettünk pár nap alatt. Különösen jó volt hogy családoknál szálltunk meg, így bepillantást nyerhettünk a határon túli társaink életében. Minden szuper volt. (Erdély, 2019. június)
Minden nap nagyon tartalmas volt, sok nevezetességet láttunk. Az idegenvezető nagyon felkészült volt, sok új információt tudtam meg. A társaság is kellemes volt, jól éreztem magam. (Erdély, 2018. május)

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS
ÚJDONSÁG

Zarándoklat a csíksomlyói búcsúba
(Észak-Erdély és Székelyföld)


IDŐPONT
2024. május 15-20. | 6 nap

LELKIVEZETŐ
Ferencz Károly atya

169 900 Ft/fő

RÉSZLETEK
GARANTÁLT INDULÁS

Pünkösdi búcsú Csíksomlyón
székelyföldi körutazással
(miskolci indulás)


IDŐPONT
2024. május 16-20. | 5 nap

LELKIVEZETŐ
Tóth István atya

144 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Biztosítások Hasznos információk Adatkezelési tájékoztató Impresszum

Kövess minket Facebookon is!

Már követem az oldalt.