Kelj útra a békédért!
+36 20 500 5050 |
Főoldal Zarándoklatok Galériák Rólunk Magazin Kapcsolat
  • 197
  • 186
  • 202
  • 408
  • 209
Erdélyi zarándokkörút és a csíksomlyói búcsú
2019. június 5-10.
Vallási, természeti és kulturális értékek Erdélyben és a Székelyföldön.
 
Programvázlat:
1. nap: Szatmárnémeti, Nagybánya, Koltó.
2. nap: Barcánfalva, Borsafüred, Lóhavas vízesés
3. nap: Marosvécs, Korond
4. nap: csíksomlyói búcsú
5. nap: szentábrahámi fűszerkert, Fogarasi-havasok, Csernakeresztúr
6. nap: Déva, Máriaradna.

Részletes programleírás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Észak-Erdélybe. Zarándoklatunk első állomása Szatmárnémeti lesz. Itt megismerkedünk a Fő tér nevezetességeivel és szentmisén veszünk részt a Székesegyházban. A délutáni órákban nagybányai városnézéssel folyatódik zarándokutunk. Kora este érkezünk meg a szép fekvésű Koltóra. Elsőként ellátogatunk a Teleki-kastélyba, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia a mézesheteket töltötte, majd elfoglaljuk a szálláshelyeket (2 éj) vendégszerető magyar családoknál.
2. nap: Az Iza folyó völgyében, Barcánfalván kezdjük napunkat. A helyi ortodox fatemplom és kolostor – a máramarosi famegmunkálás remekei – felkeresése után a környék legnagyobb téli üdülőhelyére, Borsafüredre utazunk. A Radnai-havasokban libegőzünk a Stiol-nyeregig, majd egy 1 órás könnyű gyalogtúra következik a Lóhavas vízeséshez.
3. nap: Marosvécsre utazunk, ahol a Kemény család reneszánsz várkastélyát keressük fel, és tiszteletünket tesszük Wass Albert sírhelyénél a kastélyparkban. Folytatjuk utunkat a Székelyföldre. Látogatást teszünk a fazekasságáról híres Korondon, ahol a népművészeti vásárban eltöltött szabadprogram keretében megismerkedünk a kerámiák jellegzetes színeivel és motívumaival. Az esti órákban érkezünk meg Szentegyházára (2 éj).
4. nap: Reggeli után kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándoklatunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a Nyeregbe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora utáni esti programunk a helyi Gyermek Filharmónia koncertje lesz.
5. nap: Elbúcsúzunk szentegyházi vendéglátóinktól, és a szentábrahámi bio- és fűszerkertészetet keressük fel. Innen a Fogarasi-havasok felé vesszük az irányt, és autóbusszal felkapaszkodunk a 2034 méter magasan fekvő Bilea-tóhoz. A késő délutáni órákban Dél-Erdélyen keresztül utazva érkezünk meg Csernakeresztúrra (1 éj).
6. nap: Reggeli után felkeressük a dévai ferences templomot, és átadjuk a Böjte Csaba testvér gyerekeinek hozott adományt. Folytatjuk zarándoklatunkat Máriaradnára. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó szentmise az impozáns barokk templomban. Hazautazás az M43 – M5 – Budapest – M1 – útvonalon. Érkezés a késő esti órákban.

SZÁLLÁS

falusi turizmus (2 és 3 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal)

ELLÁTÁS

félpanzió (reggeli és vacsora)

SZOLGÁLAT

lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS

légkondicionált autóbusszal

INDULÁS

05:00 óra Győr, vasútállomás
07:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ

77 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 5 éjszakára reggelivel és vacsorával valamint a zarándok- idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek költségét és az adományokat, mely összesen 150 RON/fő.
Egyágyas felár: 20 000 Ft/fő

BIZTOSÍTÁS

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége:3 000 Ft/fő
EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége:6 120 Ft/fő
GARANTÁLT INDULÁS

IDŐPONT

2019. június 5-10.
| 6 nap | 5 éjszaka |

UTAZÁS

autóbusz

SZÁLLÁS

falusi turizmus

ELLÁTÁS

félpanzió

LELKIVEZETŐ

Hamarosan!

Hasonló programok

GARANTÁLT INDULÁS

Zarándoklat Lengyelországba


IDŐPONT
2019. október 20-23. | 4 nap

LELKIVEZETŐ
Deák Csaba parókus

59 900 Ft/fő

RÉSZLETEK

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel havi hírlevelünkre, hogy az elsők között értesülj a legújabb zarándoklatokról!


Utazási szerződés Impresszum Adatvédelmi tájékoztató Hasznos információk